СПшні кулінарні посиденьки) 1 ст.ЗМІСТ

Вишивання, в'язання, картини, подарунки, прикраси виготовлені власноруч, hand made та інше.

Re:

Повідомлення квіточка67 » 07 січня 2019, 20:22

Sim0na написав:др. Откер теж хороший розпушувач , ні?

Дякую.Так,др. Откер хороший розпушувач ;) Кекс пекла з др. Откер.Вперше вийшов кекс.
квіточка67
 
Повідомлень: 423
З нами з: 14 березня 2014, 23:18
Репутация: 59

загрузка...

Re: Re:

Повідомлення Лапушка » 08 січня 2019, 14:29

natali3001 написав:
Лапушка написав:
natali3001 написав:Привіт. Хочу на Різдво спекти перепілок з апельсинами, може хтось має перевірений рецепт.

Робила на Новий Рік перепілок з чорносливом.
Попередньо замаринувала мед-гірчиця- сіль- свіжомелений перець- соевий соус. Ви можете замість соєвого додати свіжий апельсиновий сік.
Через три години маринування в кожну пташку запхнула по чорносливині й по шматочку вершкового масла.
Склала в рукав, 20 хвилин в рукаві запікала, потім рукав розкрила, ще 10 хвилин запікала, щоб підрум*янились.
Вийшли дуже смачні й не сухі.

Дякую. Не хочеться експериментувати з часом. 30хв.достатньо було?

Так. Вогонь сильний.
Аватар користувача
Лапушка
 
Повідомлень: 12114
З нами з: 18 квітня 2010, 15:29
Звідки: ТАРО. О5о148899о
Репутация: 125

Re:

Повідомлення РОССОМАХА » 10 січня 2019, 21:41

Sim0na написав:др. Откер теж хороший розпушувач , ні?

завжди беру його
Аватар користувача
РОССОМАХА
 
Повідомлень: 5724
З нами з: 30 листопада 2012, 13:09
Звідки: Магнат, Наташка, до мене на "ти"
Репутация: 587

Re: Re:

Повідомлення dinamovka » 10 січня 2019, 22:00

РОССОМАХА написав:
Sim0na написав:др. Откер теж хороший розпушувач , ні?

завжди беру його

Спробуй оцей, як на мене він ще кращий
https://m.rozetka.com.ua/offer/36909592/
Аватар користувача
dinamovka
 
Повідомлень: 4707
З нами з: 22 серпня 2013, 11:52
Звідки: (Північний) Яка б фігня не прийшла в голову, завжди знайдуться однодумці
Репутация: 72

Повідомлення dinamovka » 12 січня 2019, 15:53

Дуже смачно, до борщу ммм.. )
Я в хлібопічці тісто робила, то 5хвилин роботи)
https://www.koolinar.ru/recipe/view/100089
Аватар користувача
dinamovka
 
Повідомлень: 4707
З нами з: 22 серпня 2013, 11:52
Звідки: (Північний) Яка б фігня не прийшла в голову, завжди знайдуться однодумці
Репутация: 72

Повідомлення танік » 12 січня 2019, 22:57

Дріжджі сухі ?
танік
 
Повідомлень: 379
З нами з: 17 липня 2013, 16:16
Репутация: 25

Повідомлення dinamovka » 12 січня 2019, 23:10

Так
Аватар користувача
dinamovka
 
Повідомлень: 4707
З нами з: 22 серпня 2013, 11:52
Звідки: (Північний) Яка б фігня не прийшла в голову, завжди знайдуться однодумці
Репутация: 72

Повідомлення idavors » 16 січня 2019, 12:05

напишу тут рецепт шинки, який робила з нітритною сіллю, дякую ната813 за те, що дала мені її.
Брала свинину
Для маринування використовувала формулу вага м'яса + вага води х 2-3% солі + спеції за смаком і все!
Зварила маринад, охолодила, додала 50% звичайної солі і 50% нітритиної від потрібної норми.
Маринувала тиждень на балконі, шматок має бути повністю в маринаді, варила в мульті, загорнувши при цьому щільно в пакет для запікання, а зверху плівкою харчовою, при 80С години 4 мінімум до температури всередині шматка 70С, далі охолодження, бажано охолодити дуже швидко, проколола плівку, щоб витік сік, і не знімиаючи її поставила під гніт на холод і нарешті готово!

Що можна вдосконалити:
1. Брати не чисте м'ясо, а з прожилками сала
2. Робити проколи, щоб маринад добрався і до середини шматка м'яса, тоді сірого кольору як у мене не буде.
3. Обов'язково додавати якісь спеції перед варкою.
Про плюси використання нітритної солі у домашньому готуванні:
- допомагає "дозрівати" м'ясу або фаршу і надає того неповторного смаку
- не дозволяє розвиватися патогенній мікрофлорі
- подовжує строк зберігання
- ну і зберігає колір м'яса або ковбаси

Дуже смачно. Лежить вже тиждень і смак не змінився.
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
Аватар користувача
idavors
 
Повідомлень: 10691
З нами з: 07 липня 2009, 11:57
Звідки: Іра 0979240сім51 вул. Буковинська
Репутация: 481

Повідомлення BREMANI » 17 січня 2019, 10:50

Підкажіть будь ласка
Хто робив домашній зефір, чи вистачить потужності міксера 300ват?
І тм якого агар агару ви берете?
BREMANI
 
Повідомлень: 2077
З нами з: 28 грудня 2011, 00:47
Репутация: 93

Повідомлення Афіна2018 » 17 січня 2019, 12:08

Який сенс свідомо додавати в домашні продукти хімію? Таке і в магазині можна купити. Чисто для інтересу.. ми одного разу теж пробували додавати, але потім відмовились від цієї ідеї.
Афіна2018
 
Повідомлень: 12303
З нами з: 22 березня 2010, 17:11
Репутация: 201

Повідомлення olyavolya » 17 січня 2019, 14:27

ну вы ж соду и лимонную кислоту и просто соль используете же.
и того хуже - разрыхлитель))
olyavolya
 
Повідомлень: 5601
З нами з: 28 липня 2012, 13:51
Репутация: 101

Re:

Повідомлення idavors » 17 січня 2019, 16:12

Афіна2018 написав:Який сенс свідомо додавати в домашні продукти хімію? Таке і в магазині можна купити. Чисто для інтересу.. ми одного разу теж пробували додавати, але потім відмовились від цієї ідеї.

Сенс дуже великий - я про ці всі пункти написала у своєму пості :)
а таке в магазині точно не купиш, бо в купованій шинці набагато менший процент м"яса аніж у моїй
ну, і оскільки я цікавлюся правильною технологією приготування, в т.ч м'ясних виробів, то для себе висновки зробила, а чи користуватися іншим такою сіллю - це вже на вибір кожного
Аватар користувача
idavors
 
Повідомлень: 10691
З нами з: 07 липня 2009, 11:57
Звідки: Іра 0979240сім51 вул. Буковинська
Репутация: 481

Повідомлення BREMANI » 24 січня 2019, 11:05

https://www.google.com/url?sa=t&source= ... Uivpy8jXXv
Робила зефір по цьому рецепту, в мене не висох він.
Правда робила без інверного сиропу, можливо в цьому причина?
BREMANI
 
Повідомлень: 2077
З нами з: 28 грудня 2011, 00:47
Репутация: 93

Re:

Повідомлення idavors » 24 січня 2019, 12:19

BREMANI написав:https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DVjzO6bNMsbQ&ved=2ahUKEwjbn6mOsoTgAhUE2CwKHZ1GDnUQwqsBMAV6BAgLEBQ&usg=AOvVaw1KlOCpGEXcqAUivpy8jXXv
Робила зефір по цьому рецепту, в мене не висох він.
Правда робила без інверного сиропу, можливо в цьому причина?

ну, якщо ви не додали інвертний сироп, то обов'язково треба було збільшити кількість цукру. Інвертний сироп допомагає не так швидко засахарюватися
Аватар користувача
idavors
 
Повідомлень: 10691
З нами з: 07 липня 2009, 11:57
Звідки: Іра 0979240сім51 вул. Буковинська
Репутация: 481

Повідомлення natali3001 » 26 січня 2019, 20:22

Привіт. Хочу на день народження замовити у чоловіка торт шоколадний з вишнями і сметанним кремом. Може хтось знає перевірений рецепт. Завчасно дякую.
Аватар користувача
natali3001
 
Повідомлень: 5318
З нами з: 20 вересня 2011, 13:53
Звідки: Грабник 0974733915
Репутация: 461

Re:

Повідомлення РОССОМАХА » 29 січня 2019, 16:08

natali3001 написав:Привіт. Хочу на день народження замовити у чоловіка торт шоколадний з вишнями і сметанним кремом. Може хтось знає перевірений рецепт. Завчасно дякую.

шоколад на кип"ятку, вершковий крем і вишневе конфі або вишні в крохмалі обварити
Востаннє редагувалось РОССОМАХА в 06 лютого 2019, 12:03, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
РОССОМАХА
 
Повідомлень: 5724
З нами з: 30 листопада 2012, 13:09
Звідки: Магнат, Наташка, до мене на "ти"
Репутация: 587

Повідомлення natali3001 » 29 січня 2019, 17:43

Дякую. Але хочу простий сільський рецепт з сметаною.)))
Аватар користувача
natali3001
 
Повідомлень: 5318
З нами з: 20 вересня 2011, 13:53
Звідки: Грабник 0974733915
Репутация: 461

Повідомлення МуленРуж » 03 лютого 2019, 17:01

Рекомендую. Ковбаса в кружці.
https://forum.say7.info/topic78874.html
Аватар користувача
МуленРуж
 
Повідомлень: 9403
З нами з: 23 лютого 2009, 17:24
Звідки: Північний (Арсен),Наталка
Репутация: 247

Re:

Повідомлення КсеніяNSP » 03 лютого 2019, 19:51

natali3001 написав:Дякую. Але хочу простий сільський рецепт з сметаною.)))

це який?))
Аватар користувача
КсеніяNSP
 
Повідомлень: 28870
З нами з: 07 лютого 2011, 13:22
Звідки: т.097-47-89-330 Торт- как время, его всегда мало)
Репутация: 594

Re:

Повідомлення 1220 » 04 лютого 2019, 21:34

МуленРуж написав:Рекомендую. Ковбаса в кружці.
https://forum.say7.info/topic78874.html

пробовала пару лет назад такую готовить-понравилось.
Я, что б бледной не была колбаска-свекольный сок добавляла и чеснока 1-2 зубчика( а то и вовсе не использовала).
offtopic "готовила по рецепту на стр 415 viewtopic.php?f=124&t=239785&p=6645116&hilit=%D0%B2+%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%BA%D0%B5#p6645116"
Аватар користувача
1220
 
Повідомлень: 3370
З нами з: 29 березня 2011, 16:16
Звідки: Наташа
Репутация: 194

Повідомлення oksana78 » 05 лютого 2019, 16:23

І я готувала цю "ковбаску", і очікувала саме на смак варьонки))), а не форми ковбаски) бо смак мені пюрованого курячого філе, що в принципі і не дивно)
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1424
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 206

Re:

Повідомлення МуленРуж » 05 лютого 2019, 17:21

oksana78 написав:І я готувала цю "ковбаску", і очікувала саме на смак варьонки))), а не форми ковбаски) бо смак мені пюрованого курячого філе, що в принципі і не дивно)

я додавала спеції за рецептом, то мены всетаки ближче до ковбаси. Смак варьонки? ну не знаю навіть який він, не помню...
Але хто слідкує за харчуванням, то це в рази смачніше ніж їсти відпарену грудку :?
Аватар користувача
МуленРуж
 
Повідомлень: 9403
З нами з: 23 лютого 2009, 17:24
Звідки: Північний (Арсен),Наталка
Репутация: 247

Повідомлення oksana78 » 05 лютого 2019, 17:26

Навіть не смак, а консистенцію я очікувала ковбасну. Звичайно, що краще ;)
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1424
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 206

Повідомлення dinamovka » 05 лютого 2019, 19:03

Я бачила в рецептах, що дівчата замотують в харчову плівку в формі сосисок, морозять, відварюють. Харчова плівка має бути для температур. Або від рукава для запікання плівку беруть.
Аватар користувача
dinamovka
 
Повідомлень: 4707
З нами з: 22 серпня 2013, 11:52
Звідки: (Північний) Яка б фігня не прийшла в голову, завжди знайдуться однодумці
Репутация: 72

Повідомлення oksana78 » 05 лютого 2019, 21:40

Я варила в харчовій плівці.Але я краще кусок м,яса не жирного спечу . А цю ковбаску ніхто з домашніх не їв, крім мене ) Для дієти чи здорового харчування рецепт чудовий)
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1424
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 206

Повідомлення dinamovka » 05 лютого 2019, 22:01

Для прикорму він ще )
Аватар користувача
dinamovka
 
Повідомлень: 4707
З нами з: 22 серпня 2013, 11:52
Звідки: (Північний) Яка б фігня не прийшла в голову, завжди знайдуться однодумці
Репутация: 72

Повідомлення oksana78 » 05 лютого 2019, 22:02

:D :D
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1424
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 206

Re:

Повідомлення РОССОМАХА » 06 лютого 2019, 12:05

natali3001 написав:Дякую. Але хочу простий сільський рецепт з сметаною.)))

то я такий і написала, якби ви поцікавились, то зрозуміли б це...ну крем написала вершковий...а не сметанний, але суть його і спосіб приготування від цього не міняються
Аватар користувача
РОССОМАХА
 
Повідомлень: 5724
З нами з: 30 листопада 2012, 13:09
Звідки: Магнат, Наташка, до мене на "ти"
Репутация: 587

Повідомлення Перлін » 13 лютого 2019, 17:40

поняла, дякую
Востаннє редагувалось Перлін в 13 лютого 2019, 17:53, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
Перлін
 
Повідомлень: 3526
З нами з: 19 вересня 2014, 10:09
Репутация: 357

Re:

Повідомлення КсеніяNSP » 13 лютого 2019, 17:50

Перлін написав:Привіт!
не хочете викупити курс по начинкам макарон?
https://www.instagram.com/p/BoHU1GzHfzB ... hare_sheet
Знайшла в інтернеті вся збірка орієнтовно 300 грн. (залежить від курсу рублів) можна зібратися 5-6 щоб не дорого було і купити
Нікому не цікава така пропозиція?

https://www.instagram.com/p/Bpo0Mn2gSE0/ така збірка 90 грн

краще купіть на ті гроші муки і пробуйте-пробуйте, в інтернеті мореее безкоштовних бомбезних мк, і Глінської, і Алекс і Мілана, і Енді Шеф. Все одно будь-який рец. треба мільйон раз випробувати, підігнати під свої продукти, міксер, духовку. Якщо і брати якийсь мк за гроші - то тільки практичний, щоб пощупати, полапати, побачити вживу текструру тіста, начинки і т.д.
Аватар користувача
КсеніяNSP
 
Повідомлень: 28870
З нами з: 07 лютого 2011, 13:22
Звідки: т.097-47-89-330 Торт- как время, его всегда мало)
Репутация: 594

Поперед.Далі

Повернутись до Наші хоббі



загрузка...