ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Вишивання, в'язання, картини, подарунки, прикраси виготовлені власноруч, hand made та інше.

Повідомлення скорпіонка » 17 серпня 2017, 23:39

якщо з базиліком, то цей
я його 2 роки закривала. і на цей рік теж буду робити, дуже смачний

Повідомлення irena28 » 05 вересня 2015, 11:03

Напишу i я рецепт соусу. Закриваю його до 20 баночок. На пiцу i до макарон супер, а малий взагалi ложкою iiсть. З помiдор offtopic "2,5кг зняти шкiрку i перебити блендером. Варимо 1год. Потiм додаэм 1ст олii, 1ст.л. солi, 2ст.л. цукру, 1головка часнику(душу на часникодавку), пучок базилiну(дpiбно накришить). Ще проверить 20хв i закрутить в стерил.банки.
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re:

Повідомлення romahska » 18 серпня 2017, 07:45

скорпіонка написав:якщо з базиліком, то цей
я його 2 роки закривала. і на цей рік теж буду робити, дуже смачний

Повідомлення irena28 » 05 вересня 2015, 11:03

Напишу i я рецепт соусу. Закриваю його до 20 баночок. На пiцу i до макарон супер, а малий взагалi ложкою iiсть. З помiдор offtopic "2,5кг зняти шкiрку i перебити блендером. Варимо 1год. Потiм додаэм 1ст олii, 1ст.л. солi, 2ст.л. цукру, 1головка часнику(душу на часникодавку), пучок базилiну(дpiбно накришить). Ще проверить 20хв i закрутить в стерил.банки.
romahska
 
Повідомлень: 1057
З нами з: 18 червня 2012, 21:42
Репутация: 63

Повідомлення romahska » 18 серпня 2017, 07:47

Як ви думаєте, можна добавити інші трави сухі, бо на районі не знаю, де знайти базилік?
romahska
 
Повідомлень: 1057
З нами з: 18 червня 2012, 21:42
Репутация: 63

Re:

Повідомлення Lanochka » 18 серпня 2017, 07:50

romahska написав:Як ви думаєте, можна добавити інші трави сухі, бо на районі не знаю, де знайти базилік?

Думаю не варто. Саме цей соус робила минулого року, всім сподобався, дуже хороший рецепт.
Аватар користувача
Lanochka
Модератор
 
Повідомлень: 40407
З нами з: 11 січня 2011, 21:20
Звідки: Рівне. Північний.
Репутация: 4222

Re:

Повідомлення irena28 » 18 серпня 2017, 09:05

romahska написав:Як ви думаєте, можна добавити інші трави сухі, бо на районі не знаю, де знайти базилік?

Я одного року брала петрушку свіжу і сухий базилік.
irena28
 
Повідомлень: 1731
З нами з: 03 серпня 2013, 23:47
Звідки: Здолбунів. 0972405054
Репутация: 179

Повідомлення PDV » 19 серпня 2017, 16:55

Дівчатка,що можна зробити смасного з аличі (ркрім компоту))?
Аватар користувача
PDV
 
Повідомлень: 3956
З нами з: 15 серпня 2011, 21:04
Репутация: 248

Re: Re:

Повідомлення larishka » 21 серпня 2017, 12:24

romahska написав:
скорпіонка написав:якщо з базиліком, то цей
я його 2 роки закривала. і на цей рік теж буду робити, дуже смачний

Повідомлення irena28 » 05 вересня 2015, 11:03

Напишу i я рецепт соусу. Закриваю його до 20 баночок. На пiцу i до макарон супер, а малий взагалi ложкою iiсть. З помiдор offtopic "2,5кг зняти шкiрку i перебити блендером. Варимо 1год. Потiм додаэм 1ст олii, 1ст.л. солi, 2ст.л. цукру, 1головка часнику(душу на часникодавку), пучок базилiну(дpiбно накришить). Ще проверить 20хв i закрутить в стерил.банки.

Я зробила по цьому рецепту, смак хороший, але дуже жирний, можливо тут не 1 стакан олії, а 1 ст.ложка????
larishka
 
Повідомлень: 3212
З нами з: 28 січня 2014, 14:34
Репутация: 155

Повідомлення скорпіонка » 21 серпня 2017, 12:25

олії стакан, але я давала грам 150, бо мені здалось що склянка це забагато
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Повідомлення ЮляФармасі » 21 серпня 2017, 16:00

Підскажіть хто як томатний сік робить?
Аватар користувача
ЮляФармасі
 
Повідомлень: 3471
З нами з: 09 травня 2013, 09:16
Звідки: Здолбунів 0987674971 + ставлю за +
Репутация: 176

Re:

Повідомлення VesНУля » 21 серпня 2017, 16:10

[quote="ЮляФармасі"]Підскажіть хто як томатний сік робить?[/quote
У мене соковижималка не розрахована на томати,тому я робила так: збивала помідори блендером перетирала через сито і кип"ятила хв 5-7 ,розлити по стерилізованих банках гарячим і закрити мет.кришками.
По бажанню можна добавити солі за смаком,але я не добавляла .Тоді собі в склянку кожен собі по бажанню сипле сіль та перець.
Аватар користувача
VesНУля
 
Повідомлень: 891
З нами з: 21 вересня 2012, 15:49
Звідки: Рівне 0964866745
Репутация: 109

Re:

Повідомлення olyavolya » 21 серпня 2017, 17:04

PDV написав:Дівчатка,що можна зробити смасного з аличі (ркрім компоту))?

ткемали! соус!
olyavolya
 
Повідомлень: 5742
З нами з: 28 липня 2012, 13:51
Репутация: 101

Re:

Повідомлення LyuLyu » 21 серпня 2017, 18:40

romahska написав:Дівчата, минулого року хтось писав рецепт томатного соусу чи кетчупу з орегано (якщо не помиляюся). Дуже добрий був, зараз не можу знайти. Мені здається, що довго вариться


Я роблю вже який рік ось так, нереально смачно!
Пассата (passata - универсальный итальянский соус)
Для рецепта вам потребуется:
помидоры - 1 кг
лук репчатый - 1 шт.
соль - 1-2 ч.л.
базилик - 1 пучок.

Чтобы приготовить Пассата (passata - универсальный итальянский соус) необходимо:
Бланшируете помидоры, снимаете кожицу с них, и мелко нарезаете. Луковицу также необходимо мелко порезать и поджарить в растительном масле до золотистого цвета. Когда лук подрумянится - добавьте в него помидоры.
Полученная смесь тушится 25 минут, за это время избыточная влага должна испариться. За 10 мин до готовности посолите и добавьте рубленый базилик. Горячий соус раскладывается в стерильные банки не очень большого размера, закрывается крышками и стерилизуется 10-15 минут.

або http://www.edimdoma.ru/retsepty/60116-t ... us-passata
Аватар користувача
LyuLyu
 
Повідомлень: 4368
З нами з: 11 січня 2014, 23:32
Репутация: 256

Повідомлення Vitaminka111 » 21 серпня 2017, 19:12

Я також цей соус Пассата кілька років роблю. Дуже подобається. Закриваю в банки, що лишається -в лоточок і в морозилку. Добре зберігається і в морозилці. Там по ссилці читала що можна і так зберігати
Аватар користувача
Vitaminka111
 
Повідомлень: 22688
З нами з: 15 березня 2011, 12:47
Звідки: **********
Репутация: 2785

Re: Re:

Повідомлення Vitaminka111 » 21 серпня 2017, 19:15

larishka написав:
romahska написав:
скорпіонка написав:якщо з базиліком, то цей
я його 2 роки закривала. і на цей рік теж буду робити, дуже смачний

Повідомлення irena28 » 05 вересня 2015, 11:03

Напишу i я рецепт соусу. Закриваю його до 20 баночок. На пiцу i до макарон супер, а малий взагалi ложкою iiсть. З помiдор offtopic "2,5кг зняти шкiрку i перебити блендером. Варимо 1год. Потiм додаэм 1ст олii, 1ст.л. солi, 2ст.л. цукру, 1головка часнику(душу на часникодавку), пучок базилiну(дpiбно накришить). Ще проверить 20хв i закрутить в стерил.банки.

Я зробила по цьому рецепту, смак хороший, але дуже жирний, можливо тут не 1 стакан олії, а 1 ст.ложка????

Вчора робила по цьому рецепту. Також сподобався, але дійсно наступного разу олії в 2 рази менше дам. Тільки спочатку різала стиглі помідори на куски, приварила трохи, тоді перетирала через сито. Потім все додавала. Брала оливкову, базилік брала і фіолетовий і зелений( лимонний) Відразу ж з спагетті та тертим сиром пробу знімали, всім продобалось. Буду робити ще. Дякую за рецепт!
Аватар користувача
Vitaminka111
 
Повідомлень: 22688
З нами з: 15 березня 2011, 12:47
Звідки: **********
Репутация: 2785

Повідомлення Lanochka » 21 серпня 2017, 19:35

Дівчата, хто має соус із базиліку , він по кольору зелений. Мабуть часник ще є і перець зелений ( можливо). Треба рецепт перевірений )
Аватар користувача
Lanochka
Модератор
 
Повідомлень: 40407
З нами з: 11 січня 2011, 21:20
Звідки: Рівне. Північний.
Репутация: 4222

Повідомлення melik » 21 серпня 2017, 21:03

песто, мабуть?) я такий роблю https://www.babyblog.ru/user/marysia4285/48275
Аватар користувача
melik
 
Повідомлень: 8122
З нами з: 09 вересня 2010, 21:14
Репутация: 829

Re:

Повідомлення Lanochka » 21 серпня 2017, 21:12

melik написав:песто, мабуть?) я такий роблю https://www.babyblog.ru/user/marysia4285/48275

Дякую!.
Аватар користувача
Lanochka
Модератор
 
Повідомлень: 40407
З нами з: 11 січня 2011, 21:20
Звідки: Рівне. Північний.
Репутация: 4222

Повідомлення квіточка67 » 21 серпня 2017, 21:59

Доброго вечора,панянки!Сьогодні готувала смачний Соус Сацебелли
2 кг помидор (чищенных, обрезанных), перемолоть на мясорубке, на мелкую сетку, но на много лучше это сделать блендером
0.5 кг (чищенного), красного салатного перца перемолоть на мясорубке на крупную сетку, или немного в блендере (крупно, чтобы попадались кусочки)
2 большие или 3 средние луковицы тоже мелко перемолоть на мясорубку или блендером.

Перемешать. Варить 30 минут с момента закипания, периодически помешивая.
Добавить:
1 стакан сахара (в оригинале в рецепте сахара надо 1,5 стакана. С годами я делаю под свой вкус и ложу лишь стакан, т.к. для меня сладкий)
2 чайных ложки (с горкой) соли
1 чайная ложка горького красного молотого перца
1 чайная ложка чёрного молотого перца
1 чайная ложка хмели - сунели
1 чайная ложка молотой паприки.
Когда закипит, варить 15 минут.
Добавить:
2 столовых ложки уксуса
1 пучек петрушки (перемолоть на мясорубку или перебить блендером)
1 пучек базилика (перемолоть на мясорубку или перебить блендером)
Когда закипит, варить 5 минут и закатать в стерильные баночки. Перевернуть вверх дном, укутать.
Выход 5 баночек по 0, 5 литра.Дуже смачненький соус. ;)
квіточка67
 
Повідомлень: 716
З нами з: 14 березня 2014, 23:18
Репутация: 83

Повідомлення ЛЕНТОЧКА777 » 23 серпня 2017, 17:35

дівчата, можливо комусь потрібні банки 3л. по 8грн/шт
є 20шт.
самовивіз
Аватар користувача
ЛЕНТОЧКА777
 
Повідомлень: 7717
З нами з: 11 квітня 2014, 03:13
Репутация: 584

Re:

Повідомлення connect » 24 серпня 2017, 10:58

квіточка67 написав:Доброго вечора,панянки!Сьогодні готувала смачний Соус Сацебелли
2 кг помидор (чищенных, обрезанных), перемолоть на мясорубке, на мелкую сетку, но на много лучше это сделать блендером
0.5 кг (чищенного), красного салатного перца перемолоть на мясорубке на крупную сетку, или немного в блендере (крупно, чтобы попадались кусочки)
2 большие или 3 средние луковицы тоже мелко перемолоть на мясорубку или блендером.

Перемешать. Варить 30 минут с момента закипания, периодически помешивая.
Добавить:
1 стакан сахара (в оригинале в рецепте сахара надо 1,5 стакана. С годами я делаю под свой вкус и ложу лишь стакан, т.к. для меня сладкий)
2 чайных ложки (с горкой) соли
1 чайная ложка горького красного молотого перца
1 чайная ложка чёрного молотого перца
1 чайная ложка хмели - сунели
1 чайная ложка молотой паприки.
Когда закипит, варить 15 минут.
Добавить:
2 столовых ложки уксуса
1 пучек петрушки (перемолоть на мясорубку или перебить блендером)
1 пучек базилика (перемолоть на мясорубку или перебить блендером)
Когда закипит, варить 5 минут и закатать в стерильные баночки. Перевернуть вверх дном, укутать.
Выход 5 баночек по 0, 5 литра.Дуже смачненький соус. ;)


я б ще часничка добавила, нє?
Аватар користувача
connect
 
Повідомлень: 19469
З нами з: 21 січня 2009, 13:03
Звідки: центр, 15 школа (068)058-0432
Репутация: 1915

Повідомлення МуленРуж » 25 серпня 2017, 10:08

Соус із слив венгерка.
1 кг слив
1 шт гіркий перець
100 гр часнику
1 п. Приправи карі (20-25 г) - можна і гостру
1 ст.л цукру
1 ст.л солі
На мясорубку, варити 15 хв і в банки під шубу.
В уінці блендерила.
Вийшов густий, можна горкою на мяско наложити.
Не впевнена, але може і ладаваоа трохи крохмалю.
Робила зразу на 3 кг.
Аватар користувача
МуленРуж
 
Повідомлень: 10517
З нами з: 23 лютого 2009, 17:24
Звідки: Північний (Арсен),Наталка
Репутация: 267

Повідомлення sandra » 25 серпня 2017, 11:30

Підкажіть,будь ласка, рецепт асорті з огірків, помідорів, перцю.Дякую.
sandra
 
Повідомлень: 2104
З нами з: 05 лютого 2013, 14:07
Репутация: 193

Re:

Повідомлення Pull » 25 серпня 2017, 14:05

sandra написав:Підкажіть,будь ласка, рецепт асорті з огірків, помідорів, перцю.Дякую.

а я не заморочуюсь рецептом) кладу в літрову банку маленькі огірки,помідори половинами,перець будь-якими шматками,зелень любу,часнику зубками так нормально ложу,пару штук духмяного перцю(а нема то і так добре). на банку десь 1ложка столова цукру,2 - оцту,чайну ложку солі,заливаю не холодною кипяченою водою і 20хв стерилізую. будь-який набір овочів в довільних пропорціях роблю з такою заправкою,лише варіюю час стерилізації в більшу сторону якщо овочі тверді.
ще дуже добре асорті - цвітна капуста(маленькими суцвіттями),перець шматками,помідори четвертинками,часник зубками і невелички цибулини половинками. але це заправляю як салат:змішую у тазу бланшовану цвітну капусту з усім іншим,додаю сіль-цукор-оцет-чорний мелений перець-олію по смаку.даю постояти 2-3 години пару раз перемішавши,накладаю в банки,додаю той сік що в мисці лишився,доливаю до плечиків кипяченою водою,прикриваю кришками і стерилізую під закритою кришкою від моменту закипання 20хв півлітрові і 30хв літрові.
нічого не перевертаю і особо не кутаю,хіба прикриваю махровим полотенцем. все чудово стоїть в теплій квартирі.
Аватар користувача
Pull
 
Повідомлень: 5827
З нами з: 11 вересня 2009, 10:53
Звідки: "Make love, not war!!!" вайбер/дзвінки: 0979989926 і 0931005729
Репутация: 311

Re: Re:

Повідомлення sandra » 25 серпня 2017, 15:38

offtopic ""
Pull написав:
sandra написав:Підкажіть,будь ласка, рецепт асорті з огірків, помідорів, перцю.Дякую.

а я не заморочуюсь рецептом) кладу в літрову банку маленькі огірки,помідори половинами,перець будь-якими шматками,зелень любу,часнику зубками так нормально ложу,пару штук духмяного перцю(а нема то і так добре). на банку десь 1ложка столова цукру,2 - оцту,чайну ложку солі,заливаю не холодною кипяченою водою і 20хв стерилізую. будь-який набір овочів в довільних пропорціях роблю з такою заправкою,лише варіюю час стерилізації в більшу сторону якщо овочі тверді.
ще дуже добре асорті - цвітна капуста(маленькими суцвіттями),перець шматками,помідори четвертинками,часник зубками і невелички цибулини половинками. але це заправляю як салат:змішую у тазу бланшовану цвітну капусту з усім іншим,додаю сіль-цукор-оцет-чорний мелений перець-олію по смаку.даю постояти 2-3 години пару раз перемішавши,накладаю в банки,додаю той сік що в мисці лишився,доливаю до плечиків кипяченою водою,прикриваю кришками і стерилізую під закритою кришкою від моменту закипання 20хв півлітрові і 30хв літрові.
нічого не перевертаю і особо не кутаю,хіба прикриваю махровим полотенцем. все чудово стоїть в теплій квартирі.

Дуже Вам вдячна
sandra
 
Повідомлень: 2104
З нами з: 05 лютого 2013, 14:07
Репутация: 193

Повідомлення Anna26041991 » 27 серпня 2017, 13:27

Дівчата дайте провірений рецепт Перець маринований негострий.Кіслослаткий.Дякую!
Аватар користувача
Anna26041991
 
Повідомлень: 22077
З нами з: 14 грудня 2013, 20:39
Звідки: 0980742969 Ання.
Репутация: 1024

Re:

Повідомлення alena1002 » 27 серпня 2017, 14:32

sandra написав:Підкажіть,будь ласка, рецепт асорті з огірків, помідорів, перцю.Дякую.

привіт. Минулого тітки закривали ассорті, будь що наложували в банку і заливали маринадом, яким огірки маринуємо. То дуже смачно було. Цього року собі буду так закривати.
alena1002
 
Повідомлень: 8418
З нами з: 20 лютого 2013, 10:06
Звідки: 0976014175 район автовокзал
Репутация: 744

Re:

Повідомлення Ромашкіна » 27 серпня 2017, 14:52

Anna26041991 написав:Дівчата дайте провірений рецепт Перець маринований негострий.Кіслослаткий.Дякую!


Такий добрий мені.
На 4кг. перцю.
Маринад:
1 скл. (не повна на 1-2см. до верху) оцту;
1 скл. цукру;
1 скл. олії;
7-8 скл. води;
1.5 ст. л. солі.

Перець, порізаний поздовж (полосками), або, як хочеться, вариться у маринаді 10-15 хв. Тут треба пробувать, бо коли переварить, то дуже м"який. Мені такий не подобається, але може хто так любить. Далі розкладається у стер. банки і закривається. У банку добре покласти 1-2 зубки часнику, і перець горошком.

Я раніше зовсім перець не їла. Такий розпробувала, як дівчата на роботу принесли. Тепер перець мені дуже смакує.
Аватар користувача
Ромашкіна
 
Повідомлень: 47682
З нами з: 15 лютого 2014, 12:39
Звідки: Авто з Америки. Викуп на аукціоні і доставка в Рівне.
Репутация: 2981

Re: Re:

Повідомлення Anna26041991 » 27 серпня 2017, 15:07

Ромашкіна написав:
Anna26041991 написав:Дівчата дайте провірений рецепт Перець маринований негострий.Кіслослаткий.Дякую!


Такий добрий мені.
На 4кг. перцю.
Маринад:
1 скл. (не повна на 1-2см. до верху) оцту;
1 скл. цукру;
1 скл. олії;
7-8 скл. води;
1.5 ст. л. солі.

Перець, порізаний поздовж (полосками), або, як хочеться, вариться у маринаді 10-15 хв. Тут треба пробувать, бо коли переварить, то дуже м"який. Мені такий не подобається, але може хто так любить. Далі розкладається у стер. банки і закривається. У банку добре покласти 1-2 зубки часнику, і перець горошком.

Я раніше зовсім перець не їла. Такий розпробувала, як дівчата на роботу принесли. Тепер перець мені дуже смакує.

Дуже дякую будем пробувати
Аватар користувача
Anna26041991
 
Повідомлень: 22077
З нами з: 14 грудня 2013, 20:39
Звідки: 0980742969 Ання.
Репутация: 1024

Повідомлення Lanochka » 27 серпня 2017, 20:39

В мене вчора був день " боротьби" з малиною, але я іі поборола. :) Трохи з динею, трохи з апельсином. Може комусь згодиться така інформація. З динею вийшло дууууже солодко, я такого не люблю, але хлопцям моїм дуже сподобалось. З апельсинами теж солодко ,але приємніше за рахунок наявності шкірок ( тонкими полосочками покришених) і меншоі кількості цукру. Довше варилось з динею і вийшло все таки рідше. Але обидва варіанти хороші, можна закривати.
Аватар користувача
Lanochka
Модератор
 
Повідомлень: 40407
З нами з: 11 січня 2011, 21:20
Звідки: Рівне. Північний.
Репутация: 4222

Re:

Повідомлення ALENKOM » 28 серпня 2017, 17:41

Lanochka написав:В мене вчора був день " боротьби" з малиною, але я іі поборола. :) Трохи з динею, трохи з апельсином. Може комусь згодиться така інформація. З динею вийшло дууууже солодко, я такого не люблю, але хлопцям моїм дуже сподобалось. З апельсинами теж солодко ,але приємніше за рахунок наявності шкірок ( тонкими полосочками покришених) і меншоі кількості цукру. Довше варилось з динею і вийшло все таки рідше. Але обидва варіанти хороші, можна закривати.

Напишіть будь ласка рецепт і де зберігаєте. Пробувала малину з абрикосом - було дуже смачно)
Аватар користувача
ALENKOM
 
Повідомлень: 964
З нами з: 09 квітня 2014, 13:15
Репутация: 119

Поперед.Далі

Повернутись до Наші хоббі