скорпіонка написав:якщо з базиліком, то цей
я його 2 роки закривала. і на цей рік теж буду робити, дуже смачний
Повідомлення irena28 » 05 вересня 2015, 11:03
Напишу i я рецепт соусу. Закриваю його до 20 баночок. На пiцу i до макарон супер, а малий взагалi ложкою iiсть. З помiдор offtopic "2,5кг зняти шкiрку i перебити блендером. Варимо 1год. Потiм додаэм 1ст олii, 1ст.л. солi, 2ст.л. цукру, 1головка часнику(душу на часникодавку), пучок базилiну(дpiбно накришить). Ще проверить 20хв i закрутить в стерил.банки.
romahska написав:Як ви думаєте, можна добавити інші трави сухі, бо на районі не знаю, де знайти базилік?
romahska написав:скорпіонка написав:якщо з базиліком, то цей
я його 2 роки закривала. і на цей рік теж буду робити, дуже смачний
Повідомлення irena28 » 05 вересня 2015, 11:03
Напишу i я рецепт соусу. Закриваю його до 20 баночок. На пiцу i до макарон супер, а малий взагалi ложкою iiсть. З помiдор offtopic "2,5кг зняти шкiрку i перебити блендером. Варимо 1год. Потiм додаэм 1ст олii, 1ст.л. солi, 2ст.л. цукру, 1головка часнику(душу на часникодавку), пучок базилiну(дpiбно накришить). Ще проверить 20хв i закрутить в стерил.банки.
romahska написав:Дівчата, минулого року хтось писав рецепт томатного соусу чи кетчупу з орегано (якщо не помиляюся). Дуже добрий був, зараз не можу знайти. Мені здається, що довго вариться
larishka написав:romahska написав:скорпіонка написав:якщо з базиліком, то цей
я його 2 роки закривала. і на цей рік теж буду робити, дуже смачний
Повідомлення irena28 » 05 вересня 2015, 11:03
Напишу i я рецепт соусу. Закриваю його до 20 баночок. На пiцу i до макарон супер, а малий взагалi ложкою iiсть. З помiдор offtopic "2,5кг зняти шкiрку i перебити блендером. Варимо 1год. Потiм додаэм 1ст олii, 1ст.л. солi, 2ст.л. цукру, 1головка часнику(душу на часникодавку), пучок базилiну(дpiбно накришить). Ще проверить 20хв i закрутить в стерил.банки.
Я зробила по цьому рецепту, смак хороший, але дуже жирний, можливо тут не 1 стакан олії, а 1 ст.ложка????
melik написав:песто, мабуть?) я такий роблю https://www.babyblog.ru/user/marysia4285/48275
квіточка67 написав:Доброго вечора,панянки!Сьогодні готувала смачний Соус Сацебелли
2 кг помидор (чищенных, обрезанных), перемолоть на мясорубке, на мелкую сетку, но на много лучше это сделать блендером
0.5 кг (чищенного), красного салатного перца перемолоть на мясорубке на крупную сетку, или немного в блендере (крупно, чтобы попадались кусочки)
2 большие или 3 средние луковицы тоже мелко перемолоть на мясорубку или блендером.
Перемешать. Варить 30 минут с момента закипания, периодически помешивая.
Добавить:
1 стакан сахара (в оригинале в рецепте сахара надо 1,5 стакана. С годами я делаю под свой вкус и ложу лишь стакан, т.к. для меня сладкий)
2 чайных ложки (с горкой) соли
1 чайная ложка горького красного молотого перца
1 чайная ложка чёрного молотого перца
1 чайная ложка хмели - сунели
1 чайная ложка молотой паприки.
Когда закипит, варить 15 минут.
Добавить:
2 столовых ложки уксуса
1 пучек петрушки (перемолоть на мясорубку или перебить блендером)
1 пучек базилика (перемолоть на мясорубку или перебить блендером)
Когда закипит, варить 5 минут и закатать в стерильные баночки. Перевернуть вверх дном, укутать.
Выход 5 баночек по 0, 5 литра.Дуже смачненький соус.
sandra написав:Підкажіть,будь ласка, рецепт асорті з огірків, помідорів, перцю.Дякую.
Pull написав:sandra написав:Підкажіть,будь ласка, рецепт асорті з огірків, помідорів, перцю.Дякую.
а я не заморочуюсь рецептом) кладу в літрову банку маленькі огірки,помідори половинами,перець будь-якими шматками,зелень любу,часнику зубками так нормально ложу,пару штук духмяного перцю(а нема то і так добре). на банку десь 1ложка столова цукру,2 - оцту,чайну ложку солі,заливаю не холодною кипяченою водою і 20хв стерилізую. будь-який набір овочів в довільних пропорціях роблю з такою заправкою,лише варіюю час стерилізації в більшу сторону якщо овочі тверді.
ще дуже добре асорті - цвітна капуста(маленькими суцвіттями),перець шматками,помідори четвертинками,часник зубками і невелички цибулини половинками. але це заправляю як салат:змішую у тазу бланшовану цвітну капусту з усім іншим,додаю сіль-цукор-оцет-чорний мелений перець-олію по смаку.даю постояти 2-3 години пару раз перемішавши,накладаю в банки,додаю той сік що в мисці лишився,доливаю до плечиків кипяченою водою,прикриваю кришками і стерилізую під закритою кришкою від моменту закипання 20хв півлітрові і 30хв літрові.
нічого не перевертаю і особо не кутаю,хіба прикриваю махровим полотенцем. все чудово стоїть в теплій квартирі.
sandra написав:Підкажіть,будь ласка, рецепт асорті з огірків, помідорів, перцю.Дякую.
Anna26041991 написав:Дівчата дайте провірений рецепт Перець маринований негострий.Кіслослаткий.Дякую!
Ромашкіна написав:Anna26041991 написав:Дівчата дайте провірений рецепт Перець маринований негострий.Кіслослаткий.Дякую!
Такий добрий мені.
На 4кг. перцю.
Маринад:
1 скл. (не повна на 1-2см. до верху) оцту;
1 скл. цукру;
1 скл. олії;
7-8 скл. води;
1.5 ст. л. солі.
Перець, порізаний поздовж (полосками), або, як хочеться, вариться у маринаді 10-15 хв. Тут треба пробувать, бо коли переварить, то дуже м"який. Мені такий не подобається, але може хто так любить. Далі розкладається у стер. банки і закривається. У банку добре покласти 1-2 зубки часнику, і перець горошком.
Я раніше зовсім перець не їла. Такий розпробувала, як дівчата на роботу принесли. Тепер перець мені дуже смакує.
Lanochka написав:В мене вчора був день " боротьби" з малиною, але я іі поборола. Трохи з динею, трохи з апельсином. Може комусь згодиться така інформація. З динею вийшло дууууже солодко, я такого не люблю, але хлопцям моїм дуже сподобалось. З апельсинами теж солодко ,але приємніше за рахунок наявності шкірок ( тонкими полосочками покришених) і меншоі кількості цукру. Довше варилось з динею і вийшло все таки рідше. Але обидва варіанти хороші, можна закривати.