ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Вишивання, в'язання, картини, подарунки, прикраси виготовлені власноруч, hand made та інше.

Re:

Повідомлення МуленРуж » 08 вересня 2017, 15:39

Vitaminka111 написав:Переглядала всі рецепти, знаю що є темі 2-3 рецепти борщових заправок на зиму. Напишіть будь-ласка кому яка сподобалась. Дякую за відгук! В понеділок треба 10-15 баночок закрити
Влітку були на морі, борщові заправки домашні в банках дуже стали в пригоді.... колись давно сама закривала, але рецепт не зберігся....

напевно зроблю по цьому
http://forum.say7.info/topic68894.html
щоб і капусту на відпочинку не кришити.
Дома не дуже таке істься, всетаки смачніше з свіжого, а на відпочинку супер.
Востаннє редагувалось МуленРуж в 10 вересня 2017, 18:17, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
МуленРуж
 
Повідомлень: 10517
З нами з: 23 лютого 2009, 17:24
Звідки: Північний (Арсен),Наталка
Репутация: 267

Re:

Повідомлення svitla » 08 вересня 2017, 19:20

Vitaminka111 написав:Переглядала всі рецепти, знаю що є темі 2-3 рецепти борщових заправок на зиму. Напишіть будь-ласка кому яка сподобалась. Дякую за відгук! В понеділок треба 10-15 баночок закрити
Влітку були на морі, борщові заправки домашні в банках дуже стали в пригоді.... колись давно сама закривала, але рецепт не зберігся....

Роблю по такому рецепту
4кг вареного буряку
2кг помідор( на м"ясорубку)
2кг цибулі
2кг перцю
Помідори і буряк тушкуємо 1 год. + перець+ цибуля+ 1 стакан 200мл оцту+ 1 стак. цукру+ 2ст. ложки солі з гіркою + 1 стакан олії і варимо ще 10-15хв. Розкладаємо в стерилізовані банки і закриваємо.
Аватар користувача
svitla
 
Повідомлень: 1472
З нами з: 22 березня 2012, 15:22
Звідки: тел 097чотири960нуль63 Ювілейний
Репутация: 238

Повідомлення Vitaminka111 » 08 вересня 2017, 20:43

Дякую!
Аватар користувача
Vitaminka111
 
Повідомлень: 22688
З нами з: 15 березня 2011, 12:47
Звідки: **********
Репутация: 2785

Повідомлення Vit9154 » 08 вересня 2017, 22:25

Робилю уже 2 роки по рецепту Танюши і скорпіона дуже смачні
Vit9154
 
Повідомлень: 1795
З нами з: 22 серпня 2010, 10:05
Репутация: 212

Повідомлення irka1234 » 11 вересня 2017, 16:22

Дівчата чи можна морози яблука? Можливо хтось морози розкажуть яким способом? Чи цілими чи кусочками з шкіркою краще чи без? Мама цілу велику сумку передала вони смачні стиглі але багато не зїмо понимать шкода. А варення компот не дуже люблю.
irka1234
 
Повідомлень: 3172
З нами з: 11 липня 2013, 23:26
Репутация: 151

Re:

Повідомлення МуленРуж » 11 вересня 2017, 16:41

irka1234 написав:Дівчата чи можна морози яблука? Можливо хтось морози розкажуть яким способом? Чи цілими чи кусочками з шкіркою краще чи без? Мама цілу велику сумку передала вони смачні стиглі але багато не зїмо понимать шкода. А варення компот не дуже люблю.

А ви пробували повидло по такому рецепту

http://vkusno-i-prosto.ru/receipt/yablochnoe-povidlo/

Це єдине варення що у мене істься. На свіжнький батон з маслом, мммм.

А ще посушити, якшо тонко поріщати і добре висушити виходять смачнючі чіпси
Аватар користувача
МуленРуж
 
Повідомлень: 10517
З нами з: 23 лютого 2009, 17:24
Звідки: Північний (Арсен),Наталка
Репутация: 267

Re: Re:

Повідомлення Lamana » 11 вересня 2017, 16:51

МуленРуж написав:
irka1234 написав:Дівчата чи можна морози яблука? Можливо хтось морози розкажуть яким способом? Чи цілими чи кусочками з шкіркою краще чи без? Мама цілу велику сумку передала вони смачні стиглі але багато не зїмо понимать шкода. А варення компот не дуже люблю.

А ви пробували повидло по такому рецепту

http://vkusno-i-prosto.ru/receipt/yablochnoe-povidlo/

Це єдине варення що у мене істься. На свіжнький батон з маслом, мммм.

А ще посушити, якшо тонко поріщати і добре висушити виходять смачнючі чіпси

Ми робимо таке саме для малечі, тільки без цукру (яблука треба брати не кислющі). Яблука чистимо від серединки і шкурки, додаю 100 г води. Включаю мультю на режим тушіння - на 20 хв. Все, викладаю в стерилізовані баночки і закатую (або капроновими кришками і зберігаю в холодильнику).
Аватар користувача
Lamana
 
Повідомлень: 51463
З нами з: 13 січня 2009, 13:26
Репутация: 2329

Re: Re:

Повідомлення ІринкаБ » 12 вересня 2017, 13:21

Aprelka написав:
Виктори написав: соус -просто бомбаofftopic ", роблю по три порції , і весь сезон не маю клопоту з покупкою соусу томатного, за смаком один в один з краснодарським : 4 кг помідор ,1 кг яблук ,0,5 кг цибулі- на 4 частини . 3 ст.л солі ,0,5 кг цукру ,100 гр оцту ,20 горошин чорного перцю ,8 лавр.листя , 5 шт.гвоздики ,2 ст.л. кмину (від себе додаю ще 1 ч.л черв.перцю і 0,5 ч.л кориці) . Все в кастрюлю ,варити 4 години , збити блендером ,перетерти через сито . тоді закип'ятити і в сухі стереліз.банки . Якщо зарідкий (бувають соковиті помідори)- можна додати 1 ст.л . крохмалю. Рекомендую ,не пошкодуєте )))."


Дівчата, з такими рецептами попереджати треба: щоб не варити його на пустий шлунок) Сама ледь пів тазіка не злопала, поки варила)) Дуууууууже ароматний, дуууууууууже смачний!
Охолоджений мені дуже смакує, як соус до шашлику, до ковбасок гриль.. .такі в нього багаті аромат та смак.
Рецепт підкупив спеціями. Додавала від себе ще базилік сушений ( зо дві столові ложки). А по спеціям з рецепту додавала все, окрім кориці.
Можу сказати, що кількість цукру та оцту потрібно регулювати в залежності від сортів яблук та томатів ( бо яблука можуть бути солодкими, або томати кислими..)
Варила 3 години ( бо побачила, що ще годину і не було би що закривать- виварюється і я підїдаю :lol: ), потім все перемолола погружним блендером і відкинула на друшлак.
Одна біда- вихід готового соусу невеличкий ( в мене вийшло 5 півлітрових баночок і стакан), але то є нормальним, я так гадаю. Просто наступного разу варитиму більшу порцію. Хочу мати цього соусу на зиму банок з 20!
Рецепт беру в свій записник, дякую всім за відгуки, які допомогли визначитись із рецептом, який готувати!

робила згідно початкового рецепту. нічого не змінювала. запах прекрасний. смак супер. можливо, на наст.рік зменшу трохи кількість цукру. а може, це, дійсно, від домашніх (солодкуватих) помідорів і солодких яблук. Закриватиму ще точно!
Аватар користувача
ІринкаБ
 
Повідомлень: 2801
З нами з: 10 серпня 2013, 18:14
Репутация: 308

Повідомлення Vit9154 » 12 вересня 2017, 13:45

Робила також цей соусом,дуже смачний закрила 40 півлітрових банок, але давала цукру 300 гр а не 0,5 бо мені засолодкий, одну порцію зробила з перцем чилі, то до шашликів саме то
Vit9154
 
Повідомлень: 1795
З нами з: 22 серпня 2010, 10:05
Репутация: 212

Повідомлення Виктори » 12 вересня 2017, 13:45

Щоб вихід порції був більшим- потрібно варити на малюсінькому вогні,і з закритою кришкою. Тоді він вмліває,але не википає,не випаровується.але коли зарідкий,на останньому етапі- то навпаки,відкрити кришку,щоб рідина вийшла. Регулювати,так сказать))
Аватар користувача
Виктори
 
Повідомлень: 2780
З нами з: 29 жовтня 2011, 20:31
Звідки: Чайка , Текстильник , Струтинської 0961612996
Репутация: 237

Повідомлення МуленРуж » 12 вересня 2017, 14:16

Салат Осінній
1 кг капусти
По 200 гр червоний солодкий перець, морква цибуля
40 гр оліі
По 60 гр цукру і оцету
1 ст. Л солі
Постоіть 8 год в кімнаті, потім в банку і холодильник.
Зберігається до місяця.
Люблю цей салат, щороку з приходом осені роблю.
Аватар користувача
МуленРуж
 
Повідомлень: 10517
З нами з: 23 лютого 2009, 17:24
Звідки: Північний (Арсен),Наталка
Репутация: 267

Re:

Повідомлення Gellazxc » 12 вересня 2017, 15:52

МуленРуж написав:Салат Осінній
1 кг капусти
По 200 гр червоний солодкий перець, морква цибуля
40 гр оліі
По 60 гр цукру і оцету
1 ст. Л солі
Постоіть 8 год в кімнаті, потім в банку і холодильник.
Зберігається до місяця.
Люблю цей салат, щороку з приходом осені роблю.

вчера только делала такой. Очень вкусный салат. У нас в семье почти такой же рецепт, уксуса немного меньше правда, на это количество овощей - 50 грамм, соли - чуть меньше ложки(на 5 кг капусты 4 столовые ложки).
И еще одно отличие. сверху на капусту выкладываю остальные овощи, масло раскаляю, поливаю и быстренько перемешиваю. Постоит минут10 и в холодильник. Можно добавить специи - перец черный, кориандр меленый, пажитник.
Аватар користувача
Gellazxc
 
Повідомлень: 2140
З нами з: 04 липня 2009, 22:08
Репутация: 135

Re:

Повідомлення ІринкаБ » 12 вересня 2017, 16:35

Lean написав:http://gotovim-doma.ru/forum/viewtopic.php?f=498&t=29091

хтось таке закривав? смачно?
Аватар користувача
ІринкаБ
 
Повідомлень: 2801
З нами з: 10 серпня 2013, 18:14
Репутация: 308

Re: Re:

Повідомлення квіточка67 » 12 вересня 2017, 20:42

ІринкаБ написав:
Lean написав:http://gotovim-doma.ru/forum/viewtopic.php?f=498&t=29091

хтось таке закривав? смачно?

Я робила такий соус.Дуже смачний. ;)
квіточка67
 
Повідомлень: 716
З нами з: 14 березня 2014, 23:18
Репутация: 83

Re:

Повідомлення HellWomen » 12 вересня 2017, 22:21

Vit9154 написав:Робила також цей соусом,дуже смачний закрила 40 півлітрових банок, але давала цукру 300 гр а не 0,5 бо мені засолодкий, одну порцію зробила з перцем чилі, то до шашликів саме то

А мені одна добра людина порадила додати один великий червоний буряк (на тертку). Дівчата-а-а, який гарний колір, не передати, і зовсім не чути і не видно того буряка, після блендера, але густий і колір - це бомба, а не соус.
HellWomen
 
Повідомлень: 473
З нами з: 19 жовтня 2014, 17:26
Репутация: 10

Повідомлення ttanita » 14 вересня 2017, 20:44

Дякую за таку пораду, якраз завтра збираюся робити цей соус
ttanita
 
Повідомлень: 3942
З нами з: 11 січня 2012, 15:10
Репутация: 277

Re:

Повідомлення скорпіонка » 16 вересня 2017, 22:32

МуленРуж написав:Соус із слив венгерка.
1 кг слив
1 шт гіркий перець
100 гр часнику
1 п. Приправи карі (20-25 г) - можна і гостру
1 ст.л цукру
1 ст.л солі
На мясорубку, варити 15 хв і в банки під шубу.
В уінці блендерила.
Вийшов густий, можна горкою на мяско наложити.
Не впевнена, але може і ладаваоа трохи крохмалю.
Робила зразу на 3 кг.

дякую за рецепт!
Соус класний, густий , гарного кольору.
я правда упростила рецепт, на м*ясорубку нічого не крутила, тільки часник на часникодавку подушила.
все гарно розварилось, а потім 2 р блендером провернула і все.
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re:

Повідомлення MiraKatya » 16 вересня 2017, 22:54

МуленРуж написав:Салат Осінній
1 кг капусти
По 200 гр червоний солодкий перець, морква цибуля
40 гр оліі
По 60 гр цукру і оцету
1 ст. Л солі
Постоіть 8 год в кімнаті, потім в банку і холодильник.
Зберігається до місяця.
Люблю цей салат, щороку з приходом осені роблю.

Теж робили, роки хтось капусту перестав їсти бо шлунок боліти почав.
Аватар користувача
MiraKatya
 
Повідомлень: 26521
З нами з: 14 жовтня 2011, 22:25
Репутация: 776

Re:

Повідомлення malva » 17 вересня 2017, 15:42

Ivanka написав:От і я сьогодні робила соус із слив
4 кг. слив (без кісточок)
3 шт. перцю чилі
3 головки часнику
3 ст.л. солі
450-500 г цукру
1 пачка приправи карі.
Сливи, перець та часник пропустити через м'ясорубку, додати сіль та цукор і варити 1,5 год. Після цього блендером збити до однорідності, додати приправу карі , довести до кипіння і в банки.
Виходить 7 банок по 0,5.
Справді дуже смачно, не знаю чи до зими залишиться))))

зробила сьогодні цей соус, а тепер от думаю - чи не зіпсується він? Сливи у мене солодкі були, а там навіть оцту немає( Що скажете?
Аватар користувача
malva
 
Повідомлень: 18449
З нами з: 23 квітня 2010, 13:27
Звідки: Ювілейний,О98 84О 6О 42, дзвонити після 18.00
Репутация: 555

Повідомлення Evka » 17 вересня 2017, 16:48

В мене стоїть, там він гострий має бути. То я думаю стоятиме)
Аватар користувача
Evka
 
Повідомлень: 17016
З нами з: 16 березня 2011, 16:36
Звідки: 0961702532
Репутация: 264

Повідомлення Evka » 17 вересня 2017, 16:49

У муленруж теж такий рецепт, тільки варити 15 хв взагалі. Стоїть)
Аватар користувача
Evka
 
Повідомлень: 17016
З нами з: 16 березня 2011, 16:36
Звідки: 0961702532
Репутация: 264

Re:

Повідомлення malva » 17 вересня 2017, 18:37

Evka написав:У муленруж теж такий рецепт, тільки варити 15 хв взагалі. Стоїть)

Дякую! А то вже думала купу банок в холодильник пхати))
Аватар користувача
malva
 
Повідомлень: 18449
З нами з: 23 квітня 2010, 13:27
Звідки: Ювілейний,О98 84О 6О 42, дзвонити після 18.00
Репутация: 555

Повідомлення VesНУля » 25 вересня 2017, 10:02

Дівчатка хтось квасить зелені помідорчики?Можете поділитись рецептом,щоб були гострі і тверденькі лишались (такі як колись робив Рікос).Моя мама квасить,але не виходять вони чомусь((((
Аватар користувача
VesНУля
 
Повідомлень: 891
З нами з: 21 вересня 2012, 15:49
Звідки: Рівне 0964866745
Репутация: 109

Re:

Повідомлення Pull » 25 вересня 2017, 13:47

VesНУля написав:Дівчатка хтось квасить зелені помідорчики?Можете поділитись рецептом,щоб були гострі і тверденькі лишались (такі як колись робив Рікос).Моя мама квасить,але не виходять вони чомусь((((

а що означає не виходять? мякі чи що? зелені в мене завжди тверді,а молочної стиглості мякші.
я роблю так:
в помідорів завжди вирізаю "попку".
на дно і потім на верх в банці кладу листя хріну,зонти кропу,листя смородини і вишні.
між помідорами для більшої гостроти кладу декілька шматочків кореня хрону і декілька шматків пекучого перцю.
сиплю стопку солі і 1-2 стол.ложки цукру та заливаю водою перевареною або відстояною до самісінького верху,прикриваю(НЕ закриваю) кришкою.
все. спостерігаю за процесом і потім коли вкиснуть ставлю в холодильник. вкисають доовгоо,значно довше огірків. завжди тверденькі.
один раз навіть спробувала закатати заквашені вже помідори. вийшло супер і стояли в квартирі але стерилізувала не менше 40-ка хвилин.
Аватар користувача
Pull
 
Повідомлень: 5827
З нами з: 11 вересня 2009, 10:53
Звідки: "Make love, not war!!!" вайбер/дзвінки: 0979989926 і 0931005729
Репутация: 311

Re: Re:

Повідомлення VesНУля » 25 вересня 2017, 14:02

Pull написав:
VesНУля написав:Дівчатка хтось квасить зелені помідорчики?Можете поділитись рецептом,щоб були гострі і тверденькі лишались (такі як колись робив Рікос).Моя мама квасить,але не виходять вони чомусь((((

а що означає не виходять? мякі чи що? зелені в мене завжди тверді,а молочної стиглості мякші.
я роблю так:
в помідорів завжди вирізаю "попку".
на дно і потім на верх в банці кладу листя хріну,зонти кропу,листя смородини і вишні.
між помідорами для більшої гостроти кладу декілька шматочків кореня хрону і декілька шматків пекучого перцю.
сиплю стопку солі і 1-2 стол.ложки цукру та заливаю водою перевареною або відстояною до самісінького верху,прикриваю(НЕ закриваю) кришкою.
все. спостерігаю за процесом і потім коли вкиснуть ставлю в холодильник. вкисають доовгоо,значно довше огірків. завжди тверденькі.
один раз навіть спробувала закатати заквашені вже помідори. вийшло супер і стояли в квартирі але стерилізувала не менше 40-ка хвилин.

Так вони виходять м"ягкі і якісь як перебродивші чи що,по смаку ....і такі як сивиною покриваються.
А розрахунок солі на 3 літрову банку?

Дякую за рецептик))))
Аватар користувача
VesНУля
 
Повідомлень: 891
З нами з: 21 вересня 2012, 15:49
Звідки: Рівне 0964866745
Репутация: 109

Повідомлення Афіна2018 » 25 вересня 2017, 14:19

Минулого року я , мабуть, нарешті знайшла добрий рецепт квашених червоних помідор. Робила так як квасять огірки, поскладала в банки, всипала стопку солі, залила водою з крана. Три дні стояли, злила розсіл, закипятила, залила, закрила металевою кришкою, кришки не втягуються, а надуваються, але не стріляють. Були неперекисші, шо аж очі вилазять, гарні, ціленькі, смачні. Мабуть, якби планувала зелені квасити, теж так спробувала б.
Афіна2018
 
Повідомлень: 12529
З нами з: 22 березня 2010, 17:11
Репутация: 203

Повідомлення камалька » 12 жовтня 2017, 13:15

Порадьте, що зробити з перцю? Не цілий, треба в переробку.....
камалька
 
Повідомлень: 3280
З нами з: 13 лютого 2012, 20:40
Звідки: Рівне
Репутация: 362

Re: Re:

Повідомлення МуленРуж » 12 жовтня 2017, 14:14

МуленРуж написав:
Vitaminka111 написав:Переглядала всі рецепти, знаю що є темі 2-3 рецепти борщових заправок на зиму. Напишіть будь-ласка кому яка сподобалась. Дякую за відгук! В понеділок треба 10-15 баночок закрити
Влітку були на морі, борщові заправки домашні в банках дуже стали в пригоді.... колись давно сама закривала, але рецепт не зберігся....

напевно зроблю по цьому
http://forum.say7.info/topic68894.html
щоб і капусту на відпочинку не кришити.
Дома не дуже таке істься, всетаки смачніше з свіжого, а на відпочинку супер.

Зробила
Добра, навіть дуже. Максимально схожа на мій звичайний борщ. Рекомендую
Аватар користувача
МуленРуж
 
Повідомлень: 10517
З нами з: 23 лютого 2009, 17:24
Звідки: Північний (Арсен),Наталка
Репутация: 267

Re:

Повідомлення 1220 » 12 жовтня 2017, 14:22

камалька написав:Порадьте, що зробити з перцю? Не цілий, треба в переробку.....

Я готовлю что то похожее (нашла приблизительно похожий принцип приготовления) на мой рецепт. Храню в холодильнике в лотках железных (мармыдки), так как в платиковых не охота. Всегда до Нового года съедается. Я еще (по желанию) половину делаю заливая маринадом в котором разведена томатная паста или томатный соус.
Я не добавляю столько растительного масла и уксуса как в рецепте в видео автор предоставляет.
https://www.youtube.com/watch?v=UEQzXvzO5go&t=362s
Аватар користувача
1220
 
Повідомлень: 3448
З нами з: 29 березня 2011, 16:16
Звідки: Наташа
Репутация: 206

Повідомлення камалька » 13 жовтня 2017, 16:20

Дякую, спобую. Класна ідея!
камалька
 
Повідомлень: 3280
З нами з: 13 лютого 2012, 20:40
Звідки: Рівне
Репутация: 362

Поперед.Далі

Повернутись до Наші хоббі