СПшні кулінарні посиденьки) 1 ст.ЗМІСТ

Вишивання, в'язання, картини, подарунки, прикраси виготовлені власноруч, hand made та інше.

Повідомлення Basalkevych » 14 червня 2018, 19:50

я тату на ДН пекла пляцок такий https://lubany-b.livejournal.com/213801.html Пляцок кокосово-маковый. Мені смачний був, єдине я масло замінила вершками,щоб крем легший був. І я б на наступний раз трошки просочила б коржі. Ось посилання на оригінал рецепту, тут додаються вишні http://dreamfood.ua/forum/topic_3538
і ще як от думаю що в Любані все таки помилка в першому тісті, і треба не 2 жовтки а 5. бо тісто таке густе вишло в мене,що я його ледь розмазала, може якщо тісто рідше буде,то і просочувати не треба. це з тих пляцків які чим довше лежить ,тим смачніший
Аватар користувача
Basalkevych
 
Повідомлень: 10222
З нами з: 17 березня 2010, 16:05
Репутация: 671

Re:

Повідомлення Basalkevych » 14 червня 2018, 19:55

ecuador написав:Я вже згадала, щоєдине , що у мене з цієї теми виходило - це шоколадний брауні і отой шоколадний кухен , що зверху поливається, бліннн)))) не все потєряно))

Печи кухен, розріж, сметану на марлю відкинь на ніч, збий з пудрою, і перемаж) додай фрукти за бажанням. мені здається має бути смачно
Аватар користувача
Basalkevych
 
Повідомлень: 10222
З нами з: 17 березня 2010, 16:05
Репутация: 671

Re:

Повідомлення КсеніяNSP » 14 червня 2018, 20:27

ecuador написав:А рецепт хтось тої марії має)) бо в темі щось не знайшла , пошук вводила))



«Торт "Прекрасная Мария"»:offtopic "Тесто

Маргарин (сливочный) — 300 г ( я беру масло, або 50/50)
Мука пшеничная / Мука — 3 стак.
Желток яичный — 3 шт
Сода гашеная уксусом — 1/2 ч. л. (беру пачечку розпушувача)
Крем

Молоко сгущенное ) — 300-400грам (або сире)
Масло сливочное — 200 г (мені мало, беру більше, майже стільки ж, як і згущонки)

Безе

Белок яичный — 3 шт
Сахар — 1 стак.
Орехи грецкие ( або арахіс) - 1стак.
Замесить тесто из маргарина, муки, 3-х желтков и соды, гашеной уксусом и поставить на 3 часа в холодильник.
За 15-20 минут до выпечки, вынуть из холодильника и разделить его на 3 части (залежить від розміру, я ділю приблизно на 5-6 коржів діам. 22-24см.)
Пока тесто охлаждается, необходимо приготовить безе из оставшихся 3-х белков и 1 стакана сахара
Дальше, покрыть противень пергаментной бумагой, розкатать пласт теста, тонко.
Обсыпать пласт рубленными орехами
Сверху на орехи выложить безе
Полуфабрикат одного коржа готов. Выпекать в разогретой до 100о духовке приблизительно 25-30 минут
(безе должно быть золотистого цвета, сухое и твердое,
пока печется безе, корж становится, как раз таким, как надо).
Испечь таким образом три коржа.
ВНИМАНИЕ: испеченный корж обязательно должен остыть, иначе, если его снимать в теплом виде, он может сломаться.
Остывает корж приблизительно 10-15 минут."
Аватар користувача
КсеніяNSP
 
Повідомлень: 28939
З нами з: 07 лютого 2011, 13:22
Звідки: т.097-47-89-330 Торт- как время, его всегда мало)
Репутация: 594

Повідомлення dinamovka » 14 червня 2018, 21:28

Порадьте, будь ласка, тісто для пірога з грибами, потрібно звільнити морозілку від грибів)
Аватар користувача
dinamovka
 
Повідомлень: 5094
З нами з: 22 серпня 2013, 11:52
Звідки: Ясениничі
Репутация: 75

Повідомлення avf » 14 червня 2018, 22:06

може кому треба гриби заморожені, то я можу поділитися, бо мені теж треба звільнити морозилку для ягід :)
avf
 
Повідомлень: 2840
З нами з: 11 квітня 2011, 16:17
Звідки: Аня, Рівне (O67)36O-99-69
Репутация: 270

Re:

Повідомлення Лапушка » 14 червня 2018, 23:29

dinamovka написав:Порадьте, будь ласка, тісто для пірога з грибами, потрібно звільнити морозілку від грибів)

Роби заливні пироги, тісто робиться за 5 хвилин.
У кефір( 0.5- 0.7) кидаєш пів чайної ложки соди(з гіркою, невеличкою), чекаєш поки пропіниться, туди два яйці, сольки трошки, й муки потроху додаєш, взбиваеш міксером або погружним до стану густої сметани.
Форму фольгою, мастиш маселком, трохи манки, щоб краще відліпало, заливаєш половину тіста, розрівнюєш ложкою. Насипаєш начинку( гриби з цибулькою, гриби з цибулькою й зеленню, гриби з тушеною капусткою, гриби з картопелькою, гриби тушковані з м*ясом, та по різному). Потім заливаєш другою частиною тіста, 40 хвилин у духовочці- супер вечеря, чи обід. Я й зранку з чаєм їм, холодний.
Начинка може бути люба.
Безпрограшний варіант.
Швидко, смачно й не марудно).7
Аватар користувача
Лапушка
 
Повідомлень: 12282
З нами з: 18 квітня 2010, 15:29
Звідки: ТАРО. О5о148899о
Репутация: 127

Re:

Повідомлення Basalkevych » 15 червня 2018, 08:46

dinamovka написав:Порадьте, будь ласка, тісто для пірога з грибами, потрібно звільнити морозілку від грибів)

http://easycookschool.com/2013/01/10/pi ... ee-serdce/ я пекла без крупи,просто наколола гарно вилкою
Аватар користувача
Basalkevych
 
Повідомлень: 10222
З нами з: 17 березня 2010, 16:05
Репутация: 671

Повідомлення katrin25 » 27 червня 2018, 12:15

Дівчата до якого ви стану вишні сушите і скільки це займає часу ?
Аватар користувача
katrin25
 
Повідомлень: 2909
З нами з: 26 серпня 2010, 11:29
Репутация: 34

Re:

Повідомлення тема » 28 червня 2018, 10:38

Anutka88 написав:Дівчата поділіться рецептом перевіреного вишняка

https://www.youtube.com/watch?v=GBnZ47xBf2c
робила в минулому році з вишень і смородини,ДУЖЕ ДОБРЕ,В ЦЬОМУ РОЦІ ЗНОВ ЗРОБИЛА.
тема
 
Повідомлень: 592
З нами з: 07 травня 2014, 09:53
Репутация: 57

Повідомлення Иринка1 » 28 червня 2018, 13:46

вкусно и очень быстро ) в следующий раз в тесто дам щепотку соли и сахара
https://forum.say7.info/topic13058.html
Зображення
Зображення
Аватар користувача
Иринка1
 
Повідомлень: 805
З нами з: 25 січня 2011, 21:49
Репутация: 116

Повідомлення Alisa81 » 30 червня 2018, 08:55

Відмічусь
Alisa81
 
Повідомлень: 9716
З нами з: 04 квітня 2014, 11:16
Звідки: Ювілейний, 0987777429
Репутация: 404

Re: Re:

Повідомлення АннаП » 30 червня 2018, 15:27

Лапушка написав:
dinamovka написав:Порадьте, будь ласка, тісто для пірога з грибами, потрібно звільнити морозілку від грибів)

Роби заливні пироги, тісто робиться за 5 хвилин.
У кефір( 0.5- 0.7) кидаєш пів чайної ложки соди(з гіркою, невеличкою), чекаєш поки пропіниться, туди два яйці, сольки трошки, й муки потроху додаєш, взбиваеш міксером або погружним до стану густої сметани.
Форму фольгою, мастиш маселком, трохи манки, щоб краще відліпало, заливаєш половину тіста, розрівнюєш ложкою. Насипаєш начинку( гриби з цибулькою, гриби з цибулькою й зеленню, гриби з тушеною капусткою, гриби з картопелькою, гриби тушковані з м*ясом, та по різному). Потім заливаєш другою частиною тіста, 40 хвилин у духовочці- супер вечеря, чи обід. Я й зранку з чаєм їм, холодний.
Начинка може бути люба.
Безпрограшний варіант.
Швидко, смачно й не марудно).7

Лапушка, одного разу робила пиріг по цьому рецепту і таке гливке тісто вийшло, сирувате. Що не так?
Аватар користувача
АннаП
 
Повідомлень: 5935
З нами з: 20 січня 2013, 21:03
Звідки: Проспект Миру
Репутация: 593

Повідомлення MeRi » 02 липня 2018, 16:33

Доброго дня! а хтось пробував пекти торт "Кора дуба" ?
MeRi
 
Повідомлень: 655
З нами з: 07 вересня 2010, 14:17
Звідки: Вербова 0971443894
Репутация: 100

Re:

Повідомлення connect » 02 липня 2018, 19:53

MeRi написав:Доброго дня! а хтось пробував пекти торт "Кора дуба" ?


я отакий пекла https://www.youtube.com/watch?v=RFIIVR6 ... HDGFAkNHHT
Аватар користувача
connect
 
Повідомлень: 19469
З нами з: 21 січня 2009, 13:03
Звідки: центр, 15 школа (068)058-0432
Репутация: 1915

Re: Re:

Повідомлення Olenchikkk » 03 липня 2018, 20:31

АннаП написав:
Лапушка написав:
dinamovka написав:Порадьте, будь ласка, тісто для пірога з грибами, потрібно звільнити морозілку від грибів)

Роби заливні пироги, тісто робиться за 5 хвилин.
У кефір( 0.5- 0.7) кидаєш пів чайної ложки соди(з гіркою, невеличкою), чекаєш поки пропіниться, туди два яйці, сольки трошки, й муки потроху додаєш, взбиваеш міксером або погружним до стану густої сметани.
Форму фольгою, мастиш маселком, трохи манки, щоб краще відліпало, заливаєш половину тіста, розрівнюєш ложкою. Насипаєш начинку( гриби з цибулькою, гриби з цибулькою й зеленню, гриби з тушеною капусткою, гриби з картопелькою, гриби тушковані з м*ясом, та по різному). Потім заливаєш другою частиною тіста, 40 хвилин у духовочці- супер вечеря, чи обід. Я й зранку з чаєм їм, холодний.
Начинка може бути люба.
Безпрограшний варіант.
Швидко, смачно й не марудно).7

Лапушка, одного разу робила пиріг по цьому рецепту і таке гливке тісто вийшло, сирувате. Що не так?

Аналогічно ((. Сьогодні спекла. Діставала з духовки, було ідеально на вигляд. Трохи постояв пиріг, розрізала, а він ... бє :( . Що ж не так?
Olenchikkk
 
Повідомлень: 4895
З нами з: 11 вересня 2014, 10:55
Репутация: 166

Повідомлення скорпіонка » 03 липня 2018, 21:05

Лєна каліпсо нам давала такий рецепт пирога, здається він аналогічний тому що Лапушка давала, ми його тоді всі пекли, і яв тому числі. то пропікався він добре, робили його з куркою, рибною консервою і напевно з капустою, то ніхто не писав що він не пропікся.
viewtopic.php?f=124&t=239785&p=6639355&hilit=%D0%BF%D0%B8%D1%80%D1%96%D0%B3+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B5%D1%84%D1%96%D1%80%D1%96#p6639355
Востаннє редагувалось скорпіонка в 03 липня 2018, 21:55, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Повідомлення Olenchikkk » 03 липня 2018, 21:50

Цукру я не дала, бо в рецепті не було. Та й борошна я сипнула ну точно не 350 г. Максимум 250 влізло до "стану густої сметани". Мабуть той стан в кожного свій((
Olenchikkk
 
Повідомлень: 4895
З нами з: 11 вересня 2014, 10:55
Репутация: 166

Повідомлення Iskra » 03 липня 2018, 22:30

Я теж пекла раніше, таке саме вийшло, на мою думку невдалий рецепт, або не на мій смак. З випічкою я на "ти"
Аватар користувача
Iskra
 
Повідомлень: 5667
З нами з: 03 вересня 2014, 12:46
Звідки: Здолбунів .
Репутация: 403

Повідомлення engedrina » 03 липня 2018, 22:36

Мені здається треба нижча температура і довше пекти, так само як високий бісквіт.
Заінтригували, треба і собі спробувати)
Аватар користувача
engedrina
 
Повідомлень: 6579
З нами з: 25 серпня 2011, 11:14
Звідки: Рівне Ювілейний
Репутация: 335

Re:

Повідомлення АннаП » 04 липня 2018, 00:43

скорпіонка написав:Лєна каліпсо нам давала такий рецепт пирога, здається він аналогічний тому що Лапушка давала, ми його тоді всі пекли, і яв тому числі. то пропікався він добре, робили його з куркою, рибною консервою і напевно з капустою, то ніхто не писав що він не пропікся.
viewtopic.php?f=124&t=239785&p=6639355&hilit=%D0%BF%D0%B8%D1%80%D1%96%D0%B3+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B5%D1%84%D1%96%D1%80%D1%96#p6639355

О, якраз по цьому робила. Значить, такий рецепт. Бо на фото в розрізі видно, що тісто виходить, як в оладках, таке гливкувате.
Однозначно не моє :oops:
Аватар користувача
АннаП
 
Повідомлень: 5935
З нами з: 20 січня 2013, 21:03
Звідки: Проспект Миру
Репутация: 593

Повідомлення oksana78 » 04 липня 2018, 01:11

Ще може бути причина в начинці
Но начинка наливного пирога не должна быть слишком мокрой, иначе пирог будет казаться сырым.
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1258
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 206

Re:

Повідомлення скорпіонка » 04 липня 2018, 01:16

oksana78 написав:Ще може бути причина в начинці
Но начинка наливного пирога не должна быть слишком мокрой, иначе пирог будет казаться сырым.

напевно причина в начинці , бо я робила здається з куркою, то ніяких проблем не було, пропікся дуже гарно
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Повідомлення Valja » 10 липня 2018, 12:17

Оладки кабачкові
0,5 кг кабачків натерти на крупну тертку, посолити. Додати 4-5 ст.л. манки (без верха). Перемішати добре.
Залишити щоб постояло 10-15 хвилин. Злити сік. Додати 2 яйця, муку. Муки приблизно 1-2 ст.л. стільки, щоб була консистенція дерунів. Обсмажити.
Можна робити башточки, перемазувати майонез+часник. Зверху помідорка.

Цей рецепт мені дуже класний, я все літо роблю. Смачного!
Востаннє редагувалось Valja в 11 липня 2018, 09:00, всього редагувалось 1 раз.
Valja
 
Повідомлень: 481
З нами з: 08 квітня 2011, 11:36
Звідки: (067)4229о16
Репутация: 69

Re:

Повідомлення АннаП » 10 липня 2018, 14:49

Valja написав:Оладки кабачкові
0,5 кг кабачків натерти на крупну тертку, посолити. Додати 4-5 ст.л. манки. Перемішати добре.
Залишити щоб постояло 10-15 хвилин. Злити сік. Додати 2 яйця, муку. Муки стільки, щоб була консистенція дерунів. Обсмажити.
Можна робити башточки, перемазувати майонез+часник. Зверху помідорка.

Цей рецепт мені дуже класний, я все літо роблю. Смачного!


Цікаво! Стільки манки :? :oops:
Я так само роблю, тільки без манки. Треба спробувати :roll:
Аватар користувача
АннаП
 
Повідомлень: 5935
З нами з: 20 січня 2013, 21:03
Звідки: Проспект Миру
Репутация: 593

Повідомлення Lamana » 10 липня 2018, 18:19

Там не тільки манка, а ще й мука...
Аватар користувача
Lamana
 
Повідомлень: 51463
З нами з: 13 січня 2009, 13:26
Репутация: 2329

Re: Re:

Повідомлення Лапушка » 10 липня 2018, 20:40

скорпіонка написав:
oksana78 написав:Ще може бути причина в начинці
Но начинка наливного пирога не должна быть слишком мокрой, иначе пирог будет казаться сырым.

напевно причина в начинці , бо я робила здається з куркою, то ніяких проблем не було, пропікся дуже гарно


Якщо начинку мокрувата, варто робити густіше тісто.
тоді буде пропікатися.
Аватар користувача
Лапушка
 
Повідомлень: 12282
З нами з: 18 квітня 2010, 15:29
Звідки: ТАРО. О5о148899о
Репутация: 127

Повідомлення Miranda87 » 12 липня 2018, 19:24

Можливо хтось має перевірений рецепт морозива щоб було більш менш до справжнього схоже
Miranda87
 
Повідомлень: 3857
З нами з: 16 лютого 2014, 00:30
Репутация: 296

Re:

Повідомлення скорпіонка » 12 липня 2018, 20:23

Miranda87 написав:Можливо хтось має перевірений рецепт морозива щоб було більш менш до справжнього схоже

вбийте в цій темі в пошук морозиво, купа інформації написана
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re:

Повідомлення КЮП » 15 липня 2018, 22:33

Miranda87 написав:Можливо хтось має перевірений рецепт морозива щоб було більш менш до справжнього схоже

Я робила морозиво із сайту Камелена. Брала вершки у Щедрику, цукру дала менше, ніж в рецепті 85 гр. Робила тільки ванільне. Тепер ніяке куплене і пробувати не хочу http://kamelena.ru/recipe/Vanilnoe-moro ... hokoladom/ Там важливо правильно прогріти жовтки. Я весь час мішала і використовувала розсіювач полум'я
КЮП
 
Повідомлень: 2143
З нами з: 15 липня 2015, 12:13
Репутация: 221

Повідомлення Regina2410 » 16 липня 2018, 00:18

Дівчата дайте будь ласочка якщо є в кого рецепт кабачкової ікри смачної ,хочу таку як у магазині :)
Аватар користувача
Regina2410
 
Повідомлень: 14657
З нами з: 18 травня 2013, 13:00
Звідки: Рівне- 0660253667 (viber) я Оксана
Репутация: 773

Поперед.Далі

Повернутись до Наші хоббі