ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Вишивання, в'язання, картини, подарунки, прикраси виготовлені власноруч, hand made та інше.

Повідомлення vika22 » 25 серпня 2020, 16:41

Соус до м'яса
2кг помідорів зняти шкірку, розрізати на 4 дольки і пополам
1 головку часнику на часникодавку
2 середніх цибулини дрібно порізати
3 ст. л. ізюму помитт.
Все варити 1 годину а потім додати:
2 ч. л. солі
160 гр цукру
0.5 ч. л. перцю меленого
1 ч. л. паприки
1ч. л. Каррі
50 гр оцту
Варити ще годину. Закрутити.
Аватар користувача
vika22
 
Повідомлень: 5524
З нами з: 06 січня 2011, 12:23
Репутация: 502

Повідомлення vika22 » 25 серпня 2020, 16:49

Не пам'ятаю чи писала рецепт в темі "помідори по амераканські" - мені він найсмачніший із усіх мною випробуваних. Виходять гостро-солодкі.
На 4 л. води:
750 гр. цукру
150 гр солі
500 гр оцту
По 15 шт лавр. листа, перцю горошком і духмяного.
Закип'ятити.
Помідоро помити, скласти у велику каструлю і залити крутим кип'ятком. Витримати хвилин 10-15. Злити воду. Помідори розкласти по стерильним банкам і залити киплячим маринадом. Відразу закатувати. Вкутати в одіяло.
Нехай смакує!
Аватар користувача
vika22
 
Повідомлень: 5524
З нами з: 06 січня 2011, 12:23
Репутация: 502

Re:

Повідомлення скорпіонка » 25 серпня 2020, 16:50

vika22 написав:Не пам'ятаю чи писала рецепт в темі "помідори по амераканські" - мені він найсмачніший із усіх мною випробуваних. Виходять гостро-солодкі.
На 4 л. води:
750 гр. цукру
150 гр солі
500 гр оцту
По 15 шт лавр. листа, перцю горошком і духмяного.
Закип'ятити.
Помідоро помити, скласти у велику каструлю і залити крутим кип'ятком. Витримати хвилин 10-15. Злити воду. Помідори розкласти по стерильним банкам і залити киплячим маринадом. Відразу закатувати. Вкутати в одіяло.
Нехай смакує!

треба спробувати, ваші рецепти всі смачні, тому впевнена, що і цей рецепт не підведе)
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Повідомлення vika22 » 25 серпня 2020, 17:13

Дякую, на здоров'я!
Ще хочу поділитися рецептами кабачків. Вони не моі, я іх нарила в інтернеті,. Але випробувала на вихідних ( бо мені перепали кабачки - переростки. Шкода щоб пропали. Так ось... як то кажуть, екомендую і вам спробувати:
Кабачки з кількою (консервою)
4 кг кабачків без насіння
1.5 кг. Цибулі
1.5.кг Моркви
Все потерти. В каструлі підігріти. 300гр оліі і поступово вкидати цибулю, моркву і кабачки. Протушити хвилин 10 і додати 250 томатноі пасти ( я дала 350 кутчупу торчин лагідний)
100 гр цукру
3 банки кільки в томаті (я брала дорожчу десь до 20 грн)
Тушити під кришкою 1.5 год. Закрутити і вкутати.
Це базовий рецепт.
Я робила на пробу 1/3 порціі (на 1 банку консерви). В кінці за своім смаком ще добавляла сіль і цукор. На чудо, вийшло смачно, бо до такого рецепту я віднеслася скептично. Риби не видно, але смак є рибний.
Як буде зберігатися - побачу.
Востаннє редагувалось vika22 в 25 серпня 2020, 21:09, всього редагувалось 4 разів.
Аватар користувача
vika22
 
Повідомлень: 5524
З нами з: 06 січня 2011, 12:23
Репутация: 502

Re:

Повідомлення BAER » 25 серпня 2020, 18:33

vika22 написав:Соус до м'яса
2кг помідорів зняти шкірку, розрізати на 4 дольки і пополам
1 головку часнику на часникодавку
2 середніх цибулини дрібно порізати
3 ст. л. ізюму помитт.
Все варити 1 годину а потім додати:
2 ч. л. солі
160 гр цукру
0.5 ч. л. перцю меленого
1 ч. л. паприки
1ч. л. Каррі
50 гр оцту
Варити ще годину. Закрутити.

Дякую, він)))
BAER
 
Повідомлень: 1616
З нами з: 18 вересня 2011, 21:17
Звідки: 0682932444
Репутация: 219

Повідомлення malva » 26 серпня 2020, 12:31

А де тут зміст тепер?
Хоу знайти соус томатний чи то кетчуп, там де 4 кг помідор, 1 кг яблук і 0,5 кг цибулі, але не можу(((
Аватар користувача
malva
 
Повідомлень: 18441
З нами з: 23 квітня 2010, 13:27
Звідки: Ювілейний,О98 84О 6О 42, дзвонити після 18.00
Репутация: 555

Re:

Повідомлення скорпіонка » 26 серпня 2020, 12:37

malva написав:А де тут зміст тепер?
Хоу знайти соус томатний чи то кетчуп, там де 4 кг помідор, 1 кг яблук і 0,5 кг цибулі, але не можу(((

справа не в змісті, сторінки відсутні з рецептами.
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re: Re:

Повідомлення malva » 26 серпня 2020, 12:51

скорпіонка написав:
malva написав:А де тут зміст тепер?
Хоу знайти соус томатний чи то кетчуп, там де 4 кг помідор, 1 кг яблук і 0,5 кг цибулі, але не можу(((

справа не в змісті, сторінки відсутні з рецептами.

ну, щось таке робиться, Люда, тож твій репт, на скільки я паМ"ятаю, поділися ще раз, будь ласка
Ти вчора у Велмарті була у вечері? ;)
Аватар користувача
malva
 
Повідомлень: 18441
З нами з: 23 квітня 2010, 13:27
Звідки: Ювілейний,О98 84О 6О 42, дзвонити після 18.00
Репутация: 555

Повідомлення скорпіонка » 26 серпня 2020, 19:41

ні ,то була не я)))
мабуть ти мене з кимось зплутала
Ір ні ,то не мій рецепт

я робила в цьому році по рецепту Лілії цвіт, то такий як магазинний вийшов
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re:

Повідомлення ладушка » 26 серпня 2020, 21:27

malva написав:А де тут зміст тепер?
Хоу знайти соус томатний чи то кетчуп, там де 4 кг помідор, 1 кг яблук і 0,5 кг цибулі, але не можу(((

Пам"ятаю писали про цей рецепт що він з Закарпаття. :) маю запис рецепту такий:
4кг помідорів
1 кг яблук
0,5 кг цибулі
3 ст. л солі
100гр оцет
20 шт чорного перцюгорошком
8шт лаврового листа
2 ст.л тмину
5 шт гвоздика
5 шт духмяного перцю горошком
Все ріжу скибками, яблука не чищу від шкірки. Варити в закритій кастрюлі 40-50хв. Я особисто , даю більше яблук , а скільки готувати дивлюсь в процесі. Бо пмідори різні і яблука теж. Потім блендерю , не стерелізую. Оцет даю останнім, після того як блендерю.
Аватар користувача
ладушка
 
Повідомлень: 13171
З нами з: 24 жовтня 2010, 17:17
Звідки: 068 060 30 20
Репутация: 1868

Повідомлення ладушка » 26 серпня 2020, 21:28

А цей соус-кетчуп дійсно дуже класний. Кожного року роблю і нікому не лишається :)
Аватар користувача
ладушка
 
Повідомлень: 13171
З нами з: 24 жовтня 2010, 17:17
Звідки: 068 060 30 20
Репутация: 1868

Re: Re:

Повідомлення malva » 27 серпня 2020, 09:22

ладушка написав:
malva написав:А де тут зміст тепер?
Хоу знайти соус томатний чи то кетчуп, там де 4 кг помідор, 1 кг яблук і 0,5 кг цибулі, але не можу(((

Пам"ятаю писали про цей рецепт що він з Закарпаття. :) маю запис рецепту такий:
4кг помідорів
1 кг яблук
0,5 кг цибулі
3 ст. л солі
100гр оцет
20 шт чорного перцюгорошком
8шт лаврового листа
2 ст.л тмину
5 шт гвоздика
5 шт духмяного перцю горошком
Все ріжу скибками, яблука не чищу від шкірки. Варити в закритій кастрюлі 40-50хв. Я особисто , даю більше яблук , а скільки готувати дивлюсь в процесі. Бо пмідори різні і яблука теж. Потім блендерю , не стерелізую. Оцет даю останнім, після того як блендерю.

так, дякую, це він)))
тільки там ще 0,5 кг цукру))
таки знайшла його і у себе в записах)
Аватар користувача
malva
 
Повідомлень: 18441
З нами з: 23 квітня 2010, 13:27
Звідки: Ювілейний,О98 84О 6О 42, дзвонити після 18.00
Репутация: 555

Повідомлення Anna26041991 » 01 вересня 2020, 09:44

Привіт.Поділіться рецептом курячої(бройлери) тушонкі,ніколи незакривала.Бажано без кісток.Можливо хто закриває.Дякую
Аватар користувача
Anna26041991
 
Повідомлень: 22077
З нами з: 14 грудня 2013, 20:39
Звідки: 0980742969 Ання.
Репутация: 1024

Повідомлення Вікторія » 30 жовтня 2020, 11:55

Тут колись був рецепт лінивої капусти, скиньте ще
Раз
Вікторія
 
Повідомлень: 1796
З нами з: 28 серпня 2009, 08:39
Репутация: 86

Re:

Повідомлення скорпіонка » 30 жовтня 2020, 16:51

Вікторія написав:Тут колись був рецепт лінивої капусти, скиньте ще
Раз

Спитайте strelka
Це її рецепт
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Повідомлення Olenchikkk » 30 жовтня 2020, 21:08

Привіт. Напишіть, будь ласочка, перевірений рецепт маринованого перчику чилі. Такий, щоб до м'яска смакував. Нічого не можу знайти.
Olenchikkk
 
Повідомлень: 4895
З нами з: 11 вересня 2014, 10:55
Репутация: 166

Re:

Повідомлення Valja » 30 жовтня 2020, 23:43

Olenchikkk написав:Привіт. Напишіть, будь ласочка, перевірений рецепт маринованого перчику чилі. Такий, щоб до м'яска смакував. Нічого не можу знайти.

Перець помити. Нарізати кільцями, насіння не чистити. Залити кип'ятком. Стоїть 5 хвилин. Воду злити, вилити. Вона вже не потрібна.
Перець скласти в баночки. Я беру невеличкі, з закрутками. Засипати цукром до верху. Щоб цукор заповнив всі порожнини. Залити оцтом доверху (використовую яблучний).
Закрутить кришками. Зберігати в холодному місці.
Їсти можна десь через тижнів 2.
Смачного!

Рецепт перевірений. Готую так вже декілька років.
Valja
 
Повідомлень: 481
З нами з: 08 квітня 2011, 11:36
Звідки: (067)4229о16
Репутация: 69

Re: Re:

Повідомлення Olenchikkk » 31 жовтня 2020, 12:53

Ого, скільки цукру. Але спробую однозначно, бо аж слина тече, поки читала. Дякую!.
Olenchikkk
 
Повідомлень: 4895
З нами з: 11 вересня 2014, 10:55
Репутация: 166

Re:

Повідомлення vika22 » 05 січня 2021, 11:01

vika22 написав:Дякую, на здоров'я!
Ще хочу поділитися рецептами кабачків. Вони не моі, я іх нарила в інтернеті,. Але випробувала на вихідних ( бо мені перепали кабачки - переростки. Шкода щоб пропали. Так ось... як то кажуть, екомендую і вам спробувати:
Кабачки з кількою (консервою)
4 кг кабачків без насіння
1.5 кг. Цибулі
1.5.кг Моркви
Все потерти. В каструлі підігріти. 300гр оліі і поступово вкидати цибулю, моркву і кабачки. Протушити хвилин 10 і додати 250 томатноі пасти ( я дала 350 кутчупу торчин лагідний)
100 гр цукру
3 банки кільки в томаті (я брала дорожчу десь до 20 грн)
Тушити під кришкою 1.5 год. Закрутити і вкутати.
Це базовий рецепт.
Я робила на пробу 1/3 порціі (на 1 банку консерви). В кінці за своім смаком ще добавляла сіль і цукор. На чудо, вийшло смачно, бо до такого рецепту я віднеслася скептично. Риби не видно, але смак є рибний.
Як буде зберігатися - побачу.

ДІВЧАТКА, НЕ РАДЖУ, ВПЕРШЕ ЗА МОЮ ІСТОРІЮ КОНСЕРВУВАННЯ ПОЗРИВАЛИ КРИШКИ!........! Я ЗАВЖДИ ВІДНИСИЛАСЯ СКЕПТИЧНО ДО ТАКИХ ЗАКРУТОК, А ТУТ МЕНЕ "ПІДКУСИЛО"...
Аватар користувача
vika22
 
Повідомлень: 5524
З нами з: 06 січня 2011, 12:23
Репутация: 502

Повідомлення скорпіонка » 05 січня 2021, 15:25

Ого((
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Повідомлення Aleksor » 05 січня 2021, 17:25

Робила подібний рецепт,але із сардиною, то на 1,5 кг кабачків треба додоти 50 мл оцету і все таки томатну пасту не замінювати кетчупом . Стояло у підвалі ,кришки не зривало
Aleksor
 
Повідомлень: 397
З нами з: 14 січня 2012, 13:29
Репутация: 42

Re:

Повідомлення Афіна2018 » 10 січня 2021, 21:49

Aleksor написав:Робила подібний рецепт,але із сардиною, то на 1,5 кг кабачків треба додоти 50 мл оцету і все таки томатну пасту не замінювати кетчупом . Стояло у підвалі ,кришки не зривало

Я теж робила кабачки з сардиною, зберігалось добре, але щоб смачне, то на любителя. Таке собі.
Афіна2018
 
Повідомлень: 12529
З нами з: 22 березня 2010, 17:11
Репутация: 203

Повідомлення Tanya86 » 28 серпня 2021, 09:07

Доброго ранку,зі святом,колись був рецепт,ніби соус краснодарський,не можу найти допоможіть
Аватар користувача
Tanya86
 
Повідомлень: 5206
З нами з: 01 травня 2011, 10:54
Репутация: 223

Re: Re:

Повідомлення Olenchikkk » 01 вересня 2021, 10:18

Valja написав:
Olenchikkk написав:Привіт. Напишіть, будь ласочка, перевірений рецепт маринованого перчику чилі. Такий, щоб до м'яска смакував. Нічого не можу знайти.

Перець помити. Нарізати кільцями, насіння не чистити. Залити кип'ятком. Стоїть 5 хвилин. Воду злити, вилити. Вона вже не потрібна.
Перець скласти в баночки. Я беру невеличкі, з закрутками. Засипати цукром до верху. Щоб цукор заповнив всі порожнини. Залити оцтом доверху (використовую яблучний).
Закрутить кришками. Зберігати в холодному місці.
Їсти можна десь через тижнів 2.
Смачного!

Рецепт перевірений. Готую так вже декілька років.

Перчик - БОМБА! Рекомендую! Всі, хто пробував, просили рецепт. Дуууже смачно! Дякую!)))
Olenchikkk
 
Повідомлень: 4895
З нами з: 11 вересня 2014, 10:55
Репутация: 166

Поперед.

Повернутись до Наші хоббі