ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Вишивання, в'язання, картини, подарунки, прикраси виготовлені власноруч, hand made та інше.

Re: ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Повідомлення Ksuha » 13 жовтня 2017, 17:25

Салат з грибів, дуже смачний, закрила вже 3 порції))))
1 кг цибулі
1 кг болгарського перцю
1,5 кг відварених грибів
0,5 л томатної пасти
1 пачка кетчупу чілі
0,5 л води
1 ст цукру
100 гр оцту
І ст ложка з верхом солі
1ст олії.
Цибулю ріжемо напівкільцями і обсмажуємо в 100 гр олії, перець соломкою і теж обсмажити в 100 гр олії. Змішуємо всі складові (перець, цибуля, гриби, паста, кетчуп, вода, сіль, цукор, оцет), тушимо 20 хв після закипання, розкладаємо в стерилізовані банки.
Ksuha
 
Повідомлень: 5206
З нами з: 24 липня 2010, 22:20
Репутация: 583

Повідомлення Інеса » 19 жовтня 2017, 16:27

Iskra написав:
Anna89 написав:Підскажіть, будь ласкв, рецепт маслят маринованих, щоб законсервувати

Я всі гриби, роблю за таким рецептом:

Гриби мариновані

Маринад:
• 1 л води
• 2 ст.ложки цукру
• 1/4 скл. отцу
• 4 ч.л солі
• 3 лаврових листа
• 6 духмяних перчин горошком

Кипятити 40 хв розкласти в стерил.банки, закатати. А вже як відкриваю, то додаю олійку, цибульку))

маринувала польські гриби по цьому рецепту, але ще добавляла часник та ложку олійки. Дуже смачні саме по гостроті (не перебор оцету , його завжди можна добавити). Дякую за рецепт.
Аватар користувача
Інеса
 
Повідомлень: 3224
З нами з: 24 квітня 2012, 12:08
Звідки: Рівне, Центр
Репутация: 1135

Re:

Повідомлення Афіна2018 » 19 жовтня 2017, 16:28

Інеса написав:
Iskra написав:
Anna89 написав:Підскажіть, будь ласкв, рецепт маслят маринованих, щоб законсервувати

Я всі гриби, роблю за таким рецептом:

Гриби мариновані

Маринад:
• 1 л води
• 2 ст.ложки цукру
• 1/4 скл. отцу
• 4 ч.л солі
• 3 лаврових листа
• 6 духмяних перчин горошком

Кипятити 40 хв розкласти в стерил.банки, закатати. А вже як відкриваю, то додаю олійку, цибульку))

маринувала польські гриби по цьому рецепту, але ще добавляла часник та ложку олійки. Дуже смачні саме по гостроті (не перебор оцету , його завжди можна добавити). Дякую за рецепт.

А на скільки грибів цей маринад розрахований?
Афіна2018
 
Повідомлень: 12529
З нами з: 22 березня 2010, 17:11
Репутация: 203

Повідомлення HellWomen » 19 жовтня 2017, 18:22

А перед цим маринадом скільки варите гриби? І,я так розумію, у банках вже не треба стерилізувати?
HellWomen
 
Повідомлень: 473
З нами з: 19 жовтня 2014, 17:26
Репутация: 10

Повідомлення Інеса » 20 жовтня 2017, 21:25

Гриби я відварювала два рази по 20 хв. І + 20 хв в маринаді. А от на яку кількість точно не скажу бо я робила декілька каструль по 1л маринаду, бо гриби сортувала по розмірам
Аватар користувача
Інеса
 
Повідомлень: 3224
З нами з: 24 квітня 2012, 12:08
Звідки: Рівне, Центр
Репутация: 1135

Re:

Повідомлення Iskra » 20 жовтня 2017, 21:36

Інеса написав:offtopic "
Iskra написав:
Anna89 написав:Підскажіть, будь ласкв, рецепт маслят маринованих, щоб законсервувати

Я всі гриби, роблю за таким рецептом:

Гриби мариновані

Маринад:
• 1 л води
• 2 ст.ложки цукру
• 1/4 скл. отцу
• 4 ч.л солі
• 3 лаврових листа
• 6 духмяних перчин горошком

Кипятити 40 хв розкласти в стерил.банки, закатати. А вже як відкриваю, то додаю олійку, цибульку))
"

маринувала польські гриби по цьому рецепту, але ще добавляла часник та ложку олійки. Дуже смачні саме по гостроті (не перебор оцету , його завжди можна добавити). Дякую за рецепт.

На здоров'я, рада що сподобався рецепт! На мій смак теж цей рецепт більше подобається

Tetiana написав:А на скільки грибів цей маринад розрахований?

По кількості грибів не вимірювала, головне склад маринаду, так щоб вільно гриби варилися у маринаді

HellWomen написав:А перед цим маринадом скільки варите гриби? І,я так розумію, у банках вже не треба стерилізувати?


Перед цим просто прокип'ятила, зняла пінку, промила і варю вже в чистому маринаді 40 хв. Закатати і все
Аватар користувача
Iskra
 
Повідомлень: 5667
З нами з: 03 вересня 2014, 12:46
Звідки: Здолбунів .
Репутация: 403

Повідомлення HellWomen » 20 жовтня 2017, 22:08

Дякую.
HellWomen
 
Повідомлень: 473
З нами з: 19 жовтня 2014, 17:26
Репутация: 10

Re: ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Повідомлення марго34 » 20 жовтня 2017, 22:42

Ksuha написав:Салат з грибів, дуже смачний, закрила вже 3 порції))))
1 кг цибулі
1 кг болгарського перцю
1,5 кг відварених грибів
0,5 л томатної пасти
1 пачка кетчупу чілі
0,5 л води
1 ст цукру
100 гр оцту
І ст ложка з верхом солі
1ст олії.
Цибулю ріжемо напівкільцями і обсмажуємо в 100 гр олії, перець соломкою і теж обсмажити в 100 гр олії. Змішуємо всі складові (перець, цибуля, гриби, паста, кетчуп, вода, сіль, цукор, оцет), тушимо 20 хв після закипання, розкладаємо в стерилізовані банки.

Тут в рецепті і том. паста і кетчуп і оцет на невелику кількість інгридієнтів.
Не дуже гострий та кислий вийшов салат?
марго34
 
Повідомлень: 2448
З нами з: 18 вересня 2014, 11:51
Репутация: 201

Re: ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Повідомлення Olenchikkk » 21 жовтня 2017, 22:45

Ksuha написав:Салат з грибів, дуже смачний, закрила вже 3 порції))))
1 кг цибулі
1 кг болгарського перцю
1,5 кг відварених грибів
0,5 л томатної пасти
1 пачка кетчупу чілі
0,5 л води
1 ст цукру
100 гр оцту
І ст ложка з верхом солі
1ст олії.
Цибулю ріжемо напівкільцями і обсмажуємо в 100 гр олії, перець соломкою і теж обсмажити в 100 гр олії. Змішуємо всі складові (перець, цибуля, гриби, паста, кетчуп, вода, сіль, цукор, оцет), тушимо 20 хв після закипання, розкладаємо в стерилізовані банки.

Дякую. Сьогодні зробила з маленьких тверденьких польських грибочків - смачно. Завтра їдемо в ліс, мабуть прийдеться ще робити ;)
Olenchikkk
 
Повідомлень: 4895
З нами з: 11 вересня 2014, 10:55
Репутация: 166

Повідомлення Olenchikkk » 21 жовтня 2017, 22:47

До речі, салат швидше солодкий, ніж кислий. Але може тому, що оцет я лила яблучний 6% і перець брала товстостінний солодкий.
Olenchikkk
 
Повідомлень: 4895
З нами з: 11 вересня 2014, 10:55
Репутация: 166

Re: ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Повідомлення Ksuha » 21 жовтня 2017, 23:13

марго34 написав:
Ksuha написав:Салат з грибів, дуже смачний, закрила вже 3 порції))))
1 кг цибулі
1 кг болгарського перцю
1,5 кг відварених грибів
0,5 л томатної пасти
1 пачка кетчупу чілі
0,5 л води
1 ст цукру
100 гр оцту
І ст ложка з верхом солі
1ст олії.
Цибулю ріжемо напівкільцями і обсмажуємо в 100 гр олії, перець соломкою і теж обсмажити в 100 гр олії. Змішуємо всі складові (перець, цибуля, гриби, паста, кетчуп, вода, сіль, цукор, оцет), тушимо 20 хв після закипання, розкладаємо в стерилізовані банки.

Тут в рецепті і том. паста і кетчуп і оцет на невелику кількість інгридієнтів.
Не дуже гострий та кислий вийшов салат?

Ні, не гострий, а солодкуватий. Я закрила ще одну порцію, то кетчупу чілі взяла більшу пачку 460 грн, то вийшов трошки гостріший
Ksuha
 
Повідомлень: 5206
З нами з: 24 липня 2010, 22:20
Репутация: 583

Re: ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Повідомлення Ksuha » 21 жовтня 2017, 23:14

Olenchikkk написав:
Ksuha написав:Салат з грибів, дуже смачний, закрила вже 3 порції))))
1 кг цибулі
1 кг болгарського перцю
1,5 кг відварених грибів
0,5 л томатної пасти
1 пачка кетчупу чілі
0,5 л води
1 ст цукру
100 гр оцту
І ст ложка з верхом солі
1ст олії.
Цибулю ріжемо напівкільцями і обсмажуємо в 100 гр олії, перець соломкою і теж обсмажити в 100 гр олії. Змішуємо всі складові (перець, цибуля, гриби, паста, кетчуп, вода, сіль, цукор, оцет), тушимо 20 хв після закипання, розкладаємо в стерилізовані банки.

Дякую. Сьогодні зробила з маленьких тверденьких польських грибочків - смачно. Завтра їдемо в ліс, мабуть прийдеться ще робити ;)

Смакуйте на здоров'я)
Ksuha
 
Повідомлень: 5206
З нами з: 24 липня 2010, 22:20
Репутация: 583

Re: ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Повідомлення Pull » 22 жовтня 2017, 02:06

в цей салат морква терта аж проситься) стопудово що буде ще смачніше!
Аватар користувача
Pull
 
Повідомлень: 5827
З нами з: 11 вересня 2009, 10:53
Звідки: "Make love, not war!!!" вайбер/дзвінки: 0979989926 і 0931005729
Репутация: 311

Повідомлення марго34 » 22 жовтня 2017, 09:45

Дякую дівчата, спробую.
марго34
 
Повідомлень: 2448
З нами з: 18 вересня 2014, 11:51
Репутация: 201

Повідомлення Dgulia » 31 березня 2018, 20:00

Дуже корисна тема!
Dgulia
 
Повідомлень: 170
З нами з: 14 травня 2015, 17:16
Звідки: м.Київ
Репутация: 4

Повідомлення Vitaminka111 » 18 червня 2018, 19:55

Ап...
Можливо хтось нові рецепти має?
Що зараз закриваєте?
Аватар користувача
Vitaminka111
 
Повідомлень: 22688
З нами з: 15 березня 2011, 12:47
Звідки: **********
Репутация: 2785

Повідомлення Блакитноока » 19 червня 2018, 11:14

Привіт, колись пробувала салат з кабачків з тертим хріном, сподобався. Може хтось має рецепт?
Вже почалися кабачки, хто що смачненьке закриває, поділіться рецептами.
Блакитноока
 
Повідомлень: 1133
З нами з: 24 травня 2015, 19:13
Репутация: 72

Повідомлення Anna26041991 » 20 червня 2018, 17:37

Напишіть провірений рецепт варення кока-кола з вишень.
Аватар користувача
Anna26041991
 
Повідомлень: 22077
З нами з: 14 грудня 2013, 20:39
Звідки: 0980742969 Ання.
Репутация: 1024

Re:

Повідомлення 1220 » 20 червня 2018, 18:42

Anna26041991 написав:Напишіть провірений рецепт варення кока-кола з вишень.

viewtopic.php?f=124&t=336263&p=7757722&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0#p7757722
на 54 стр
Аватар користувача
1220
 
Повідомлень: 3448
З нами з: 29 березня 2011, 16:16
Звідки: Наташа
Репутация: 206

Re: Re:

Повідомлення Anna26041991 » 21 червня 2018, 10:58

Lamana написав:
Shander написав:дівчата киньте бо не знайшла рецепт ВАРЕННЯ вишні - типу кока-кола і і абрикоси з какао і можливо ще щось смачненьке

Виктори писал(а):
В мене люблять вишневе варення зі смаком кока-коли : Перекручую дрельвані вишні , і додаю на 4 л вишень 1 перекручений лимон зі шкіркою , і відповідно більше вишень - ще один. Цукор в співвідношенні 1:1 . Доводжу до кипіння , щоб розтав цукор , відставляю в сторону . Коли вихолоне (або на другий день) ще раз варю 5 хв . і в банки. Хто любить геть густе , можна добавити желюючу суміш . На смак - дійсно схоже на кока-колу .

Какао у варення з вишень нетреба?
Аватар користувача
Anna26041991
 
Повідомлень: 22077
З нами з: 14 грудня 2013, 20:39
Звідки: 0980742969 Ання.
Репутация: 1024

Повідомлення Lamana » 21 червня 2018, 17:04

ні.
Аватар користувача
Lamana
 
Повідомлень: 51463
З нами з: 13 січня 2009, 13:26
Репутация: 2329

Повідомлення 1220 » 21 червня 2018, 17:16

я в варенье из слив какао,но на 13 стр читаю писала форумчанка, что добавляла и в вишню:
viewtopic.php?f=124&t=336263&p=3241134&hilit=%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B8#p3241134
Аватар користувача
1220
 
Повідомлень: 3448
З нами з: 29 березня 2011, 16:16
Звідки: Наташа
Репутация: 206

Повідомлення oksana78 » 22 червня 2018, 11:17

Маю два питання по вишневим вареннячкам)
В те що з какао обов,язково масло давати(щось не хочеться))?
І для варення під кока-колу ,якщо не перекручувати вишню, а ціленьку дрельовану дати,піде так, чи дуже рідке буде?
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1258
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 206

Повідомлення oksana78 » 22 червня 2018, 11:19

Ще те ,що з какао ,якщо 3год. забагато варити,то скільки?
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1258
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 206

Re: Re:

Повідомлення Anna26041991 » 22 червня 2018, 11:56

Lamana написав:
Shander написав:дівчата киньте бо не знайшла рецепт ВАРЕННЯ вишні - типу кока-кола і і абрикоси з какао і можливо ще щось смачненьке

Виктори писал(а):
В мене люблять вишневе варення зі смаком кока-коли : Перекручую дрельвані вишні , і додаю на 4 л вишень 1 перекручений лимон зі шкіркою , і відповідно більше вишень - ще один. Цукор в співвідношенні 1:1 . Доводжу до кипіння , щоб розтав цукор , відставляю в сторону . Коли вихолоне (або на другий день) ще раз варю 5 хв . і в банки. Хто любить геть густе , можна добавити желюючу суміш . На смак - дійсно схоже на кока-колу .

Робила по цьому рецепту вийшло рідке і добавляла желуючу суміш.
Аватар користувача
Anna26041991
 
Повідомлень: 22077
З нами з: 14 грудня 2013, 20:39
Звідки: 0980742969 Ання.
Репутация: 1024

Повідомлення Nataly777 » 22 червня 2018, 12:34

4 л. Вишень. Це вже перекручених?
Nataly777
 
Повідомлень: 2172
З нами з: 07 квітня 2010, 22:35
Звідки: Покровський
Репутация: 214

Re:

Повідомлення Lamana » 22 червня 2018, 13:08

oksana78 написав:Маю два питання по вишневим вареннячкам)
В те що з какао обов,язково масло давати(щось не хочеться))?
І для варення під кока-колу ,якщо не перекручувати вишню, а ціленьку дрельовану дати,піде так, чи дуже рідке буде?

буде рідке, я робила. Додайте тоді якогось желфіксу.
Аватар користувача
Lamana
 
Повідомлень: 51463
З нами з: 13 січня 2009, 13:26
Репутация: 2329

Re:

Повідомлення Lamana » 22 червня 2018, 13:10

Nataly777 написав:4 л. Вишень. Це вже перекручених?

я міряла дрельовані.
Аватар користувача
Lamana
 
Повідомлень: 51463
З нами з: 13 січня 2009, 13:26
Репутация: 2329

Повідомлення Виктори » 22 червня 2018, 15:42

А я в цьому році зробила вишневе так- дрельвану вишню і трішки води проварила 10 хв, зцідила сік, а м'якоть збила блендером. Додала цукру 1:1, і проварила 15 хв. Вийшло густе повидло,дуже смачне.
Аватар користувача
Виктори
 
Повідомлень: 2780
З нами з: 29 жовтня 2011, 20:31
Звідки: Чайка , Текстильник , Струтинської 0961612996
Репутация: 237

Повідомлення ЮляФармасі » 25 червня 2018, 22:23

Напишіть смачний рецепт з кабачків. Уже не знаю що з них робити .
Аватар користувача
ЮляФармасі
 
Повідомлень: 3471
З нами з: 09 травня 2013, 09:16
Звідки: Здолбунів 0987674971 + ставлю за +
Репутация: 176

Поперед.Далі

Повернутись до Наші хоббі