ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Вишивання, в'язання, картини, подарунки, прикраси виготовлені власноруч, hand made та інше.

Повідомлення Nataly777 » 28 червня 2018, 21:40

Ще підкажіть, може хтось робить цукати з фруктів в сушарці. Як?
Nataly777
 
Повідомлень: 1741
З нами з: 07 квітня 2010, 22:35
Звідки: Покровський
Репутация: 184

загрузка...

Re:

Повідомлення скорпіонка » 28 червня 2018, 22:28

savik1182 написав:Хто закривав соус із вишень для м'яса? Поділіться рецептом.

подруга робила за цим рецептом
http://creativdana.ru/gostriy-vishneviy-sous-do-m-yasa/
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 35631
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5073

Повідомлення Vesna1100 » 28 червня 2018, 22:41

++++++
Vesna1100
 
Повідомлень: 466
З нами з: 29 листопада 2015, 14:09
Репутация: 28

Re:

Повідомлення ЮляФармасі » 02 липня 2018, 22:21

МуленРуж написав:Хочу вишняк. Такий як робила бабуся.
Може хто підкаже старі рецепти.

Ми побили Вишняк цього року вперше.
На 1відро вишень подрилювали висипали в 20лбутель засипали цукру з розрахунку на 500грам вишень 400грам цукру переміщалася в бутлі і зав'язали марлею занесли на гору на 3неділі, потім робиться крока з вишень беремо трубку пробиваємо корку и виціжуємо все крім вишень можна це пити буде вишняк , а якщо вишні залити ті що лишилися спиртом то буде ще і настойа
Аватар користувача
ЮляФармасі
 
Повідомлень: 3332
З нами з: 09 травня 2013, 09:16
Звідки: Здолбунів 0987674971 + ставлю за +
Репутация: 173

Повідомлення Shander » 19 липня 2018, 19:24

Того року зробила салат брала іноді тут рецепт але не помню (( там огірки, помідори, морква, цибуля, болгарсикий перець соломкою і ще щось...мммммм дуже гарно пішов ще до нового року ...хочу цього року такого більше зробити але як робила точно не помню (((
Аватар користувача
Shander
 
Повідомлень: 7479
З нами з: 01 лютого 2011, 17:46
Звідки: Вікторія я з Ювілейного 096 218 71 81 з 11 до 18год
Репутация: 741

Re:

Повідомлення itDoctor » 25 липня 2018, 15:33

Luidora написав:сливовий соус (до мяса, макаронів)

1,5 кг слив
4 болг.перця
1 гол. часнику
чуть гіркого перцю
ВСЕ це на блендер в пюре.
1 ст л оцту
3 ст л оліі
перець, сіль за смаком
варити 15 хв, в стерильні банки


Хто робив сливовий соус?? Туди цукру не треба?? :) І чи обов"язково оцет, воно й так кисле))
itDoctor
 
Повідомлень: 1827
З нами з: 29 грудня 2011, 18:15
Звідки: Здовбиця
Репутация: 163

Повідомлення tutmos » 26 липня 2018, 23:32

Дівчатка, поділіться рецептом смачної маринованої спаржі.
Аватар користувача
tutmos
 
Повідомлень: 1065
З нами з: 31 жовтня 2011, 15:03
Звідки: 098717688вісім
Репутация: 184

Повідомлення romahska » 27 липня 2018, 08:59

У мене такий рецепт соусу з венгерок. Сливи мають бути добре стиглі. 3 кг. сливок пропустити через м'ясорубку та варити 30 хвилин, тоді добавити 3 столові ложки солі без гірки і 18 столових ложок цукру з гіркою, варимо ще 15 хвилин. Додати 3 головки часнику, 3 гострих перчин, перекручених через м'ясорубку, 2 пачки каррі. Варити все ще 15 хвилин. Розкласти в стерилізовані банки гарячим та закатати.
romahska
 
Повідомлень: 801
З нами з: 18 червня 2012, 21:42
Репутация: 52

Re:

Повідомлення oksana78 » 27 липня 2018, 13:19

Буся написав:Ще поділюсь рецептом спаржі - ну дууже класна получається.

1 кг спаржі почистити і порізати на кусочки 1-2 см. Прокип"ятити у воді 5 хв, щоб стала м"яка.
200 гр цибулі нарізати півкільцями, обжарити на олії.
200 гр помідорів перекрутити на м"ясорубці, проварити 15 хв, змішати із цибулею та спаржею. Додати 2,5 чайної ложки солі, 2 ч.л. цукру, 2 ст.л. оцту, 2 лаврових листка. Прокип"ятити 15 хв, гарячим розкласти в банки, стерилізувати 40 хв, закатати.

Дівчата, хто робив по цьому рецепту,підкажіть, дуже мало рідини-маринаду виходить, не покриває спаржу в баночках. Так має бути? Бо завжди всі салатики повністю в соусі...Переживаю,чи буде стояти в кладовці...
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1391
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 205

Re: Re:

Повідомлення Pull » 27 липня 2018, 13:42

oksana78 написав:
Буся написав:Ще поділюсь рецептом спаржі - ну дууже класна получається.

1 кг спаржі почистити і порізати на кусочки 1-2 см. Прокип"ятити у воді 5 хв, щоб стала м"яка.
200 гр цибулі нарізати півкільцями, обжарити на олії.
200 гр помідорів перекрутити на м"ясорубці, проварити 15 хв, змішати із цибулею та спаржею. Додати 2,5 чайної ложки солі, 2 ч.л. цукру, 2 ст.л. оцту, 2 лаврових листка. Прокип"ятити 15 хв, гарячим розкласти в банки, стерилізувати 40 хв, закатати.

Дівчата, хто робив по цьому рецепту,підкажіть, дуже мало рідини-маринаду виходить, не покриває спаржу в баночках. Так має бути? Бо завжди всі салатики повністю в соусі...Переживаю,чи буде стояти в кладовці...

а ви вже його закатали?? я в таких випадках перед тим, як ставити стерилізувати, просто доливаю баночки кипятком та й все. і все добре потім хоч і закрутки всі в квартирі стоять.
Аватар користувача
Pull
 
Повідомлень: 5452
З нами з: 11 вересня 2009, 10:53
Звідки: "Make love, not war!!!"
Репутация: 268

Повідомлення oksana78 » 27 липня 2018, 14:44

Боюсь,що долити водою вплине на смак...
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1391
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 205

Re: ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Повідомлення женя80 » 30 липня 2018, 14:23

Привіт, поділіться перевіреним рецептом тушонки зі свинини ,можливо в автоклаві.Буду вдячна
Аватар користувача
женя80
 
Повідомлень: 971
З нами з: 10 травня 2010, 00:34
Звідки: 0504355396, 0987121359 Центр
Репутация: 140

Re:

Повідомлення olyavolya » 30 липня 2018, 14:50

Nataly777 написав:Ще підкажіть, може хтось робить цукати з фруктів в сушарці. Як?

я просто сушу все что попадется.
Цукаты делала из арбузных корок приблизительно по этому рецепту: https://gotovim-doma.ru/recipe/130-tsuk ... nykh-korok
olyavolya
 
Повідомлень: 5504
З нами з: 28 липня 2012, 13:51
Репутация: 101

Re: ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Повідомлення Ромашкіна » 01 серпня 2018, 15:52

женя80 написав:Привіт, поділіться перевіреним рецептом тушонки зі свинини ,можливо в автоклаві.Буду вдячна


На 1 л. банку:
свинина, нарізана кубиками, або, як виходить;
1 ст. ложка солі;
2 ст. ложки води;
декілька горошин чорного перцю.

Я тушу 6 годин, бо беру на відпочинок, і часто холодильника у нас нема. Дехто менше тушить. М"ясо в банки не втрамбовувать. Якщо м"ясо жирне, то воду можна не давать. Я не беру жирне, і даю воду, бо люблю щоб желе було багато в банці, а не жиру. Як закипить, то температуру в духовці зменшить. Тушонка суперова виходить, щороку так роблю.
Аватар користувача
Ромашкіна
 
Повідомлень: 20035
З нами з: 15 лютого 2014, 12:39
Звідки: Центр. Роздачі в центрі.
Репутация: 2263

Re: ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Повідомлення Gellazxc » 01 серпня 2018, 18:15

Ромашкіна написав:
женя80 написав:Привіт, поділіться перевіреним рецептом тушонки зі свинини ,можливо в автоклаві.Буду вдячна


На 1 л. банку:
свинина, нарізана кубиками, або, як виходить;
1 ст. ложка солі;
2 ст. ложки води;
декілька горошин чорного перцю.

Я тушу 6 годин, бо беру на відпочинок, і часто холодильника у нас нема. Дехто менше тушить. М"ясо в банки не втрамбовувать. Якщо м"ясо жирне, то воду можна не давать. Я не беру жирне, і даю воду, бо люблю щоб желе було багато в банці, а не жиру. Як закипить, то температуру в духовці зменшить. Тушонка суперова виходить, щороку так роблю.

т.е. мясо по банкам раскладываете, банки ставите в кастрюлю с водой и в духовку? Вода холодная?
Аватар користувача
Gellazxc
 
Повідомлень: 1936
З нами з: 04 липня 2009, 22:08
Репутация: 130

Повідомлення Ромашкіна » 01 серпня 2018, 23:22

Банки ставлю на деко для випікання. Воно має бути застелене тканиною обов"язково, і наливаю холодну воду. Протягом всього процесу треба контролювать наявність води у формі. Доливать при потребі лише гарячою водою.
Аватар користувача
Ромашкіна
 
Повідомлень: 20035
З нами з: 15 лютого 2014, 12:39
Звідки: Центр. Роздачі в центрі.
Репутация: 2263

Re: Re:

Повідомлення kybinka1 » 02 серпня 2018, 09:11

svitla написав:
Vitaminka111 написав:Переглядала всі рецепти, знаю що є темі 2-3 рецепти борщових заправок на зиму. Напишіть будь-ласка кому яка сподобалась. Дякую за відгук! В понеділок треба 10-15 баночок закрити
Влітку були на морі, борщові заправки домашні в банках дуже стали в пригоді.... колись давно сама закривала, але рецепт не зберігся....

Роблю по такому рецепту
4кг вареного буряку
2кг помідор( на м"ясорубку)
2кг цибулі
2кг перцю
Помідори і буряк тушкуємо 1 год. + перець+ цибуля+ 1 стакан 200мл оцту+ 1 стак. цукру+ 2ст. ложки солі з гіркою + 1 стакан олії і варимо ще 10-15хв. Розкладаємо в стерилізовані банки і закриваємо.


Я завжди по такому закриваю, мені подобається
Аватар користувача
kybinka1
 
Повідомлень: 1135
З нами з: 16 травня 2011, 22:31
Звідки: 068-332-82-8нуль
Репутация: 69

Re: Re:

Повідомлення Лорис1 » 02 серпня 2018, 10:56

кристина1989 написав:А я уже 5 років роблю таку заправку дуже смачна
3кг червоного буряка(відварити і натерти на крупну тертку)
1кг моркви (сирої натерти на крупну тертку)
1кг цибулі (накришити кубиками)
1кг перцю (нарізати смужками)
маринад:
250гр олії
250гр цукру
1ст води
1ст л солі
170гр оцту
Маринад доводимо до кипіння і кидаємо цибулю покришену!Через 15хв кидаємо моркву потерту потім через 15хв перець смужками і ще через 15хв буряк натертий і варимо все пів години!Закриваємо в стерилізовані банки.Виходить 5 літрових банок
Коли тушиться можна добавити до вкусу солі чи цукру чи оцту так як вкуси в усіх різні.Моя бабця їсть замість салату каже смачно!.

Мені цей дуже смачний, робила без перцю і в другу порцію давала менше моркви
Лорис1
 
Повідомлень: 50
З нами з: 27 серпня 2014, 22:12
Репутация: 5

Повідомлення HellWomen » 02 серпня 2018, 21:26

А я хотіла б борщову заправку з капустою, бо мій студент навряд чи сам її у борщ захоче кришити. Чи можна у той рецепт, що вище, замість перцю, дати капусту?
HellWomen
 
Повідомлень: 436
З нами з: 19 жовтня 2014, 17:26
Репутация: 10

Повідомлення oksana78 » 02 серпня 2018, 21:32

Можна, я даю капусту, ще й квасолю.
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1391
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 205

Повідомлення HellWomen » 02 серпня 2018, 21:34

Дякую. Квасолю даєте вже геть варену?
HellWomen
 
Повідомлень: 436
З нами з: 19 жовтня 2014, 17:26
Репутация: 10

Повідомлення oksana78 » 02 серпня 2018, 21:36

Так ,повністю відварену ,якщо суху. Якщо молоденьку,то приварену, щоб не розварилась потім в пюре(було таке).
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1391
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 205

Повідомлення HellWomen » 02 серпня 2018, 21:43

Зрозуміла. Дякую.
HellWomen
 
Повідомлень: 436
З нами з: 19 жовтня 2014, 17:26
Репутация: 10

Re:

Повідомлення Gellazxc » 02 серпня 2018, 22:40

HellWomen написав:А я хотіла б борщову заправку з капустою, бо мій студент навряд чи сам її у борщ захоче кришити. Чи можна у той рецепт, що вище, замість перцю, дати капусту?

а рассольник не хотите еще сделать? уже который год делаю, очень классный рецепт. Уже всю родню на него подсадила viewtopic.php?f=124&t=336263&p=2139863&hilit=%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%81%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%BA#p2139863
Аватар користувача
Gellazxc
 
Повідомлень: 1936
З нами з: 04 липня 2009, 22:08
Репутация: 130

Re: Re:

Повідомлення Tanyshka » 02 серпня 2018, 22:50

[quote="bepantenius"][quote="Gellazxc"]Для любителей баклажан. Очень простой и вкусный рецепт. Опробован на своей семье и на соседях. Рекорд - литровая банка на двоих с мужем за вечер. Фотки не художественные.
Баклажаны в аджике
3 кг помидор, 1 кг болгарского перца, 1-2 головки чеснока, 1-2 шт. горького перца - перекрутить на мясорубке. Добавить 100 гр 9% уксуса , 100 гр соли (это 3 полных стол. ложки), 2 стак. сахара, 1 стак. подсолнечного масла, все закипятить.
3 кг баклажан порезать кружками 1 см и опустить в кипящий соус. Варить на среднем огне, помешивая, 20 минут. Разложить в подготовленные банки, закрутить.
Порция – примерно 6 литров
Зображення

Баклажаны не чистить, и не варить дольше 20 минут, иначе разваливаются. Приятного аппетита.
занотую дякую
Аватар користувача
Tanyshka
 
Повідомлень: 5834
З нами з: 19 серпня 2011, 10:34
Звідки: північний
Репутация: 487

Re: Re:

Повідомлення Gellazxc » 02 серпня 2018, 23:43

Tanyshka написав:
Gellazxc написав:Для любителей баклажан. Очень простой и вкусный рецепт. Опробован на своей семье и на соседях. Рекорд - литровая банка на двоих с мужем за вечер. Фотки не художественные.
Баклажаны в аджике
3 кг помидор, 1 кг болгарского перца, 1-2 головки чеснока, 1-2 шт. горького перца - перекрутить на мясорубке. Добавить 100 гр 9% уксуса , 100 гр соли (это 3 полных стол. ложки), 2 стак. сахара, 1 стак. подсолнечного масла, все закипятить.
3 кг баклажан порезать кружками 1 см и опустить в кипящий соус. Варить на среднем огне, помешивая, 20 минут. Разложить в подготовленные банки, закрутить.
Порция – примерно 6 литров
Зображення

Баклажаны не чистить, и не варить дольше 20 минут, иначе разваливаются. Приятного аппетита.

занотую дякую

рецепт модернизировался с годами. Баклажаны можно не резать, а перекрутить на мясорубке. Получается такая себе аджика.
Аватар користувача
Gellazxc
 
Повідомлень: 1936
З нами з: 04 липня 2009, 22:08
Репутация: 130

Повідомлення ЮляФармасі » 03 серпня 2018, 09:54

Дівчатка бачила тут рецепт помідорів що заливати потрібно соком з помідор і закатували. А їх потрібно стерилізувати чи ні, бо в рецепті не писало ,я не стерелізувала а просто кипящиммоком залила і мені поздувалися баночки . Але думаю вони повинні бути вкусно ,можливо що не так зробила
Аватар користувача
ЮляФармасі
 
Повідомлень: 3332
З нами з: 09 травня 2013, 09:16
Звідки: Здолбунів 0987674971 + ставлю за +
Репутация: 173

Re:

Повідомлення vika22 » 03 серпня 2018, 10:39

ЮляФармасі написав:Дівчатка бачила тут рецепт помідорів що заливати потрібно соком з помідор і закатували. А їх потрібно стерилізувати чи ні, бо в рецепті не писало ,я не стерелізувала а просто кипящиммоком залила і мені поздувалися баночки . Але думаю вони повинні бути вкусно ,можливо що не так зробила

Я не стерелізую але спочатку заливаю помідори крутим кипятком. Даю постояти хв 20-30. Воду зливаю, а потім заливаю киплячим соком і закатую. Накриваю ковдрою і так витримую поки не охолонуть.
Аватар користувача
vika22
 
Повідомлень: 4631
З нами з: 06 січня 2011, 12:23
Репутация: 423

Повідомлення SOV09 » 04 серпня 2018, 17:36

Підкажіть хтось надійний рецепт варення з персиків
SOV09
 
Повідомлень: 21867
З нами з: 11 січня 2012, 10:18
Звідки: Автовокзал. 0963472429
Репутация: 1093

Re:

Повідомлення Iskra » 04 серпня 2018, 21:44

SOV09 написав:Підкажіть хтось надійний рецепт варення з персиків


Головне шкірку зніміть, вона не розварюється, а просто злізе окремо
Аватар користувача
Iskra
 
Повідомлень: 5487
З нами з: 03 вересня 2014, 12:46
Звідки: Здолбунів . + за +
Репутация: 383

Поперед.Далі

Повернутись до Наші хоббі



загрузка...