savik1182 написав:Хто закривав соус із вишень для м'яса? Поділіться рецептом.
МуленРуж написав:Хочу вишняк. Такий як робила бабуся.
Може хто підкаже старі рецепти.
svs написав:Кабачки закривала в минулому році в соусі сацебелі. дуже смачні. І ще кубиками з болгарським перцем добрий, хоча я перцю в закрутках не їм, а з кабачками мені смачно вийшло.
Iskra написав:Мин.року ще такий салат з кабачків робила, дуже сподобався, буду робити знову.
2кг кабачків порізати кубиками
4 цибулини, кубиками піджарити трошки
5 шт болг.перцю, порізати
Томат.паста 350гр
1 ст.л.солі
200 гр. цукру
100 гр оцту (я давала близько 50гр у всіх рецептах норму набагато зменшую)
1 пучок петрушки, або ін.зелені
300грам олії ( давала менше, десь склянку)
Все перемішати, залишити на декілька годин, щоб пустило сік, варити 40 хв, закатати в стерилізовані банки.
Смачного!
savik1182 написав:Хто закривав соус із вишень для м'яса? Поділіться рецептом.
МуленРуж написав:Хочу вишняк. Такий як робила бабуся.
Може хто підкаже старі рецепти.
Luidora написав:сливовий соус (до мяса, макаронів)
1,5 кг слив
4 болг.перця
1 гол. часнику
чуть гіркого перцю
ВСЕ це на блендер в пюре.
1 ст л оцту
3 ст л оліі
перець, сіль за смаком
варити 15 хв, в стерильні банки
Буся написав:Ще поділюсь рецептом спаржі - ну дууже класна получається.
1 кг спаржі почистити і порізати на кусочки 1-2 см. Прокип"ятити у воді 5 хв, щоб стала м"яка.
200 гр цибулі нарізати півкільцями, обжарити на олії.
200 гр помідорів перекрутити на м"ясорубці, проварити 15 хв, змішати із цибулею та спаржею. Додати 2,5 чайної ложки солі, 2 ч.л. цукру, 2 ст.л. оцту, 2 лаврових листка. Прокип"ятити 15 хв, гарячим розкласти в банки, стерилізувати 40 хв, закатати.
oksana78 написав:Буся написав:Ще поділюсь рецептом спаржі - ну дууже класна получається.
1 кг спаржі почистити і порізати на кусочки 1-2 см. Прокип"ятити у воді 5 хв, щоб стала м"яка.
200 гр цибулі нарізати півкільцями, обжарити на олії.
200 гр помідорів перекрутити на м"ясорубці, проварити 15 хв, змішати із цибулею та спаржею. Додати 2,5 чайної ложки солі, 2 ч.л. цукру, 2 ст.л. оцту, 2 лаврових листка. Прокип"ятити 15 хв, гарячим розкласти в банки, стерилізувати 40 хв, закатати.
Дівчата, хто робив по цьому рецепту,підкажіть, дуже мало рідини-маринаду виходить, не покриває спаржу в баночках. Так має бути? Бо завжди всі салатики повністю в соусі...Переживаю,чи буде стояти в кладовці...
Nataly777 написав:Ще підкажіть, може хтось робить цукати з фруктів в сушарці. Як?
женя80 написав:Привіт, поділіться перевіреним рецептом тушонки зі свинини ,можливо в автоклаві.Буду вдячна
Ромашкіна написав:женя80 написав:Привіт, поділіться перевіреним рецептом тушонки зі свинини ,можливо в автоклаві.Буду вдячна
На 1 л. банку:
свинина, нарізана кубиками, або, як виходить;
1 ст. ложка солі;
2 ст. ложки води;
декілька горошин чорного перцю.
Я тушу 6 годин, бо беру на відпочинок, і часто холодильника у нас нема. Дехто менше тушить. М"ясо в банки не втрамбовувать. Якщо м"ясо жирне, то воду можна не давать. Я не беру жирне, і даю воду, бо люблю щоб желе було багато в банці, а не жиру. Як закипить, то температуру в духовці зменшить. Тушонка суперова виходить, щороку так роблю.