ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Вишивання, в'язання, картини, подарунки, прикраси виготовлені власноруч, hand made та інше.

Повідомлення ЮляФармасі » 25 червня 2018, 22:24

А також що з агрусу можна зробити
Аватар користувача
ЮляФармасі
 
Повідомлень: 3471
З нами з: 09 травня 2013, 09:16
Звідки: Здолбунів 0987674971 + ставлю за +
Репутация: 176

Повідомлення скорпіонка » 25 червня 2018, 22:26

тож є багато рецептів в темі з кабачків, пошук творить чудеса)))
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Повідомлення скорпіонка » 25 червня 2018, 22:28

якщо хтось не вміє, вводьте слово в пошук ось так кабачк*
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Повідомлення savik1182 » 26 червня 2018, 09:16

Хто закривав соус із вишень для м'яса? Поділіться рецептом.
savik1182
 
Повідомлень: 2492
З нами з: 20 листопада 2009, 23:29
Звідки: вул.А.Мельника0674456726
Репутация: 203

Повідомлення скорпіонка » 26 червня 2018, 22:38

а хто пробував соус з абрикосів до м*яса?
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re:

Повідомлення скорпіонка » 26 червня 2018, 22:39

savik1182 написав:Хто закривав соус із вишень для м'яса? Поділіться рецептом.

спитаю в подруги вона на днях варила
я не пробувала ,бо там кориця, а я її не люблю((
і вона казала що цукру якось забагато по рецепту
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Повідомлення МуленРуж » 26 червня 2018, 22:43

Хочу вишняк. Такий як робила бабуся.
Може хто підкаже старі рецепти.
Аватар користувача
МуленРуж
 
Повідомлень: 10512
З нами з: 23 лютого 2009, 17:24
Звідки: Північний (Арсен),Наталка
Репутация: 267

Повідомлення МуленРуж » 26 червня 2018, 22:44

Я робила соус з порічок.
Ну таке... Більш робити не буду. Досить специфічно.
Зі слив найкращий.
Аватар користувача
МуленРуж
 
Повідомлень: 10512
З нами з: 23 лютого 2009, 17:24
Звідки: Північний (Арсен),Наталка
Репутация: 267

Повідомлення svs » 26 червня 2018, 22:48

Кабачки закривала в минулому році в соусі сацебелі. дуже смачні. І ще кубиками з болгарським перцем добрий, хоча я перцю в закрутках не їм, а з кабачками мені смачно вийшло.
Аватар користувача
svs
 
Повідомлень: 3391
З нами з: 13 листопада 2010, 15:11
Репутация: 94

Re:

Повідомлення скорпіонка » 26 червня 2018, 22:59

МуленРуж написав:Хочу вишняк. Такий як робила бабуся.
Може хто підкаже старі рецепти.

може такий?
viewtopic.php?f=124&t=239785&p=6139905&hilit=%D0%B2%D0%B8%D1%88%D0%BD%2A#p6139905
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re:

Повідомлення Виктори » 27 червня 2018, 00:16

svs написав:Кабачки закривала в минулому році в соусі сацебелі. дуже смачні. І ще кубиками з болгарським перцем добрий, хоча я перцю в закрутках не їм, а з кабачками мені смачно вийшло.

Напишіть,бдлск,рецепт з перцем)
Аватар користувача
Виктори
 
Повідомлень: 2780
З нами з: 29 жовтня 2011, 20:31
Звідки: Чайка , Текстильник , Струтинської 0961612996
Репутация: 237

Re:

Повідомлення svs » 27 червня 2018, 00:22

Iskra написав:Мин.року ще такий салат з кабачків робила, дуже сподобався, буду робити знову.

2кг кабачків порізати кубиками
4 цибулини, кубиками піджарити трошки
5 шт болг.перцю, порізати
Томат.паста 350гр
1 ст.л.солі
200 гр. цукру
100 гр оцту (я давала близько 50гр у всіх рецептах норму набагато зменшую)
1 пучок петрушки, або ін.зелені
300грам олії ( давала менше, десь склянку)

Все перемішати, залишити на декілька годин, щоб пустило сік, варити 40 хв, закатати в стерилізовані банки.
Смачного!

Ось цей рецепт форумчкнки Іskra
Аватар користувача
svs
 
Повідомлень: 3391
З нами з: 13 листопада 2010, 15:11
Репутация: 94

Повідомлення Nataly777 » 27 червня 2018, 01:56

Чула, що закривають кабачки кружечками, а потім з банки можна смажить. У когось є рецепт?
Nataly777
 
Повідомлень: 2172
З нами з: 07 квітня 2010, 22:35
Звідки: Покровський
Репутация: 214

Повідомлення Anna26041991 » 28 червня 2018, 11:44

Привіт.Хто закриває яке варення з яблук густе.Дуже багато яблук білий налив але маленькі капець.
Що ще можна зробити.Компот щось недуже хочу.
Аватар користувача
Anna26041991
 
Повідомлень: 22077
З нами з: 14 грудня 2013, 20:39
Звідки: 0980742969 Ання.
Репутация: 1024

Повідомлення Nataly777 » 28 червня 2018, 21:40

Ще підкажіть, може хтось робить цукати з фруктів в сушарці. Як?
Nataly777
 
Повідомлень: 2172
З нами з: 07 квітня 2010, 22:35
Звідки: Покровський
Репутация: 214

Re:

Повідомлення скорпіонка » 28 червня 2018, 22:28

savik1182 написав:Хто закривав соус із вишень для м'яса? Поділіться рецептом.

подруга робила за цим рецептом
http://creativdana.ru/gostriy-vishneviy-sous-do-m-yasa/
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Повідомлення Vesna1100 » 28 червня 2018, 22:41

++++++
Vesna1100
 
Повідомлень: 867
З нами з: 29 листопада 2015, 14:09
Репутация: 54

Re:

Повідомлення ЮляФармасі » 02 липня 2018, 22:21

МуленРуж написав:Хочу вишняк. Такий як робила бабуся.
Може хто підкаже старі рецепти.

Ми побили Вишняк цього року вперше.
На 1відро вишень подрилювали висипали в 20лбутель засипали цукру з розрахунку на 500грам вишень 400грам цукру переміщалася в бутлі і зав'язали марлею занесли на гору на 3неділі, потім робиться крока з вишень беремо трубку пробиваємо корку и виціжуємо все крім вишень можна це пити буде вишняк , а якщо вишні залити ті що лишилися спиртом то буде ще і настойа
Аватар користувача
ЮляФармасі
 
Повідомлень: 3471
З нами з: 09 травня 2013, 09:16
Звідки: Здолбунів 0987674971 + ставлю за +
Репутация: 176

Повідомлення Shander » 19 липня 2018, 19:24

Того року зробила салат брала іноді тут рецепт але не помню (( там огірки, помідори, морква, цибуля, болгарсикий перець соломкою і ще щось...мммммм дуже гарно пішов ще до нового року ...хочу цього року такого більше зробити але як робила точно не помню (((
Аватар користувача
Shander
 
Повідомлень: 7716
З нами з: 01 лютого 2011, 17:46
Звідки: Вікторія я з Ювілейного 096 218 71 81 з 11 до 18год
Репутация: 752

Re:

Повідомлення itDoctor » 25 липня 2018, 15:33

Luidora написав:сливовий соус (до мяса, макаронів)

1,5 кг слив
4 болг.перця
1 гол. часнику
чуть гіркого перцю
ВСЕ це на блендер в пюре.
1 ст л оцту
3 ст л оліі
перець, сіль за смаком
варити 15 хв, в стерильні банки


Хто робив сливовий соус?? Туди цукру не треба?? :) І чи обов"язково оцет, воно й так кисле))
itDoctor
 
Повідомлень: 1935
З нами з: 29 грудня 2011, 18:15
Звідки: Здовбиця
Репутация: 184

Повідомлення tutmos » 26 липня 2018, 23:32

Дівчатка, поділіться рецептом смачної маринованої спаржі.
Аватар користувача
tutmos
 
Повідомлень: 1310
З нами з: 31 жовтня 2011, 15:03
Репутация: 195

Повідомлення romahska » 27 липня 2018, 08:59

У мене такий рецепт соусу з венгерок. Сливи мають бути добре стиглі. 3 кг. сливок пропустити через м'ясорубку та варити 30 хвилин, тоді добавити 3 столові ложки солі без гірки і 18 столових ложок цукру з гіркою, варимо ще 15 хвилин. Додати 3 головки часнику, 3 гострих перчин, перекручених через м'ясорубку, 2 пачки каррі. Варити все ще 15 хвилин. Розкласти в стерилізовані банки гарячим та закатати.
romahska
 
Повідомлень: 1057
З нами з: 18 червня 2012, 21:42
Репутация: 63

Re:

Повідомлення oksana78 » 27 липня 2018, 13:19

Буся написав:Ще поділюсь рецептом спаржі - ну дууже класна получається.

1 кг спаржі почистити і порізати на кусочки 1-2 см. Прокип"ятити у воді 5 хв, щоб стала м"яка.
200 гр цибулі нарізати півкільцями, обжарити на олії.
200 гр помідорів перекрутити на м"ясорубці, проварити 15 хв, змішати із цибулею та спаржею. Додати 2,5 чайної ложки солі, 2 ч.л. цукру, 2 ст.л. оцту, 2 лаврових листка. Прокип"ятити 15 хв, гарячим розкласти в банки, стерилізувати 40 хв, закатати.

Дівчата, хто робив по цьому рецепту,підкажіть, дуже мало рідини-маринаду виходить, не покриває спаржу в баночках. Так має бути? Бо завжди всі салатики повністю в соусі...Переживаю,чи буде стояти в кладовці...
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1258
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 206

Re: Re:

Повідомлення Pull » 27 липня 2018, 13:42

oksana78 написав:
Буся написав:Ще поділюсь рецептом спаржі - ну дууже класна получається.

1 кг спаржі почистити і порізати на кусочки 1-2 см. Прокип"ятити у воді 5 хв, щоб стала м"яка.
200 гр цибулі нарізати півкільцями, обжарити на олії.
200 гр помідорів перекрутити на м"ясорубці, проварити 15 хв, змішати із цибулею та спаржею. Додати 2,5 чайної ложки солі, 2 ч.л. цукру, 2 ст.л. оцту, 2 лаврових листка. Прокип"ятити 15 хв, гарячим розкласти в банки, стерилізувати 40 хв, закатати.

Дівчата, хто робив по цьому рецепту,підкажіть, дуже мало рідини-маринаду виходить, не покриває спаржу в баночках. Так має бути? Бо завжди всі салатики повністю в соусі...Переживаю,чи буде стояти в кладовці...

а ви вже його закатали?? я в таких випадках перед тим, як ставити стерилізувати, просто доливаю баночки кипятком та й все. і все добре потім хоч і закрутки всі в квартирі стоять.
Аватар користувача
Pull
 
Повідомлень: 5827
З нами з: 11 вересня 2009, 10:53
Звідки: "Make love, not war!!!" вайбер/дзвінки: 0979989926 і 0931005729
Репутация: 311

Повідомлення oksana78 » 27 липня 2018, 14:44

Боюсь,що долити водою вплине на смак...
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1258
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 206

Re: ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Повідомлення женя80 » 30 липня 2018, 14:23

Привіт, поділіться перевіреним рецептом тушонки зі свинини ,можливо в автоклаві.Буду вдячна
Аватар користувача
женя80
 
Повідомлень: 1322
З нами з: 10 травня 2010, 00:34
Звідки: 0504355396, Центр
Репутация: 172

Re:

Повідомлення olyavolya » 30 липня 2018, 14:50

Nataly777 написав:Ще підкажіть, може хтось робить цукати з фруктів в сушарці. Як?

я просто сушу все что попадется.
Цукаты делала из арбузных корок приблизительно по этому рецепту: https://gotovim-doma.ru/recipe/130-tsuk ... nykh-korok
olyavolya
 
Повідомлень: 5742
З нами з: 28 липня 2012, 13:51
Репутация: 101

Re: ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Повідомлення Ромашкіна » 01 серпня 2018, 15:52

женя80 написав:Привіт, поділіться перевіреним рецептом тушонки зі свинини ,можливо в автоклаві.Буду вдячна


На 1 л. банку:
свинина, нарізана кубиками, або, як виходить;
1 ст. ложка солі;
2 ст. ложки води;
декілька горошин чорного перцю.

Я тушу 6 годин, бо беру на відпочинок, і часто холодильника у нас нема. Дехто менше тушить. М"ясо в банки не втрамбовувать. Якщо м"ясо жирне, то воду можна не давать. Я не беру жирне, і даю воду, бо люблю щоб желе було багато в банці, а не жиру. Як закипить, то температуру в духовці зменшить. Тушонка суперова виходить, щороку так роблю.
Аватар користувача
Ромашкіна
 
Повідомлень: 47416
З нами з: 15 лютого 2014, 12:39
Звідки: Авто з Америки. Викуп на аукціоні і доставка в Рівне.
Репутация: 2979

Re: ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Повідомлення Gellazxc » 01 серпня 2018, 18:15

Ромашкіна написав:
женя80 написав:Привіт, поділіться перевіреним рецептом тушонки зі свинини ,можливо в автоклаві.Буду вдячна


На 1 л. банку:
свинина, нарізана кубиками, або, як виходить;
1 ст. ложка солі;
2 ст. ложки води;
декілька горошин чорного перцю.

Я тушу 6 годин, бо беру на відпочинок, і часто холодильника у нас нема. Дехто менше тушить. М"ясо в банки не втрамбовувать. Якщо м"ясо жирне, то воду можна не давать. Я не беру жирне, і даю воду, бо люблю щоб желе було багато в банці, а не жиру. Як закипить, то температуру в духовці зменшить. Тушонка суперова виходить, щороку так роблю.

т.е. мясо по банкам раскладываете, банки ставите в кастрюлю с водой и в духовку? Вода холодная?
Аватар користувача
Gellazxc
 
Повідомлень: 2140
З нами з: 04 липня 2009, 22:08
Репутация: 135

Повідомлення Ромашкіна » 01 серпня 2018, 23:22

Банки ставлю на деко для випікання. Воно має бути застелене тканиною обов"язково, і наливаю холодну воду. Протягом всього процесу треба контролювать наявність води у формі. Доливать при потребі лише гарячою водою.
Аватар користувача
Ромашкіна
 
Повідомлень: 47416
З нами з: 15 лютого 2014, 12:39
Звідки: Авто з Америки. Викуп на аукціоні і доставка в Рівне.
Репутация: 2979

Поперед.Далі

Повернутись до Наші хоббі