vika22 написав:Evgenia написав:Дівчата, а хто має рецепт салата до складу якого входять рис, помідори, перець, ніби ще морковка з цибулею, колись куштувала - сподобався, а рецепта не знаю.Буду вдячна за відгуки.
Салат з рисом2 стакана вареного рису, 0,5 кг моркви (потерти як буряк),0,5кг цибулі і 0,5кг перцю,( порізати кубиками) 2,5 кг помідорів (порізати дольками),250 голії , 2 ст.л солі, 6 - 10 ст.л цукру (як кому подобається)
Змішати усі компоненти ( за винятком рису ),вимішати щоб пустило сік і викласти у каструлю. Варити під кришкою 60 хв. Потім добавити рис, і варити ще 20 хв, стежити, щоб не пригоріло. Додати ( при потребі на свій смак) ще цукор, сіль. Розкласти по стерильним банкам і закрутити.
Салат з гречкою (він мені подобається більше чим з рисом)1кг моркви, 1 кг цибулі, 1кг перцю, 3 кг помідорів, 200г цукру, 2 ст. л. солі, 400г олії, 400г гречки, 100г 6% оцту (я не даю, мені вистачає кислоти у помідорах).
Гречку окремо відварити майже до готовності. У каструлі розігріти олію і обжаритицибулю, потім додати моркву і перець. Помідори перекрутити, добавити сіль, цукор і проварити 10 хв і вилити до прожерених овочів. Додати гречку. Вимішати. Варити 40-50 хв. В кінці можна добавити ще сіль і цукор за смаком. Розкласти в стерилізовані банки і закрутити.
Салат з перловою крупою ( на диво смачний)1,5 кг перцю, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 500г олії, 300г цукру, 100г солі, 400г вареної перловки, 100г 9% оцту.
Олію вилити в каструлю і прогріти. Додати овочі(цибулю порізану півкільцями, перець - соломкою, моркву крупно потерту), сіль, цукор. Варити 15 хв з моменту кипіння. Перлову крупу відварити до готовності і добре промити водою, щоб була розсипчата. Виложить до овочів і варити 25 хв ( слідкувати, щоб не пригоріло). В кінці додати оцет. Розкласти по банкам і закрутити.
Усі салати я накриваю одіялом до повного охолодження. Рецепти перевірені роками.