ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Вишивання, в'язання, картини, подарунки, прикраси виготовлені власноруч, hand made та інше.

Re: Re:

Повідомлення kybinka1 » 02 серпня 2018, 09:11

svitla написав:
Vitaminka111 написав:Переглядала всі рецепти, знаю що є темі 2-3 рецепти борщових заправок на зиму. Напишіть будь-ласка кому яка сподобалась. Дякую за відгук! В понеділок треба 10-15 баночок закрити
Влітку були на морі, борщові заправки домашні в банках дуже стали в пригоді.... колись давно сама закривала, але рецепт не зберігся....

Роблю по такому рецепту
4кг вареного буряку
2кг помідор( на м"ясорубку)
2кг цибулі
2кг перцю
Помідори і буряк тушкуємо 1 год. + перець+ цибуля+ 1 стакан 200мл оцту+ 1 стак. цукру+ 2ст. ложки солі з гіркою + 1 стакан олії і варимо ще 10-15хв. Розкладаємо в стерилізовані банки і закриваємо.


Я завжди по такому закриваю, мені подобається
Аватар користувача
kybinka1
 
Повідомлень: 1430
З нами з: 16 травня 2011, 22:31
Звідки: 068-332-82-8нуль
Репутация: 81

Re: Re:

Повідомлення Лорис1 » 02 серпня 2018, 10:56

кристина1989 написав:А я уже 5 років роблю таку заправку дуже смачна
3кг червоного буряка(відварити і натерти на крупну тертку)
1кг моркви (сирої натерти на крупну тертку)
1кг цибулі (накришити кубиками)
1кг перцю (нарізати смужками)
маринад:
250гр олії
250гр цукру
1ст води
1ст л солі
170гр оцту
Маринад доводимо до кипіння і кидаємо цибулю покришену!Через 15хв кидаємо моркву потерту потім через 15хв перець смужками і ще через 15хв буряк натертий і варимо все пів години!Закриваємо в стерилізовані банки.Виходить 5 літрових банок
Коли тушиться можна добавити до вкусу солі чи цукру чи оцту так як вкуси в усіх різні.Моя бабця їсть замість салату каже смачно!.

Мені цей дуже смачний, робила без перцю і в другу порцію давала менше моркви
Лорис1
 
Повідомлень: 49
З нами з: 27 серпня 2014, 22:12
Репутация: 5

Повідомлення HellWomen » 02 серпня 2018, 21:26

А я хотіла б борщову заправку з капустою, бо мій студент навряд чи сам її у борщ захоче кришити. Чи можна у той рецепт, що вище, замість перцю, дати капусту?
HellWomen
 
Повідомлень: 473
З нами з: 19 жовтня 2014, 17:26
Репутация: 10

Повідомлення oksana78 » 02 серпня 2018, 21:32

Можна, я даю капусту, ще й квасолю.
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1258
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 206

Повідомлення HellWomen » 02 серпня 2018, 21:34

Дякую. Квасолю даєте вже геть варену?
HellWomen
 
Повідомлень: 473
З нами з: 19 жовтня 2014, 17:26
Репутация: 10

Повідомлення oksana78 » 02 серпня 2018, 21:36

Так ,повністю відварену ,якщо суху. Якщо молоденьку,то приварену, щоб не розварилась потім в пюре(було таке).
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1258
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 206

Повідомлення HellWomen » 02 серпня 2018, 21:43

Зрозуміла. Дякую.
HellWomen
 
Повідомлень: 473
З нами з: 19 жовтня 2014, 17:26
Репутация: 10

Re:

Повідомлення Gellazxc » 02 серпня 2018, 22:40

HellWomen написав:А я хотіла б борщову заправку з капустою, бо мій студент навряд чи сам її у борщ захоче кришити. Чи можна у той рецепт, що вище, замість перцю, дати капусту?

а рассольник не хотите еще сделать? уже который год делаю, очень классный рецепт. Уже всю родню на него подсадила viewtopic.php?f=124&t=336263&p=2139863&hilit=%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%81%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%BA#p2139863
Аватар користувача
Gellazxc
 
Повідомлень: 2140
З нами з: 04 липня 2009, 22:08
Репутация: 135

Re: Re:

Повідомлення Tanyshka » 02 серпня 2018, 22:50

[quote="bepantenius"][quote="Gellazxc"]Для любителей баклажан. Очень простой и вкусный рецепт. Опробован на своей семье и на соседях. Рекорд - литровая банка на двоих с мужем за вечер. Фотки не художественные.
Баклажаны в аджике
3 кг помидор, 1 кг болгарского перца, 1-2 головки чеснока, 1-2 шт. горького перца - перекрутить на мясорубке. Добавить 100 гр 9% уксуса , 100 гр соли (это 3 полных стол. ложки), 2 стак. сахара, 1 стак. подсолнечного масла, все закипятить.
3 кг баклажан порезать кружками 1 см и опустить в кипящий соус. Варить на среднем огне, помешивая, 20 минут. Разложить в подготовленные банки, закрутить.
Порция – примерно 6 литров
Зображення

Баклажаны не чистить, и не варить дольше 20 минут, иначе разваливаются. Приятного аппетита.
занотую дякую
Аватар користувача
Tanyshka
 
Повідомлень: 7239
З нами з: 19 серпня 2011, 10:34
Звідки: північний
Репутация: 578

Re: Re:

Повідомлення Gellazxc » 02 серпня 2018, 23:43

Tanyshka написав:
Gellazxc написав:Для любителей баклажан. Очень простой и вкусный рецепт. Опробован на своей семье и на соседях. Рекорд - литровая банка на двоих с мужем за вечер. Фотки не художественные.
Баклажаны в аджике
3 кг помидор, 1 кг болгарского перца, 1-2 головки чеснока, 1-2 шт. горького перца - перекрутить на мясорубке. Добавить 100 гр 9% уксуса , 100 гр соли (это 3 полных стол. ложки), 2 стак. сахара, 1 стак. подсолнечного масла, все закипятить.
3 кг баклажан порезать кружками 1 см и опустить в кипящий соус. Варить на среднем огне, помешивая, 20 минут. Разложить в подготовленные банки, закрутить.
Порция – примерно 6 литров
Зображення

Баклажаны не чистить, и не варить дольше 20 минут, иначе разваливаются. Приятного аппетита.

занотую дякую

рецепт модернизировался с годами. Баклажаны можно не резать, а перекрутить на мясорубке. Получается такая себе аджика.
Аватар користувача
Gellazxc
 
Повідомлень: 2140
З нами з: 04 липня 2009, 22:08
Репутация: 135

Повідомлення ЮляФармасі » 03 серпня 2018, 09:54

Дівчатка бачила тут рецепт помідорів що заливати потрібно соком з помідор і закатували. А їх потрібно стерилізувати чи ні, бо в рецепті не писало ,я не стерелізувала а просто кипящиммоком залила і мені поздувалися баночки . Але думаю вони повинні бути вкусно ,можливо що не так зробила
Аватар користувача
ЮляФармасі
 
Повідомлень: 3471
З нами з: 09 травня 2013, 09:16
Звідки: Здолбунів 0987674971 + ставлю за +
Репутация: 176

Re:

Повідомлення vika22 » 03 серпня 2018, 10:39

ЮляФармасі написав:Дівчатка бачила тут рецепт помідорів що заливати потрібно соком з помідор і закатували. А їх потрібно стерилізувати чи ні, бо в рецепті не писало ,я не стерелізувала а просто кипящиммоком залила і мені поздувалися баночки . Але думаю вони повинні бути вкусно ,можливо що не так зробила

Я не стерелізую але спочатку заливаю помідори крутим кипятком. Даю постояти хв 20-30. Воду зливаю, а потім заливаю киплячим соком і закатую. Накриваю ковдрою і так витримую поки не охолонуть.
Аватар користувача
vika22
 
Повідомлень: 5524
З нами з: 06 січня 2011, 12:23
Репутация: 502

Повідомлення SOV09 » 04 серпня 2018, 17:36

Підкажіть хтось надійний рецепт варення з персиків
SOV09
 
Повідомлень: 32944
З нами з: 11 січня 2012, 10:18
Звідки: Автовокзал. 0963472429
Репутация: 1399

Re:

Повідомлення Iskra » 04 серпня 2018, 21:44

SOV09 написав:Підкажіть хтось надійний рецепт варення з персиків


Головне шкірку зніміть, вона не розварюється, а просто злізе окремо
Аватар користувача
Iskra
 
Повідомлень: 5667
З нами з: 03 вересня 2014, 12:46
Звідки: Здолбунів .
Репутация: 403

Re:

Повідомлення квіточка67 » 04 серпня 2018, 22:11

SOV09 написав:Підкажіть хтось надійний рецепт варення з персиків

Дуже смачнючий джем:https://forum.say7.info/topic47011.html
квіточка67
 
Повідомлень: 713
З нами з: 14 березня 2014, 23:18
Репутация: 83

Re: Re:

Повідомлення oksana78 » 06 серпня 2018, 15:37

Salomon написав:
melnik написав:Потрібний рецепт без оцити закрити помідори чи це реально?Поділіться в приват.

На 1 л. банку 6 горошин чорного перцю, 1ч.л солі, 1 ст.л цукру. Помідори різати половинками. Складати шкіркою до верху. Залити холодною водою. Варити 20 хв. Закрутити банки стерильними кришками. Перевернути. Укутати до охолодження.

В минулому році так закручувала свекруха. Помідори як свіжі. І дитині можна дати. В цьому році закручую лише так.

А хтось робив лечо без оцту. В неті знайшла рецепт. Але хочеться перевірений.

Чи можна по цьому рецепту цілі помідори закривати,чи тільки половинками? Підкажіть,будь ласка,може хто пробував.
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1258
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 206

Re: Re:

Повідомлення Iskra » 06 серпня 2018, 18:09

oksana78 написав:
Salomon написав:
melnik написав:Потрібний рецепт без оцити закрити помідори чи це реально?Поділіться в приват.

На 1 л. банку 6 горошин чорного перцю, 1ч.л солі, 1 ст.л цукру. Помідори різати половинками. Складати шкіркою до верху. Залити холодною водою. Варити 20 хв. Закрутити банки стерильними кришками. Перевернути. Укутати до охолодження.

В минулому році так закручувала свекруха. Помідори як свіжі. І дитині можна дати. В цьому році закручую лише так.

А хтось робив лечо без оцту. В неті знайшла рецепт. Але хочеться перевірений.

Чи можна по цьому рецепту цілі помідори закривати,чи тільки половинками? Підкажіть,будь ласка,може хто пробував.

Я закривала цілими, але черрі. На мій смак щось нехватало , напевне цукру

То так і залишилась я зі своїм перевіреним, самим улюбленим рецептом. На 3л.банку даю лише 1 ст.ложку оцту. Ну і оцет вибираю, щоб в складі писалось " оцет спиртовий з харчової речовини ( не розчин синтетичної оцтової кислоти )
Напишу свій рецепт, можливо комусь згодиться

На 3л.банку помідор (цілими)
2 стопки цукру
0,5 стопки солі
1 ст.ложка оцту

Із спецій лише:
Лавровий лист 1шт
Перець горошок
2-3 гвоздічки
Стерилізувати в банках 15 хв

Salomon написав:А хтось робив лечо без оцту. В неті знайшла рецепт. Але хочеться перевірений.


Роблю дек.років по цьому рецепту, дуже сподобалось, просто і головне без оцту

"Лечо із помідор і перецю" без оцту
3кг помідор очищених перекрутити на мясорубку
2кг перцю напівкільцями
2 ст.л. солі
1 стак.цукру ( на мій смак менше)
4 зуб.часнику

Все варити 30 хв, в кінці додати часник і закатати в стерилізовані банки
Аватар користувача
Iskra
 
Повідомлень: 5667
З нами з: 03 вересня 2014, 12:46
Звідки: Здолбунів .
Репутация: 403

Повідомлення Iskra » 06 серпня 2018, 18:33

Я робила борщову заправку за цим рецептом, дууже сподобалась
скорпіонка написав:на днях закривала САЛАТ З БУРЯКА( можна використовувати і як заправку до борща)

4 кг буряка вже очищеного потерти на велику тертку
1,5 кг помідор порізати кубиками
0,5 кг болг. перцю
0,5 кг цибулі
2 пучка петрушки
0,5 л олії( але мені забагато, я би положила менше)
2 ст.л. солі
1 стакан цукру
Все тушкувати 50 хв і за 5 хвилин до кінця варіння добавити 200 г часнику( на часникодавку), 200 г оцту ,петрушку,перець за смаком.
Я робила на півпорції, бо треба дуже велику каструлю.
З півпорції вишло 3 з гаком літри салату.Салат вийшов гарного малинового кольору, тому якщо використовувати для борща, думаю борщ вийде червоного гарного кольору.
Трішки оставила для проби - смакувала і так , і з майонезом, то сподобалось.
Аватар користувача
Iskra
 
Повідомлень: 5667
З нами з: 03 вересня 2014, 12:46
Звідки: Здолбунів .
Репутация: 403

Повідомлення oksana78 » 06 серпня 2018, 19:22

Іskra, дякую.
Аватар користувача
oksana78
 
Повідомлень: 1258
З нами з: 30 листопада 2011, 18:56
Звідки: Костопіль 0965417360
Репутация: 206

Повідомлення Snasa » 06 серпня 2018, 23:13

Іskra, скажіть, стопки 100 грамові?
Аватар користувача
Snasa
 
Повідомлень: 7474
З нами з: 30 серпня 2010, 10:21
Звідки: Замовлення корейської косметики! дзвоніть/пишіть у Viber, Telegram, WhatsApp:  ✆ +38 (098) 7-333-912
Репутация: 668

Re:

Повідомлення Iskra » 06 серпня 2018, 23:27

Snasa написав:Іskra, скажіть, стопки 100 грамові?


Так, ще колишні
Аватар користувача
Iskra
 
Повідомлень: 5667
З нами з: 03 вересня 2014, 12:46
Звідки: Здолбунів .
Репутация: 403

Re: Re:

Повідомлення ольвія0808 » 07 серпня 2018, 09:59

oksana78 написав:
Salomon написав:
melnik написав:Потрібний рецепт без оцити закрити помідори чи це реально?Поділіться в приват.

На 1 л. банку 6 горошин чорного перцю, 1ч.л солі, 1 ст.л цукру. Помідори різати половинками. Складати шкіркою до верху. Залити холодною водою. Варити 20 хв. Закрутити банки стерильними кришками. Перевернути. Укутати до охолодження.

В минулому році так закручувала свекруха. Помідори як свіжі. І дитині можна дати. В цьому році закручую лише так.

А хтось робив лечо без оцту. В неті знайшла рецепт. Але хочеться перевірений.

Чи можна по цьому рецепту цілі помідори закривати,чи тільки половинками? Підкажіть,будь ласка,може хто пробував.

Я цукру даю більш,десь 1,5ст ложки , і лише половинки , цілі не стоять . Перевірено
ольвія0808
 
Повідомлень: 1067
З нами з: 14 серпня 2013, 10:36
Звідки: Рівне, Північний 097 696 16 91
Репутация: 64

Re: Re:

Повідомлення vika22 » 07 серпня 2018, 10:32

oksana78 написав:
Salomon написав:
melnik написав:Потрібний рецепт без оцити закрити помідори чи це реально?Поділіться в приват.

На 1 л. банку 6 горошин чорного перцю, 1ч.л солі, 1 ст.л цукру. Помідори різати половинками. Складати шкіркою до верху. Залити холодною водою. Варити 20 хв. Закрутити банки стерильними кришками. Перевернути. Укутати до охолодження.

В минулому році так закручувала свекруха. Помідори як свіжі. І дитині можна дати. В цьому році закручую лише так.

А хтось робив лечо без оцту. В неті знайшла рецепт. Але хочеться перевірений.

Чи можна по цьому рецепту цілі помідори закривати,чи тільки половинками? Підкажіть,будь ласка,може хто пробував.

Я шар помідорів перекладаю шаром кислих яблук, порізаних четвертинками. А маринад на 1л води 3ст л цукру і 1.5 ст л солі. Спочатку залити крутим окропом. Дати постояти хвилин 15. Потім воду злити і залити киплячим маринадом. Закрутити і вкутати ковдрою. Виходять смачні помідори а яблука як квашені.
Востаннє редагувалось vika22 в 07 серпня 2018, 21:46, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
vika22
 
Повідомлень: 5524
З нами з: 06 січня 2011, 12:23
Репутация: 502

Re: Re:

Повідомлення ната813 » 07 серпня 2018, 11:56

oksana78 написав:
Salomon написав:
melnik написав:Потрібний рецепт без оцити закрити помідори чи це реально?Поділіться в приват.

На 1 л. банку 6 горошин чорного перцю, 1ч.л солі, 1 ст.л цукру. Помідори різати половинками. Складати шкіркою до верху. Залити холодною водою. Варити 20 хв. Закрутити банки стерильними кришками. Перевернути. Укутати до охолодження.

В минулому році так закручувала свекруха. Помідори як свіжі. І дитині можна дати. В цьому році закручую лише так.

А хтось робив лечо без оцту. В неті знайшла рецепт. Але хочеться перевірений.

Чи можна по цьому рецепту цілі помідори закривати,чи тільки половинками? Підкажіть,будь ласка,може хто пробував.


Я закриваю. Дивлюсь по помідорах. Якщо малі то цілі.
ната813
 
Повідомлень: 860
З нами з: 19 квітня 2012, 14:27
Репутация: 100

Re: Re:

Повідомлення himik » 21 серпня 2018, 09:05

скорпіонка написав:
ttanita написав:Що можна заготовити для студента. Таке, щоб в випадку голодухи, відкрити ,з"їсти і бути ситим. Якийсь може салат з рисом, тощо. Колись в буремні 90-ті пам"ятаю щось таке робили, зараз вже ні. Поділіться ідейками

vika22 написав:
Evgenia написав:Дівчата, а хто має рецепт салата до складу якого входять рис, помідори, перець, ніби ще морковка з цибулею, колись куштувала - сподобався, а рецепта не знаю.Буду вдячна за відгуки.

Салат з рисом
2 стакана вареного рису, 0,5 кг моркви (потерти як буряк),0,5кг цибулі і 0,5кг перцю,( порізати кубиками) 2,5 кг помідорів (порізати дольками),250 голії , 2 ст.л солі, 6 - 10 ст.л цукру (як кому подобається)
Змішати усі компоненти ( за винятком рису ),вимішати щоб пустило сік і викласти у каструлю. Варити під кришкою 60 хв. Потім добавити рис, і варити ще 20 хв, стежити, щоб не пригоріло. Додати ( при потребі на свій смак) ще цукор, сіль. Розкласти по стерильним банкам і закрутити.

Салат з гречкою (він мені подобається більше чим з рисом)
1кг моркви, 1 кг цибулі, 1кг перцю, 3 кг помідорів, 200г цукру, 2 ст. л. солі, 400г олії, 400г гречки, 100г 6% оцту (я не даю, мені вистачає кислоти у помідорах).
Гречку окремо відварити майже до готовності. У каструлі розігріти олію і обжаритицибулю, потім додати моркву і перець. Помідори перекрутити, добавити сіль, цукор і проварити 10 хв і вилити до прожерених овочів. Додати гречку. Вимішати. Варити 40-50 хв. В кінці можна добавити ще сіль і цукор за смаком. Розкласти в стерилізовані банки і закрутити.

Салат з перловою крупою ( на диво смачний)
1,5 кг перцю, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 500г олії, 300г цукру, 100г солі, 400г вареної перловки, 100г 9% оцту.
Олію вилити в каструлю і прогріти. Додати овочі(цибулю порізану півкільцями, перець - соломкою, моркву крупно потерту), сіль, цукор. Варити 15 хв з моменту кипіння. Перлову крупу відварити до готовності і добре промити водою, щоб була розсипчата. Виложить до овочів і варити 25 хв ( слідкувати, щоб не пригоріло). В кінці додати оцет. Розкласти по банкам і закрутити.

Усі салати я накриваю одіялом до повного охолодження. Рецепти перевірені роками.

Скажіть будь ласка хто робив такі салати? Салат з гречкою- це 400г вареної крупи чи сухої?
himik
 
Повідомлень: 307
З нами з: 28 липня 2010, 00:14
Репутация: 46

Повідомлення vika22 » 21 серпня 2018, 10:26

400гр сухої гречки. Варю до готовності. Олії даю менше чим у рецепті. Десь 250гр.
Спробуйте пів порції.
Аватар користувача
vika22
 
Повідомлень: 5524
З нами з: 06 січня 2011, 12:23
Репутация: 502

Повідомлення himik » 21 серпня 2018, 15:45

А чому пів порції?На любителя?Бо хочу щось студенту таке подібне зробити.
himik
 
Повідомлень: 307
З нами з: 28 липня 2010, 00:14
Репутация: 46

Re:

Повідомлення vika22 » 21 серпня 2018, 22:22

himik написав:А чому пів порції?На любителя?Бо хочу щось студенту таке подібне зробити.

Я так написала по типу "на пробу". Мені подобається з гречкою а домашнім з перловкою. Кума постійно робить ці салати чоловіку далекобійнику.
Аватар користувача
vika22
 
Повідомлень: 5524
З нами з: 06 січня 2011, 12:23
Репутация: 502

Повідомлення dinamovka » 21 серпня 2018, 23:05

Я робила один раз з рисом, смачно. Та в мене немає ні студентів, ні далекобійників, тому не прижився рецепт як постійний)
Аватар користувача
dinamovka
 
Повідомлень: 5094
З нами з: 22 серпня 2013, 11:52
Звідки: Ясениничі
Репутация: 75

Повідомлення himik » 22 серпня 2018, 08:26

Зробила з перловкою, вихід 9 півлітрових.На смак- побачим)Требв ще й інші спробувати)Дякую за рецепти.
himik
 
Повідомлень: 307
З нами з: 28 липня 2010, 00:14
Репутация: 46

Поперед.Далі

Повернутись до Наші хоббі