Salomon написав:Все не має часу писати, але закривала в минулому році дуже смачне абрикосове варення. В цьому році теж зробила. Беремо 2 кг цукру+2 ст води варимо сироп, щоб закипіло. Відразу у киплячий сироп всипаємо 2 кг абрикосів вже без камінців, І відразу вимикаємо вогонь, тобто абрикоси не варяться. Даємо, щоб все це разом схололо. Коли охолоне шумівкою виймаємо абрикоси в якусь посудину (можна миску пластикову, емальовану, каструльку, не має значення). Сироп без абрикосів знову кипятимо. І знову туди абрикоси. Відразу вимикаємо. Охододжуємо. Ту посудину, в яку абрикоси збираю я й не мию.
Цю процедуру повторюємо 6-7 разів. Останній раз додаємо 1 чл лимонної кислоти (обидва рази робила без неї, забувалася). Гарячим розиваємо в стерильні банки і закручуємо. Я роблю цю процедуру зранку і ввечері. Тобто за 3 дні. Минулого року робила 8 разів, то останній раз сироп вже не стікав через шумівку.
Виходить прозора ніби карамель і цілі дольки абрикосів. Серед всіх варень це мій фаворит. Багато писанини, але насправді все швидко робиться. Спробуйте!
скорпіонка написав:дівчата хтось робить якісь наливки чи лікери з абрикосів,щоб був перевірений рецепт, бо в неті купа рецептів є, але чи вони добрі
OLGA60 написав:скорпіонка написав:дівчата хтось робить якісь наливки чи лікери з абрикосів,щоб був перевірений рецепт, бо в неті купа рецептів є, але чи вони добрі
Делала пару раз, но из абрикосов вкусные наливки не получаются. Разве что, смешать с чем нибудь. Просто сладко и все, неинтересно
получается.
скорпіонка написав:я робила свою наливку з абрикосів, вона досить непогана, але треба гратись ціле літо з нею.але я робила з абрикосів без кісточки.
думаю можливо якщо робити з кісточкою, то буде якась ізюмінка в смаку)
OLGA60 написав:скорпіонка написав:я робила свою наливку з абрикосів, вона досить непогана, але треба гратись ціле літо з нею.але я робила з абрикосів без кісточки.
думаю можливо якщо робити з кісточкою, то буде якась ізюмінка в смаку)
Если есть сушилка, сделайте пастилу. Я все время делаю из клубники, абрикос, малины и т. д. Храню в морозилке в зип-пакетиках.
Если интересно, то процесс опишу подробно.
Lamana написав:скорпіонка написав:http://dom-samogon.ru/page/nastoyka-na-abrikosovyih-kostochkah.html
ох, йолкі, цей пункт тебе не лякає?
"Абрикосовые косточки надо разделить и достать из них ядра. Настаиваться самогон будет именно на них."
MiraKatya написав:Lamana написав:скорпіонка написав:http://dom-samogon.ru/page/nastoyka-na-abrikosovyih-kostochkah.html
ох, йолкі, цей пункт тебе не лякає?
"Абрикосовые косточки надо разделить и достать из них ядра. Настаиваться самогон будет именно на них."
В мене в тітки в Одесі з абрикос авжди кісточки діставалися, сушилися і їх можна було їсти. Вони дуже смачні. Нам навіть передавали пакети з тими кісточками. Але від сорту абрикос залежить.
скорпіонка написав:http://dom-samogon.ru/page/nastoyka-na-abrikosovyih-kostochkah.html
Lamana написав:тож вони ціанід містять, їх не можна пакетами їсти
МуленРуж написав:Інтересно.
MiraKatya написав:Lamana написав:скорпіонка написав:http://dom-samogon.ru/page/nastoyka-na-abrikosovyih-kostochkah.html
ох, йолкі, цей пункт тебе не лякає?
"Абрикосовые косточки надо разделить и достать из них ядра. Настаиваться самогон будет именно на них."
В мене в тітки в Одесі з абрикос авжди кісточки діставалися, сушилися і їх можна було їсти. Вони дуже смачні. Нам навіть передавали пакети з тими кісточками. Але від сорту абрикос залежить.
Виктори написав:Нічого нового з кабачків не придумали?бо вже хочеться чогось другого(крім ікри з майонезом, тещиного язика,ананасів,кружечками в сацебелі і просто маринованих))) може хто який салатик робить?
Виктори написав:Це ж ті,що і тещин язик,і з сацебелі, я такі вже зробила)))
Виктори написав:Це ж з морквочкою? І том.соусом?