СПшні кулінарні посиденьки) 1 ст.ЗМІСТ

Вишивання, в'язання, картини, подарунки, прикраси виготовлені власноруч, hand made та інше.

Re:

Повідомлення квіточка67 » 07 січня 2019, 20:22

Sim0na написав:др. Откер теж хороший розпушувач , ні?

Дякую.Так,др. Откер хороший розпушувач ;) Кекс пекла з др. Откер.Вперше вийшов кекс.
квіточка67
 
Повідомлень: 417
З нами з: 14 березня 2014, 23:18
Репутация: 57

загрузка...

Re: Re:

Повідомлення Лапушка » 08 січня 2019, 14:29

natali3001 написав:
Лапушка написав:
natali3001 написав:Привіт. Хочу на Різдво спекти перепілок з апельсинами, може хтось має перевірений рецепт.

Робила на Новий Рік перепілок з чорносливом.
Попередньо замаринувала мед-гірчиця- сіль- свіжомелений перець- соевий соус. Ви можете замість соєвого додати свіжий апельсиновий сік.
Через три години маринування в кожну пташку запхнула по чорносливині й по шматочку вершкового масла.
Склала в рукав, 20 хвилин в рукаві запікала, потім рукав розкрила, ще 10 хвилин запікала, щоб підрум*янились.
Вийшли дуже смачні й не сухі.

Дякую. Не хочеться експериментувати з часом. 30хв.достатньо було?

Так. Вогонь сильний.
Аватар користувача
Лапушка
 
Повідомлень: 12056
З нами з: 18 квітня 2010, 15:29
Звідки: ТАРО. О5о148899о
Репутация: 123

Re:

Повідомлення РОССОМАХА » 10 січня 2019, 21:41

Sim0na написав:др. Откер теж хороший розпушувач , ні?

завжди беру його
Аватар користувача
РОССОМАХА
 
Повідомлень: 5673
З нами з: 30 листопада 2012, 13:09
Звідки: Магнат, Наташка, до мене на "ти"
Репутация: 581

Re: Re:

Повідомлення dinamovka » 10 січня 2019, 22:00

РОССОМАХА написав:
Sim0na написав:др. Откер теж хороший розпушувач , ні?

завжди беру його

Спробуй оцей, як на мене він ще кращий
https://m.rozetka.com.ua/offer/36909592/
Аватар користувача
dinamovka
 
Повідомлень: 4642
З нами з: 22 серпня 2013, 11:52
Звідки: (Північний) Яка б фігня не прийшла в голову, завжди знайдуться однодумці
Репутация: 71

Повідомлення dinamovka » 12 січня 2019, 15:53

Дуже смачно, до борщу ммм.. )
Я в хлібопічці тісто робила, то 5хвилин роботи)
https://www.koolinar.ru/recipe/view/100089
Аватар користувача
dinamovka
 
Повідомлень: 4642
З нами з: 22 серпня 2013, 11:52
Звідки: (Північний) Яка б фігня не прийшла в голову, завжди знайдуться однодумці
Репутация: 71

Повідомлення танік » 12 січня 2019, 22:57

Дріжджі сухі ?
танік
 
Повідомлень: 362
З нами з: 17 липня 2013, 16:16
Репутация: 25

Повідомлення dinamovka » 12 січня 2019, 23:10

Так
Аватар користувача
dinamovka
 
Повідомлень: 4642
З нами з: 22 серпня 2013, 11:52
Звідки: (Північний) Яка б фігня не прийшла в голову, завжди знайдуться однодумці
Репутация: 71

Повідомлення idavors » 16 січня 2019, 12:05

напишу тут рецепт шинки, який робила з нітритною сіллю, дякую ната813 за те, що дала мені її.
Брала свинину
Для маринування використовувала формулу вага м'яса + вага води х 2-3% солі + спеції за смаком і все!
Зварила маринад, охолодила, додала 50% звичайної солі і 50% нітритиної від потрібної норми.
Маринувала тиждень на балконі, шматок має бути повністю в маринаді, варила в мульті, загорнувши при цьому щільно в пакет для запікання, а зверху плівкою харчовою, при 80С години 4 мінімум до температури всередині шматка 70С, далі охолодження, бажано охолодити дуже швидко, проколола плівку, щоб витік сік, і не знімиаючи її поставила під гніт на холод і нарешті готово!

Що можна вдосконалити:
1. Брати не чисте м'ясо, а з прожилками сала
2. Робити проколи, щоб маринад добрався і до середини шматка м'яса, тоді сірого кольору як у мене не буде.
3. Обов'язково додавати якісь спеції перед варкою.
Про плюси використання нітритної солі у домашньому готуванні:
- допомагає "дозрівати" м'ясу або фаршу і надає того неповторного смаку
- не дозволяє розвиватися патогенній мікрофлорі
- подовжує строк зберігання
- ну і зберігає колір м'яса або ковбаси

Дуже смачно. Лежить вже тиждень і смак не змінився.
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
Аватар користувача
idavors
 
Повідомлень: 10656
З нами з: 07 липня 2009, 11:57
Звідки: Іра 0979240сім51 вул. Буковинська
Репутация: 479

Повідомлення BREMANI » 17 січня 2019, 10:50

Підкажіть будь ласка
Хто робив домашній зефір, чи вистачить потужності міксера 300ват?
І тм якого агар агару ви берете?
BREMANI
 
Повідомлень: 2046
З нами з: 28 грудня 2011, 00:47
Репутация: 90

Повідомлення Афіна2018 » 17 січня 2019, 12:08

Який сенс свідомо додавати в домашні продукти хімію? Таке і в магазині можна купити. Чисто для інтересу.. ми одного разу теж пробували додавати, але потім відмовились від цієї ідеї.
Афіна2018
 
Повідомлень: 12212
З нами з: 22 березня 2010, 17:11
Репутация: 201

Повідомлення olyavolya » 17 січня 2019, 14:27

ну вы ж соду и лимонную кислоту и просто соль используете же.
и того хуже - разрыхлитель))
olyavolya
 
Повідомлень: 5554
З нами з: 28 липня 2012, 13:51
Репутация: 101

Re:

Повідомлення idavors » 17 січня 2019, 16:12

Афіна2018 написав:Який сенс свідомо додавати в домашні продукти хімію? Таке і в магазині можна купити. Чисто для інтересу.. ми одного разу теж пробували додавати, але потім відмовились від цієї ідеї.

Сенс дуже великий - я про ці всі пункти написала у своєму пості :)
а таке в магазині точно не купиш, бо в купованій шинці набагато менший процент м"яса аніж у моїй
ну, і оскільки я цікавлюся правильною технологією приготування, в т.ч м'ясних виробів, то для себе висновки зробила, а чи користуватися іншим такою сіллю - це вже на вибір кожного
Аватар користувача
idavors
 
Повідомлень: 10656
З нами з: 07 липня 2009, 11:57
Звідки: Іра 0979240сім51 вул. Буковинська
Репутация: 479

Поперед.

Повернутись до Наші хоббі



загрузка...