СПшні кулінарні посиденьки) 1 ст.ЗМІСТ

Вишивання, в'язання, картини, подарунки, прикраси виготовлені власноруч, hand made та інше.

Повідомлення Angelina125 » 10 листопада 2012, 12:57

Якщо випікати тісто у силіконовій формі, ТОЧНО не потрібно змазувати форму??? (бо щось мені трохи стрьомно... :))
Аватар користувача
Angelina125
 
Повідомлень: 2392
З нами з: 22 листопада 2011, 13:12
Репутация: 118

Re:

Повідомлення connect » 10 листопада 2012, 13:22

nofate написав:я на зрази відварюю картопельку в мундирах .коли охолоне чищу кручу на мясорубку додаю яйця.приправи.муку і замішую.коли відварена в мундирах в неї більше клейковини і тісто не тіче.


це самий вірний варіант, якщо хочете, щоб картопляники не розлазились!
коли картошка вариться в мундирах, в ній зберігаэться клековина, ы пысля того як її перемяти на мясорубці, досить дві-три ложки муки і 1 яйце, щоб картопляники тримались :)
Аватар користувача
connect
Модератор
 
Повідомлень: 16865
З нами з: 21 січня 2009, 13:03
Звідки: центр, 15 школа (068)058-0432
Репутация: 1729

Re: Re:

Повідомлення idavors » 10 листопада 2012, 13:23

connect написав:
nofate написав:я на зрази відварюю картопельку в мундирах .коли охолоне чищу кручу на мясорубку додаю яйця.приправи.муку і замішую.коли відварена в мундирах в неї більше клейковини і тісто не тіче.


це самий вірний варіант, якщо хочете, щоб картопляники не розлазились!
коли картошка вариться в мундирах, в ній зберігаэться клековина, ы пысля того як її перемяти на мясорубці, досить дві-три ложки муки і 1 яйце, щоб картопляники тримались :)

дівчата, віддам малу з понеділка в садок і буду пробувати ще раз .. дякую!
Аватар користувача
idavors
 
Повідомлень: 9664
З нами з: 07 липня 2009, 11:57
Звідки: Іра 0979240сім51 вул. Буковинська
Репутация: 405

Re:

Повідомлення Aprelka » 10 листопада 2012, 13:44

Angelina125 написав:Якщо випікати тісто у силіконовій формі, ТОЧНО не потрібно змазувати форму??? (бо щось мені трохи стрьомно... :))


І правильно, що стрьомно! Вже не я одна писала про те, що краще її змазувати, але дууууже тоненьким слоєм- так зовсім трішечки помазати пензликом. Але треба. Бо я вже раз кекс діставала кусками, хоч в рецепті була достатня кількість вершкового масла..
Востаннє редагувалось Aprelka в 10 листопада 2012, 14:21, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
Aprelka
 
Повідомлень: 6506
З нами з: 20 січня 2012, 15:01
Звідки: 06вісім7631386 Моя доброта заканчивается там, где ваша наглость переступает границу.
Репутация: 228

Повідомлення connect » 10 листопада 2012, 13:50

якщо в рецепті тіста є масло або маргарин - змамувати не потрібно)
а якщо немає - то я теж змазую :)
Аватар користувача
connect
Модератор
 
Повідомлень: 16865
З нами з: 21 січня 2009, 13:03
Звідки: центр, 15 школа (068)058-0432
Репутация: 1729

Re:

Повідомлення Kati4ka » 10 листопада 2012, 16:20

торі84 написав:Дівчатка поділіться смачненьким рецептом чебурек.Дякую.

Завжди чебуреки роблю по цьому рецепту, виходять смачні і багатенько, але до фаршу добавляйте водички щоб були сочні не сухі ;)
0,5 кефіру
1 ст. ложка цукру
1 ч. ложка соди
5 стаканів муки і молодо замісити
Аватар користувача
Kati4ka
 
Повідомлень: 1828
З нами з: 11 лютого 2011, 21:42
Репутация: 118

Повідомлення Виктори » 10 листопада 2012, 17:25

А я найбільше люблю творожні чебуреки - даю десь 300 гр сиру , 1 ст.кефіру , 1-2 яйця, сода , сіль , мука замісити молодо.
Аватар користувача
Виктори
 
Повідомлень: 2479
З нами з: 29 жовтня 2011, 20:31
Звідки: Чайка , Текстильник , Струтинської 0961612996
Репутация: 222

Re:

Повідомлення alyonushka » 10 листопада 2012, 17:37

Виктори написав:А я найбільше люблю творожні чебуреки - даю десь 300 гр сиру , 1 ст.кефіру , 1-2 яйця, сода , сіль , мука замісити молодо.

Я теж такі робила! Смакота.
alyonushka
 
Повідомлень: 285
З нами з: 25 березня 2010, 11:47
Звідки: м.Рівне, вул.Черняка (кафе Зустріч) - 068-0071747(Діджус)
Репутация: 47

Повідомлення Angelina125 » 10 листопада 2012, 17:38

Дякую дівчата, вже змазала форму і печу, сподіваюся на вдале завершення цього кулінарного процесу у силіконовій формі :)
Аватар користувача
Angelina125
 
Повідомлень: 2392
З нами з: 22 листопада 2011, 13:12
Репутация: 118

Повідомлення Gillettka » 10 листопада 2012, 18:48

А я щойно спекла Брауніз вперше. Оце краса, як же до ранку дочекатись. Доречі, зараз у Фуршеті акція. 2 шоколадки Рошен за 10 грн. До 14 листопада. Взяла одну екстрачорну з цільними лісовими горіхами і одну без горіхів. Шоколад топила разом з горіхами, сподіваюсь буде смачно.
Аватар користувача
Gillettka
 
Повідомлень: 40407
З нами з: 08 вересня 2011, 14:10
Звідки: Роздачі в центрі
Репутация: 1655

Re:

Повідомлення Aprelka » 10 листопада 2012, 19:06

oksana2222 написав: Доречі, зараз у Фуршеті акція. 2 шоколадки Рошен за 10 грн. До 14 листопада. Взяла одну екстрачорну з цільними лісовими горіхами і одну без горіхів.


Щойно з Фуршета.
Акція там така- шоколад Рошен екстра чорний з цільним лісовим горіхом або молочний з цільним лісовим горіхом- 1 шт коштує 7,99.
Аватар користувача
Aprelka
 
Повідомлень: 6506
З нами з: 20 січня 2012, 15:01
Звідки: 06вісім7631386 Моя доброта заканчивается там, где ваша наглость переступает границу.
Репутация: 228

Re: Re:

Повідомлення Gillettka » 10 листопада 2012, 19:12

LadyInfinity написав:
oksana2222 написав: Доречі, зараз у Фуршеті акція. 2 шоколадки Рошен за 10 грн. До 14 листопада. Взяла одну екстрачорну з цільними лісовими горіхами і одну без горіхів.


Щойно з Фуршета.
Акція там така- шоколад Рошен екстра чорний з цільним лісовим горіхом або молочний з цільним лісовим горіхом- 1 шт коштує 7,99.


Аля, той стенд стоїть з торца солодкого відділу з того боку де овочі. Я вчора купила 12 шт. За 60 грн. Там пише ціну 9,95 ,чи 9,99 але за 2 шт. Одна з горіхами+ одна без горіхів.
Аватар користувача
Gillettka
 
Повідомлень: 40407
З нами з: 08 вересня 2011, 14:10
Звідки: Роздачі в центрі
Репутация: 1655

Re: Re:

Повідомлення Aprelka » 10 листопада 2012, 19:40

oksana2222 написав:
LadyInfinity написав:
oksana2222 написав: Доречі, зараз у Фуршеті акція. 2 шоколадки Рошен за 10 грн. До 14 листопада. Взяла одну екстрачорну з цільними лісовими горіхами і одну без горіхів.


Щойно з Фуршета.
Акція там така- шоколад Рошен екстра чорний з цільним лісовим горіхом або молочний з цільним лісовим горіхом- 1 шт коштує 7,99.


Аля, той стенд стоїть з торца солодкого відділу з того боку де овочі. Я вчора купила 12 шт. За 60 грн. Там пише ціну 9,95 ,чи 9,99 але за 2 шт. Одна з горіхами+ одна без горіхів.


Зрозуміла.
Аватар користувача
Aprelka
 
Повідомлень: 6506
З нами з: 20 січня 2012, 15:01
Звідки: 06вісім7631386 Моя доброта заканчивается там, где ваша наглость переступает границу.
Репутация: 228

Re:

Повідомлення анютоточка » 10 листопада 2012, 21:25

Angelina125 написав:Дякую дівчата, вже змазала форму і печу, сподіваюся на вдале завершення цього кулінарного процесу у силіконовій формі :)

а я в силіконовій формі пекла сирник,то змазувала маргарином і посипала манкою-дуже легко відстав!
анютоточка
 
Повідомлень: 114
З нами з: 10 вересня 2012, 13:36
Репутация: 7

Re: Re:

Повідомлення 1220 » 11 листопада 2012, 00:33

connect написав:
nofate написав:я на зрази відварюю картопельку в мундирах .коли охолоне чищу кручу на мясорубку додаю яйця.приправи.муку і замішую.коли відварена в мундирах в неї більше клейковини і тісто не тіче.


це самий вірний варіант, якщо хочете, щоб картопляники не розлазились!
коли картошка вариться в мундирах, в ній зберігаэться клековина, ы пысля того як її перемяти на мясорубці, досить дві-три ложки муки і 1 яйце, щоб картопляники тримались :)

Из картошки в мундирах очень-очень вкусныеЗображення вареники выходят. У мужа на Ивано-Франковщине такие вареники готовят у его родителей постоянно.Зображення
Рецепт начинки такой: картофель в мундирах пропустить раза 2 через мясорубку(я картофелемялкой себе хорошо "перетоптываю"), добавляю творог, укроп, соль.
Вкусно очень выходит.
А если это зразы, то мне тоже легче из картофеля в мундирах готовить, я ещё немного туда добавляю крохмал.
На франковщине есть ещё блюдо "Кныгли", это то же, что и зразы, только в тесто обязательно добавить крохмал (1ст.л с горочкой)нужно, а потом в кипящей воде отваривают, заправляют зажаркой со шкварочками, сметанкой поливают. Начинка для этих "Кныглей" подходит - мясная или грибная, но у меня дети не любят их, а муж балдеет-родину вспоминаетЗображення
Аватар користувача
1220
 
Повідомлень: 2883
З нами з: 29 березня 2011, 16:16
Звідки: 068-052-36-39 Наташа
Репутация: 171

Re: Re:

Повідомлення Танюсік » 11 листопада 2012, 00:40

1220 написав:На франковщине есть ещё блюдо "Кныгли", это то же, что и зразы, только в тесто обязательно добавить крохмал (1ст.л с горочкой)нужно, а потом в кипящей воде отваривают, заправляют зажаркой со шкварочками, сметанкой поливают. Начинка для этих "Кныглей" подходит - мясная или грибная, но у меня дети не любят их, а муж балдеет-родину вспоминаетЗображення

Дякую за рецепт.Я люблю таке різне. Спробую найближчим часом це і корисніше і роботи менше,не треба смажити :oops: :)
Аватар користувача
Танюсік
 
Повідомлень: 3398
З нами з: 08 травня 2010, 16:49
Звідки: 098 91 сім0061
Репутация: 142

Повідомлення Luidora » 11 листопада 2012, 00:46

Книглі це те саме що кнедликі закарпатські?
їх подають з гуляшем ще
Востаннє редагувалось Luidora в 11 листопада 2012, 00:50, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
Luidora
 
Повідомлень: 8174
З нами з: 25 січня 2011, 00:21
Звідки: козине молоко ! бринза.
Репутация: 359

Повідомлення ivanet » 11 листопада 2012, 00:48

Вопрос к Вика22,я так поняла,что ваш рецепт без яиц? И еще,они много масла берут при жарке? Получаются жирными?
Аватар користувача
ivanet
 
Повідомлень: 3222
З нами з: 09 листопада 2010, 15:21
Звідки: Новус на Гагаріна. Я- Іра. До мене, на ТИ...
Репутация: 86

Повідомлення ivanet » 11 листопада 2012, 00:50

Девочки,напишите рецепт этих кныгли.
Аватар користувача
ivanet
 
Повідомлень: 3222
З нами з: 09 листопада 2010, 15:21
Звідки: Новус на Гагаріна. Я- Іра. До мене, на ТИ...
Репутация: 86

Re:

Повідомлення 1220 » 11 листопада 2012, 00:56

ivanet написав:Девочки,напишите рецепт этих кныгли.

Всё то же - тесто как на зразы:
картошка(можно брать и пюрешку, можно отваренную в мундирах), яйцо, крохмал, соль, мука. Формируете блинчик на руке, на которой я (отдельно мука и крохмал совсем немного такой смеси отдельно делаю и потом руку просто в этой смеси обваливаю на которой лепить буду это западноукраинскую вкуснятину)уже имею смесь из муки с крохмалом, тогда начинку ложу, прижимаю всё тестом , чтоб придать форму овала. На плите кипит водичка, отвариваю в этой водичке (так же как и вареники). Вкусные они гарячими.
Аватар користувача
1220
 
Повідомлень: 2883
З нами з: 29 березня 2011, 16:16
Звідки: 068-052-36-39 Наташа
Репутация: 171

Повідомлення dialog » 11 листопада 2012, 01:10

///
Востаннє редагувалось dialog в 13 лютого 2015, 00:14, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
dialog
 
Повідомлень: 32542
З нами з: 05 листопада 2011, 13:13
Звідки: Роздачі: центр, Педінститут, Текстильник, Чайка
Репутация: 3142

Re:

Повідомлення Lamana » 11 листопада 2012, 01:11

dialog написав:Приготувала картопляні пиріжки ( зрази):


ммм....обожнюю зрази...нагнали на мене охоту, як до завтра не пропаде - то теж зроблю)
Аватар користувача
Lamana
 
Повідомлень: 41837
З нами з: 13 січня 2009, 13:26
Репутация: 1932

Повідомлення dialog » 11 листопада 2012, 01:15

///
Востаннє редагувалось dialog в 16 листопада 2014, 02:44, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
dialog
 
Повідомлень: 32542
З нами з: 05 листопада 2011, 13:13
Звідки: Роздачі: центр, Педінститут, Текстильник, Чайка
Репутация: 3142

Повідомлення Ане4ка » 11 листопада 2012, 17:32

а я даже и не жду когда разморозятся. а сразу жарю замороженими. очень вкусно!
Ане4ка
 
Повідомлень: 1698
З нами з: 04 березня 2012, 19:56
Репутация: 217

Повідомлення Сергей77 » 11 листопада 2012, 20:17

ДОбрий вечір всім:):):) тільки що робила ось це - http://forum.say7.info/topic47646.html
Реально дуже смачно і ситно. Але,,,,,,,,,,, Для тих хто буде в перше робити:
- не складайте їх в холодну кастрлюю на дно - потім пристають так, що дідька лисого віддереш
- ліпше в 1довгій плоскій готувати, щоб їх там був лише 1 шар - бо інакше, як би ви той 2 шар не вмочували ( в муку, олію, масло))він приклеюється до першого:(:(::(
- відразу заливайте кип"Ячою водою, а не теплою, як пише в рецепті:(:(:(:(
- я в ту підливку замість пасти давала домашню аджичку, то вийшло дуже смачно:):):):)
Загалом моїй сім"ї дуже сподобалося, але далі як я буду робити то це все врахую, щоб не відколупувати потім їх так, як я сьогодні їх відколупувала один від одного:):):):):)
Але раджу зробити. Швидко і ситно:):):):):):
Аватар користувача
Сергей77
 
Повідомлень: 15327
З нами з: 02 червня 2010, 10:18
Звідки: Ровно
Репутация: 276

Повідомлення BaNaNoV » 11 листопада 2012, 20:54

Ох,і мені нагнали охоту-робила сьогодні картопляні пиріжечки!.
начинка із вареного філе курки,смажена цибуля і морква,варені яйця-все це через м"ясорубку,сіль,перець і трохи майонезу,щоб не було сухе
ЗображенняЗображення
до них звичайно часничок і салат із вареного бурячку

ще пекла своїм хлопцям КЕКС "СНІЖИНКА"
2яйця змішати із 1банкою згущ.молока,додати сік одного лимону,50гр м"ягкого масла,100гр крохмалю,2ч.л.розрихлювача і 150-200гр борошна-замішала все вилкою-вийшло дуже густе,але як то правильно сказати-наповнене повітрям
перекласти у форму і в духовку на 180 градусів на 30-35хв-як в кого яка духовка
ЗображенняЗображення
і ось таке ніби трохи неприглядне перетворюється на красу-щедро посипану цукровою пудрою
ЗображенняЗображення
Віточка Elenberg-величезне спасибі за формочки!.
ЗображенняЗображення
ну,і шматочок синові з кефірчиком-смакота!

до речі-кекс дійсно,як сніжинка-біленький. можна робити-клопоту не багато
Аватар користувача
BaNaNoV
 
Повідомлень: 9674
З нами з: 03 лютого 2011, 19:19
Звідки: Рівне 067 726 42 99
Репутация: 1347

Повідомлення wombatua » 11 листопада 2012, 22:52

BaNaNoV роблю ваш кексик ))) дякую за рецепт !
Аватар користувача
wombatua
 
Повідомлень: 17989
З нами з: 14 березня 2010, 18:48
Звідки: 097 8654009
Репутация: 1286

Повідомлення Marto4ka » 12 листопада 2012, 11:50

Спекла я щуку з овочами, от що вийшло, дуже просто і смачно
Це ще перед духовкою
ЗображенняЗображення
Після
ЗображенняЗображення
Рибу посолила, трохи змазала домашнім майонезом, збризнула лимонним соком
Овочі (гарбуз, морква, цибуля, картопля, спаржа, горошок трохи полила оливк.олійкою, посипала прованскими травами, перемішала)
Виклала овочі, наверх рибку, закрила фольгою, може і не треба було, потім відкрила, щоб підрумянилося
Аватар користувача
Marto4ka
 
Повідомлень: 6011
З нами з: 13 березня 2010, 12:28
Звідки: Рівне
Репутация: 302

Повідомлення BaNaNoV » 12 листопада 2012, 12:12

яка щука!. ох,і смачна напевно вийшла!.
я такий набір овочів запікаю в рукаві із рибним філе-смакота!
Аватар користувача
BaNaNoV
 
Повідомлень: 9674
З нами з: 03 лютого 2011, 19:19
Звідки: Рівне 067 726 42 99
Репутация: 1347

Повідомлення dialog » 12 листопада 2012, 12:19

Марточка, ти справжня господиня!

Таку смакоту приготувала, щоу мене слюньки течуть.
Аватар користувача
dialog
 
Повідомлень: 32542
З нами з: 05 листопада 2011, 13:13
Звідки: Роздачі: центр, Педінститут, Текстильник, Чайка
Репутация: 3142

Поперед.Далі

Повернутись до Наші хоббі



загрузка...