Купую це насіння вже кілька років і мені подобається.
Сайт працює лише з оптовими покупцями, загальна сума покупки – від 1000 грн, а кількість замовлених пакетів одного сорту кратна - 10 шт.
Ціна поряд з позицією вказана вже зі ставкою СП, відсотками картки та вартістю доставки.
Роздачі - в центрі, Органна зала, 12 школа.
На збір виставлю окремі позиції, які мене зацікавили, але, якщо Вас зацікавить щось інше – пропонуйте, виставимо і їх.
Залишки viewtopic.php?f=145&t=448776
БАЗИЛІК
1.


Базилік Листя салата – 4,50 грн
Дуже популярний старий італійський сорт, з найбільшими листками серед всієї різноманітності базиліків і найпродуктивніший з них. Велика пишна рослина висотою до 90 см, з величезним (довжиною близько 10-15 см) гофрованим і дуже ароматним листям, за кольором трохи світліше, ніж у звичайних салатних сортів базиліка. Відрізняється він більш терпким смаком і насиченим запахом з відтінком анісу. Так як листя до того ж дуже соковите і ніжне, воно не підходить для сушіння, зате чудово підходять для приготування песто, при цьому на повноцінний соус потрібно всього кілька листочків.
2.


Базилік Пряний глобус – 4,50 грн
Грецький базилік росте щільним компактним кущиком і утворює досконалу сферичну форму, як ніби його піддали обрізці. Через розмір, пікантний солодкий смак, це найпопулярніший базилік у Франції. Він може служити повноцінною заміною великолистовим сортам базиліка в стравах італійської та азіатської кухні. При цьому його листя не потрібно різати, так як воно дуже маленьке, а стебла довго не дерев'яніють і придатні для їжі. Їстівні квіти стануть чудовою прикрасою для салатів і літніх ласощів. Сорт має густий приємний аромат. Його культивують не тільки як пряно-ароматичну, але і як декоративну рослину. Широко використовується в свіжому і сушеному вигляді в якості приправи до м'ясних і рибних страв. Рослини компактні, висотою до 20 см, дуже декоративні. Сорт ідеальний для вирощування в горщиках на балконах, лоджіях і підвіконнях.
3.


Базилік Тоскано Медіненто – 4,00 грн
Це італійська реліквія базиліка з Тоскани виробляє великі гофровані хвилясті листи, дивно солодкі, з пряним смаком, наповнені легкою кислинкою і чудовим ароматом. Широкі велике світло-зелене листя (завдовжки 12 см) стає темнішими, коли рослина дозріває (через 50-60 днів). Це потужні, кущисті рослини висотою 30-35 см. Добре зростає в горщиках на балконах, при достатньому освітленні успішно вирощується на підвіконнях як багаторічний базилік, при регулярному зрізі квітконосів. Легко вдається у відкритому грунті, переносить невеликі заморозки. Використовується для приготування багатьох страв, в першу чергу песто, класичної італійської піци і капрезе. Ним так само приправляють бобові, картопляне пюре, квашену капусту, соуси, овочеві бульйони, маринади і соління. Його інтенсивний аромат особливо повно розкривається і посилюється після кулінарної обробки, що робить цей базилік ідеальним для приготування страв італійської кухні.
Вирощую цей сорт, дійсно дуже смачний і ароматний, а рослини мають гарну схожість і стійкість.
4.


Базилік Мексиканська Спеція Кориця - 4,50 грн
Зеленолистий сорт з чудовим пряним ароматом і присмаком кориці. Рослина висотою 40-50 см, добреоблиственні. Листя середнього розміру, видовжено-яйцеподібні, оливково-зелені, гладкі з дрібнозубчастими краями. Квітки бузкові. Базилік багатий ефірними маслами і каротином. Може використовуватися як пряна культура в свіжому і сушеному вигляді. Гарний у салатах, а також в м'ясних і рибних стравах. Ранньостиглий урожайний сорт. Базилік багатий вітамінами, мінеральними речовинами, має тонізуючі властивості, поліпшує травлення. Рекомендується для використання в свіжому вигляді в якості салатної зелені, пряно-смакової добавки і натурального ароматизатора в кулінарії і при консервуванні.
5.

Базилік Карамельний К"янті - 6,50 грн
Це фіолетова версія італійського великого листового базиліка з дуже темним гранатово-червоним листям багатоцільового сорту, який займає одне з головних місць у букетних садах. Прекрасний дуже сильний аромат з карамельним відтінком поряд з красивим темним листям і яскравими лавандово-рожевими квітами роблять цей базилік видатним кулінарним і декоративним сортом. Багате, темно-фіолетове листя відрізняється від інших фіолетових базиліків своїм більш солодким ароматом і відмінними карамельними нотками, більш насиченими за кольором, ніж деякі інші фіолетові базиліки. Листя створює цікавий контраст у салатах, макаронних стравах і чудово ароматизує оцет. Аромат добре поєднується з рибою, свійським птахом, рисом, усіма овочами.
ГОРОХ
1.


Горох Дитячий захват – 10,00 грн.
Зелений зморшкуватий мозковий горох. Дуже ранній, перший плодоносний вузол 8-й або 9-й. Довжина стебла приблизно 60 см. Горошини дрібного розміру. Стійкий до фузаріозу. Стручки досягають 10 см довжини і містять 9-10 горошин виключно доброго смаку.[/color]
2.


Горох Перший ранній – 10,00 грн
Перший горох сезону! Лущильний сорт. Рекомендується для використання в свіжому вигляді, заморожування і консервації. Дуже ранній сорт гороху (41-52 дн.), На 6-10 днів раніше стандарту. Дозрівання бобів гороху дружне. Стебло гороху довжиною 40-70 см. Лист звичайного типу, листочки дрібні, зелені, зубчасті. Квітка середнього розміру, білий. Боби гороху середньо вигнуті, із загостреною верхівкою, середньої довжини і ширини, в технічній стиглості зелені. Висота прикріплення нижніх бобів гороху 20-27 см. Вихід зеленого горошку з бобів - 60-70%. Горошок в технічній стиглості темно-зелений, вирівняний за розміром. Смак свіжого горошку хороший і відмінний. Насіння середнього розміру, сильно зморшкувате.
3.


Горох Цукровий спрут – 10,00 грн
Новий незвичайний сорт раннього гороху з дуже розвиненими потужними вусиками, які, чіпляючись один за одного, міцно підтримують рослину. Боби до 10 см довжини, добре наповнені, з темно-зеленими горошинками, які при повному дозріванні не обсипаються. Придатний для консервування та швидкого заморожування.
4.


Горох Сонячний зайчик – 7,00 грн
Соковиті стручки просто розпирає від солодких горошин! Делікатесний смак цього сорту стане для багатьох справжнім відкриттям! Від сходів до технічної стиглості 46-53 дні. Рослини висотою 50-70 см. Боби великі, в кожному 5-9 насінин. Горошок містить 7-7,4% цукру. Для консервування та споживання в свіжому вигляді. Підходить для конвеєрного вирощування протягом всього літа.
5.


Зелений потік – 10,00 грн
Ультра ранній для консервування, з дружним формуванням урожаю. Стебло просте, висотою 45-50 см. Біб прямий, тупокінцевий, середнього розміру, насінин у бобі 7-10. Висота прикріплення нижнього бобу 20-25 см. Смакові якості зеленого горошку в свіжому вигляді і консервованому відмінні. Підходить для конвеєрного вирощування протягом всього літа.
6.


Первоцвіт – 10,00 грн
Ви отримаєте найперший урожай вже в травні-червні і будете збирати його багаторазово, в міру дозрівання. Цей сорт-спринтер особливо хороший для конвеєрного вирощування протягом всього літа. Ультраранній лущильний сорт гороху для використання в свіжому вигляді і переробки. Стебло висотою 50-60 см, квітки білі, біб прямий або слабозігнутий, 6-8 насінин, довжиною 6-9 см, з сильним пергаментним шаром. Період від сходів до технічної стиглості сорту 42-48 днів. Горошок в молочній стиглості вирівняний, вихід з бобів 55-70%, смак відмінний. Сорт стійкий до аскохітозу та фузаріозу, плодожеркою пошкоджується незначно. Цінність сорту гороху - стабільна врожайність, дружне дозрівання, стійкість до вилягання, придатність до заморожування і відмінну якість консервів.
КАБАЧКИ та ЦУКІНІ
1.


Кабачок-цукіні Аеронавт –4,50 грн
Ранній (40-45 днів від сходів до технічної стиглості) урожайний сорт кабачка цукіні. Рослина кущова, потужна. Плоди циліндричні, темно-зелені, однакового розміру, витончені, довжиною 20-25 см і діаметром 4-5 см. М'якоть білого кольору, смачна, щільна, ніжна. Аеронавт стійкий до основних захворювань кабачків. Йому властива висока і стабільна врожайність. Плоди вживають у вареному, тушкованому і смаженому вигляді, а також свіжими (молоді зав'язі) в салатах. З них виходить апетитне консервоване асорті. Зрілі великі плоди відмінно зберігаються без втрати якості.
2.


Кабачок-цукіні Ванда – 4,00 грн
Дуже ранній (38 днів від сходів до першого збору плодів) сорт. Рослина кущова, компактна. Плоди в технічній стиглості циліндричні, ребристі, білі з зеленим малюнком, довжиною 15-18 см, діаметром 4-5 см, масою 0,5-0,8 кг. М'якоть щільна, ніжна, з відмінним смаком. Стійкий до основних захворювань кабачків. Плоди вживають в консервованому, вареному, тушкованому і смаженому вигляді, а також свіжими (молоді зав'язі) в салатах.
3.


Зебра (цукіні) – 4,50 грн
Сорт ранньостиглий, період дозрівання становить 38-40 днів. Плід має форму довгого, ребристого, світло-зеленого, з поздовжніми темно-зеленими смугами, циліндра. М'якоть має білий колір, трохи солодка і досить соковита. Вирощувати цей кабачок можна і в парниках, і на відкритій місцевості. Головний пагін рослини - короткий, кущовий, без утворення батогів, тому воно досить компактне. Один плід може важити 0,6-0,9 кг. Має відмінні смакові якості.
4.


Кабачок Малюк – 7,50 грн
Скоростиглий, високоврожайний сорт, вступає в плодоношення на 45-47 день. Рослина кущова. Плід циліндричний, довжиною до 20 см, гладкий, білий. М'якоть світла, щільна, ніжна, з підвищеним вмістом вітамінів. Володіє чудовими кулінарними якостями, відмінно підходить для овочевого рагу і кабачкової ікри. Рекомендується для приготування дієтичного харчування.
5.


Аспірант – 4,00 грн
Новий сорт з плодами яскравого світло-зеленого кольору. Кущовий. Відрізняється раннім дозріванням (40-45 днів), супервисокою продуктивністю і тривалим періодом плодоношення (плодоносить до перших заморозків). Рослина потужна, прямостояча, компактна, з хорошим покриттям плодів. Плоди дуже однорідні, прямі, циліндричні, з звуженням до плодоніжки, довжиною 15-20 см. М'якоть кремово-біла, ніжна і дуже смачна. Шкірочка дуже гладка, воскова, зі світлими цятками і прожилками. Рекомендується для вирощування у відкритому грунті, в тому числі із застосуванням тимчасових плівкових укриттів для отримання надранньої продукції
6.

Сонячний спалах - 4,50 грн
Ранньостиглий високоврожайний сорт (період від сходів до початку плодоношення 45-47 днів). Рослини кущової форми, утворюють численні золотисто-жовтогарячі плоди, масою 0,5-07 кг. і довжиною до 20 см. М'якуш яскраво-білий, малонасінний, хрумкий, ніжний, щільний, соковитий. Смакові якості – відмінні. Плоди чудово зберігаються, транспортуються. Має чудові кулінарні якості. Невеликі плоди дуже смачні при маринуванні та консервуванні.
7.

Чаклун - 4,50 грн
Ультрашвидкостиглий, холодостійкий, інтенсивний сорт. Від сходів до збирання плодів 35-40 днів. Рослина кущова, переважно жіночого типу цвітіння, невелика кількість листя. Плід циліндричний, гладкий, у біологічній стадії світло-зелений. Шкірка тонка, м'якоть жовта, щільна. Транспортабельність висока.
8.

Чорна магія - 4,50 грн
Дуже красивий цукіні з насиченим темно-зеленим забарвленням. Високоврожайний. Від масових сходів до плодоношення-50 діб. Рослина компактна, кущового типу, одночасно на ньому дозріває 3-4 плоди. Плід рівної циліндричної форми. Шкірка глянсова, м'якоть біла, щільна. Плоди збирають при досягненні ними довжини 20-21 см. Винятково високі смакові якості. Плоди вирівняні, придатні для транспортування та зберігання.
9.

Белый кустовой - 4,50 грн
Ранньостиглий високоврожайний сорт, період від повних сходів до першого знімання плодів – 44 дні. Рослина кущова. Плід циліндричний, довжиною до 20 см, гладкий, білий. Маса плода 0,7-0,9 кг. М'якуш світлий, щільний, ніжний, з підвищеним вмістом вітамінів. Має чудові кулінарні якості, рекомендується для приготування дієтичного харчування. Плодоносить до заморозків.
10.

Німба - 4,50 грн
Суперранній польський сорт, дозріває через 40-45 днів після сходу. Рослина кущової форми, без розгалуження. Дуже висока врожайність. Плоди циліндричної форми, довжиною 17-20 см, світло-зеленого забарвлення з білими вкрапленнями, масою 0,4-1,0 кг. М'якуш білий, дуже хорошої консистенції, з високим вмістом сухих речовин. Має виняткову стійкість до низьких температур. Збирання плодів кабачка проводять регулярно 1-2 рази на тиждень у міру досягнення технічної стиглості. Що частіше збирати плоди, то більше утворюється зав'язей.
КАПУСТА
1.


Капуста савойська Віденська зима – 5,50 грн
Старовинний сорт, який вирощують заради прекрасного великого качана, щільного по всьому діаметру і важкого по відношенню до розміру. Ефектна зморшкувата поверхня листя, характерний солодкий тонкий смак і незвичайна ніжна текстура внутрішнього листя з дрібними бульбашками - це яскраві особливості савойської капусти. Качани округлі, вагою 2,5-3,5 кг, щільно загорнуті гофрованими темно-зеленим листям. Цей середньопізній (90 днів від висадки розсади) морозостійкий зимовий сорт дає капусту, яка здатна витримувати навіть суворі холоди, добре триматися на корені не переростаючи і не розтріскується. Вона дозріває в жовтні-листопаді і тримається на зберіганні до кінця весни. Віденська зима найніжніша і найсолодша з савойських капуст, з надзвичайним смаком і м'якою текстурою, що робить її кращою для використання в багатьох рецептах з капусти.
2.


Капуста китайська Бок-чой Дитяче молоко – 5,00 грн Залишок - 3,00 грн - 5 шт.
Різновид повнорозмірної китайської капусти з блискучим темно-зеленим, майже круглим листям на довгих великих білих черешках. Стебла м'ясисті і хрусткі, а листки солодкі і ніжні, з ароматом десь між капустою і мангольдом. Рослини утворюють вертикальну головку з розпушеним назовні листям, а їхні білі стебла виглядають як товста стеблова селера. Виростає у висоту близько 30 см, в залежності від умов. Найкраще росте в півтіні, вимагаючи 3-5 годин сонця, але може витримати повне сонце при регулярному рясного поливу. Віддає перевагу холодній погоді і вирощується ранньою весною або (краще) восени. Збирають через 45 днів після сходів або як дитячі листочки через 3 тижні.
3.


Капуста супер-рання Грейхаунд – 6,00 грн
Стара улюблена і найраніша загострена капуста, так само відома, як Експрес, може похвалитися компактними загостреними (дозріває за 50-60 днів). Дуже підходить для ранньовесняного посіву під укриттями і повторних посівів на протязі всього сезону, настільки швидко вона дозріває. Ці красиві капусти мають суцільну округлу щільно обгорнуту основу листя, які звужуються у верхній точці. Ви отримуєте півтори капусти, завдяки її загостреною вершині. Смак незмінно м'який і чудово солодкий, без характерного капустяного запаху. Головки ростуть швидко, вони однорідні і важкі для їх розміру (маса 1-1,5 кг) з сильними листям обгортки. Вони дуже компактні і добре ростуть при загущеній посадці (близько 30 см).
Вирощую цей сорт щороку, чудова рання капуста, ніжна і солодка.
4.


Капуста рання Біла прем’єра – 5,50 грн
Ранній сорт особливо високоякісної французької капусти з тонкими ніжними листям, зібраними в щільні, білі качани. Період від повних сходів до настання технічної стиглості становить 95 - 110 діб, від висадки розсади в ґрунт до збору врожаю - 45 - 55 діб. Листова розетка піднесена, діаметром 55 - 68 см, висотою 21 - 28 см. Кількість листів - 16 - 21. Листки дрібні, округлі, короткочерешкові; край листа слабо надрізаний. Забарвлення листя темно-зелене з синюватим відтінком і восковим нальотом середньої інтенсивності. Качани щільні, округлої форми, висотою 15 - 17 см, середньою масою 0,8 - 1,2 кг. Зовнішнє фарбування качана зелене, на розрізі - яскраво-біле. Рекомендується вживати в свіжому вигляді. У цієї капусти відмінні смакові якості.
5.


Капуста середня Вандергаль – 5,50 грн
Самий різнобічний сорт капусти, який можна збирати з початку літа до початку зими (в залежності від термінів посіву), середнього терміну дозрівання. Від появи масових сходів до настання технічної стиглості проходить 105-110 діб. Рослина потужна. Листова розетка піднесена. Листя слабопузирчатие, середнього розміру, зеленого забарвлення, з восковим нальотом середньої інтенсивності. Край листової пластини слабохвилястий. Качани покриті, округлі, щільні, однорідні, на розрізі жовтувато-білі, масою 4-6 кг, з тонкою внутрішньою структурою. Це універсальний, всесезонний сорт, його можна використовувати як в свіжому вигляді, так і для квашення і зимового зберігання. Найчастіше його використовують для квашення. Зберігається ця капуста 5 місяців при збиранні до настання морозів.
6.


Капуста пізня Барабанна голова – 5,50 грн
Старовинний сорт капусти, що з'явився в США до 1885 року. Сплюснуті великі качани синьо-зеленого кольору з щільними обгортковими листям. Голови від 10 до 12 дюймів (25-30 см) в діаметрі, важать від 10 до 12 фунтів (5-6 кг) в ідеальних умовах вирощування, вищої якості, дуже тверді, хрусткі і ніжні, з дрібної текстурою. Сорт ідеально підходить для приготування квашеної капусти. Добре зберігається. Період дозрівання становить близько 120 днів.
7.


Капуста пізня Доттенфельдер Дауер – 4,50 грн
Новий сорт великої, твердої пізньостиглої білоголової капусти голландського білого типу, яка відмінно зберігається. Цей енергійний і продуктивний сорт особливо вражає завдяки своєму тонкому і солодкого смаку. Дозріває через 120 днів від висадки розсади. Листова розетка середнього розміру, компактна, піднесена. Листки широкоовальной форми, темно-сіро-зеленого забарвлення з сильним восковим нальотом. Качани з природним розмаїттям форми-від округлої, овальної і до пласкої - це свідчить про різноманітний генофонд. Вони дуже щільні, середньою масою 3-4 кг (максимум 8 кг). Структура качана ніжна і тонка, забарвлення чисто-біле. Зберігається як мінімум до квітня, набираючи соковитість і чудовий смак. Універсального використання, хороша для квашення, але також відмінно підійде для споживання в свіжому вигляді і приготування кулінарних шедеврів (особливо смачними і ніжними виходять голубці).
Капуста й справді добре збергіається.
8.


Капуста пізня Кам"яна голова – 5,50 грн
Високоврожайний пізньостиглий (період від повних сходів до початку плодоношення 135-140 днів) сорт європейської селекції, що відрізняється здатністю до особливо тривалого зберігання - більше 7 місяців. Розетка листя піднесена, зовнішнє листя сіро-зелені з сильним восковим нальотом. Качан щільний, округлої форми, на розрізі білий, вагою 2-4 кг. Рекомендується для дуже тривалого зберігання.
9.


Капуста пізня Барон Де Магнат – 5,50 грн
Старовинний сорт, створений на основі капусти, привезеної в 1700-і роки з Санкт-Петербурга. Ця пізня капуста досягає величезних розмірів і відповідно, ваги, без шкоди для свого солодкого, м'якого смаку. Величезні голови мають близько одного фута (30 см) в діаметрі і важать приголомшливі 15 фунтів (6.8 кг), і навіть набагато більше при сприятливих умовах, з невеликою кочеригой і безліччю тонких, ніжних листя щільно упакованих всередині! Не забутьте залишити додатковий простір між цими рослинами (близько 1.2 метра), а також добре удобрювати і поливати - їм це потрібно! Сорт універсальний, ця капуста чудова в свіжому вигляді, хороша квашеною і довго зберігається (6-7 місяців), зберігаючи смак і колір.
10.


Капуста пізня Бартолло– 5,50 грн
Пізньостиглий сорт, від появи масових сходів до технічної стиглості продукції проходить від 140 до 160 днів. Збір бажано проводити після заморозків, але, якщо зібрати урожай до заморозків, капуста буде краще зберігатися. Листова розетка піднесена. Листя пухирчасті, великого розміру, сіро-зеленого кольору, вкриті густим восковим нальотом, хвилясті по краю. Качани великого розміру, масою 3 - 4,5 кг (до 5 - 7 кг), частково вкриті, округлі або плоскі, соковиті, щільні. Забарвлення качана на розрізі жовтувате. Вихід товарної продукції високий - 93%. Смакові властивості капусти відмінні. Найкраще цей пізній сорт підходить для квашення і тривалого зберігання, але непоганий і в свіжому вигляді. Качани добре зберігаються і при цьому зберігають соковитість до самого червня.
11.


Капуста цвітна Патріот – 6,00 грн
Цей першокласний сорт, найраніший серед сортових цвітних капуст, завжди дає найперший урожай білосніжних суцвіть. Насправді він більш універсальний, його використовують для послідовного вирощування протягом всього року. Чисто білі головки, здатні вирости до 1 кг, можна збирати маленькими, 2 дюйма (5 см) або залишати для дозрівання в розмірі до 6 дюймів (15 см), їх так само можна залишити на дорощування до повного розміру. Це простий у догляді сорт, його компактні рослини можна висаджувати ближче, ньому інші. Сильні, надійні і ранні (65-70 днів від сходів) капусти рівномірно дозрівають і мають хороше покриття суцвіть листям.
12.


Капуста цвітна Піонер півночі – 7,00 грн
Найбільш ранній з усіх сортів цвітної капусти. Створений на півночі Німеччини, в районі Гамбурга, цей сорт добре переносить холод і може успішно рости під плівкою і у відкритому ґрунті в усіх регіонах вирощування цієї культури. Від висадки 30-денної розсади до збирання 55-60 днів. Рослина з прямостоячим листками середнього розміру, синьо-зеленого забарвлення, сильно пухирчастими і сильно хвилястими по краю. Головка кругла, добре укрита, щільна, ніжно-білого кольору, масою 1-1,5 кг. Сорт зі стабільною врожайністю навіть при найважчих кліматичних умовах. Особливо рекомендується для польових посадок ранньою весною і другого врожаю в осінній період.
13.


Капуста рання Великий Берген – 5,50 грн
Старовинний, перевірений роками сорт Великий Берген, відомий як Великий Американець. Дозріває в ранні терміни. Виведений на основі старих високоякісних німецьких сортів капусти. Період від появи сходів до настання технічної стиглості 100-110 днів. З моменту посадки розсади в грунт до дозрівання проходить 60 днів. Листова розетка піднесена, компактна, середньої величини (40-60 см). Листки гладенькі, округлі, сидячі (без черешків), середнього розміру, ніжно зеленого забарвлення, з легким восковим нальотом, по краю слабохвилясті. Качани щільні, середнього розміру, округлі, вирівняні, середньою масою 1-2 кг, білі, злегка зелені. Внутрішня кочерига коротка. Вихід товарної продукції - до 98%. Цю капусту рекомендується вживати в свіжому вигляді. У цього сорту добрі смакові якості і дружнє дозрівання качанів. Він стійкий до посухи та знижених температур.
14.


Капуста кольрабі тріумф Праги – 5,50 грн
Старовинний чеський сорт гігантського білого кольрабі, що виробляє дуже великі стеблоплоди, які виростають до 10 дюймів (25 см) в діаметрі і можуть важити 4-5 кг. Ці гігантські кольрабі покриті гладкою кремово-зеленою шкіркою, яка захищає білу, смачну, соковиту і тверду м'якоть. Сорт використовується в основному для тривалого зимового зберігання, не втрачаючи своєї якості, залишаючись ніжними і солодкими в великих розмірах або як молоде «дитяче» кольрабі. Навіть при досягненні таких фантастичних розмірів, його м'якоть залишається ніжною і маслянистої за текстурою. Кольрабі має ніжний солодкий смак, неймовірно хрусткий і соковитий, як яблуко. Шкірочка знімається без особливих зусиль, оголюючи щільну білу м'якоть. Смак складно описати, це щось середнє між грушею, ріпою і картоплею, але з нотками цвітної капусти і селери. У будь-якому випадку, це смачний овоч. На кухні він відмінно підходить для нарізки в салати смаження або тушкування. Листя також справжні ласощі, як зелень або обсмажені. Добре росте в сухий сезон, завдяки великій кореневій системі. Великі кольрабі вищої якості вирощують за умов літньої сівби на осінній урожай, збираючи стеблоплоди круглої форми і діаметром 8 дюймів (20 см) перш, ніж він почне витягуватися. До гігантських розмірів виростає через чотири місяці після пересадки.
15.


Капуста рання Уілерс Імперіал – 6,00 грн
Відомий понад 100 років своєї чудовою надійністю, цей сорт виробляє міцні, туго згорнуті, гострі серця для врожаю протягом усього сезону. Його вирощують з весни до осені. Тверді, компактні головки з гострими вершинами і вагою 1-1,6 кг. Світло-зелене листя має тонку консистенцію і прекрасний солодкий аромат (без сірчистої гостроти), за смаком вони ближче до пекінської капусти. Тип капусти для гурманів. Це енергійний сорт швидкого розвитку, що дозріває через 50-60 днів, що формує красиві тверді голови з тонкою структурою, повні смаку і чудово ніжні.
16.


Капуста рання Ерлайна – 5,50 грн
Відповідає своїй назві і є одним з найбільш ранніх сортів капусти. Період від сходів до технічної стиглості 96-100 діб. Від висадки розсади в грунт до збору врожаю проходить 50-55 діб. Листова розетка компактна. Листя округле, слабо пухирчасте, світло-зеленого забарвлення з восковим нальотом середньої інтенсивності; край листа слабохвилястий. Качани невеликі, округлі, масою 0,8-1,5 кг, на розрізі білі, середньої щільності. Вихід товарної продукції високий - 94%. Дозрівання качанів дружне (8 - 10 днів). Рекомендується для споживання в свіжому вигляді і кулінарної переробки.
17.

Кам'яний Мейсон Уоррена - 5,50 грн
Неперевершений у зберіганні сорт капусти пізнього терміну дозрівання. Дозріває ця капуста дуже пізно. Від появи сходів на початок технічної стиглості проходить 150-180 діб. Листова розетка піднята. Листя середнього розміру, сіро-зелене з сильним восковим нальотом; край листа слабохвилястий. Качан дуже щільний, середнього розміру, частково покритий, масою до 4 – 5 кг, має округло-овальну форму. Забарвлення качана на розрізі біле. Вихід товарної продукції – 90%. Сорт призначений для споживання після тривалого зберігання (7 та більше місяців). Капуста соковита та солодка. Добре зберігається до липня місяця, не втрачаючи смакових якостей. Добре підходить для квашення та вживання у свіжому вигляді, приготування перших страв та тушкованої капусти.
18.

Ваграмер - 5,50 грн
Одним із небагатьох старих австрійських сортів, що збереглися досі, є пізній Wagramer з його типовими крупними, твердими головами. Він вражає не лише своїм особливим смаком, але також своєю м'якістю та «тонким зрізом», і вважається найкращим у своєму роді у виробництві квашеної капусти. Качани округлої форми, іноді злегка сплюснуті, середньою масою 2-4 кг, дозрівають через 120-130 днів після сходу.
19.

Вибір Шеф-кухаря - 7,50 грн
Ця різнокольорова суміш із п'яти сортів дає вам тривалий період збирання врожаю, зберігаючи весь свій смак і текстуру протягом усього сезону, під гарним захистом великого листя обгортки, так що ви можете вибрати саме те, що вам потрібно у зручний для вас час. Purple of Sicily 80 днів з моменту пересадки. Найтемніша і «найсправжніша» фіолетова цвітна капуста, створює великі головки глибокого фіолетового кольору, які зберігають свій колір навіть після приготування. Green Macerata 62 дні з моменту пересадки. Головки середнього розміру та дуже високої якості, з щільною структурою та гладкою консистенцією. Прекрасно підходить для свіжого харчування, а також для приготування їжі! Це найжаростійкіша яскраво-зелена цвітна капуста, стійка до екологічних стресів, з великими врожаями смачних головок.
20.

Гіганти Неаполя - 6,00 грн
Старий італійський сорт цвітної капусти, що виробляє великі тверді білі голови преміум якості, добре захищені від негоди. Є одним з найпопулярніших сортів, який росте таким чином, що величезне листя обгортки, яке в'ється всередину, самостійно закриває і захищає суцвіття, щоб воно завжди залишалося сніжно - білим. Формує великі округлі щільні голови масою до 4 кг. Цей сорт наповнений відмінним смаком і дозріває, не переростаючи і не втрачаючи якості протягом тривалого періоду часу. Остаточно починають прибирати через 120 днів після сходу. Ідеально підходить для всіх видів кулінарної переробки, заморожування, тушіння, консервування, володіючи неперевершеними смаковими якостями. Розетка листя утворюється дуже потужна, тому рослини потребують розрідженої посадки (60x70 см).
21.

Осака, японська декоративна капуста - 5,50 грн
Неймовірно красива та оригінальна за формою та забарвленням суміш японських капуст, що вирощуються в однорічній культурі. Розеткові рослини кулястої-плоскої форми, пухкі, висотою до 60 см. Їх забарвлення представляє всю багату гаму кольорів, властиву цим капустам: біле, кремове, рожеве, пурпурно-фіолетове і зелене, а також всі відтінки і переливи цих забарвлень. Найбільш декоративна наприкінці літа – на початку осені, коли зниження температури виявляє всю глибину та яскравість її фарб. Світлолюбна і дуже холодостійка культура, що витримує навіть важкі морози до -10°C. Ідеальна рослина для одиночних та групових посадок, використовується як обсадна. Є окрасою саду пізньої осені та взимку, зберігаючи свою привабливість навіть після настання морозів та випадання снігу. Чудово виглядає в контейнерах.
22.

Осака Широна - 5,50 грн
Красива висока японська капуста різновиду Напа. У цієї капусти довго-циліндрична висока листова головка, що нагадує великий салат ромен. Смак тонший і приємніший, ніж у білокачанної капусти, листя більш хрусткі і освіжаючі, а також менш волокнисті, з сильним ароматом. Цей сорт має ніжне вузьке листя, зовнішнє з глибоким зеленим кольором, а внутрішні від світло-зеленого до майже білого, з широкими білими ребрами, що нагадують черешкову селеру. Рослини стоять прямо, досягаючи висоти до 45 см і 10 см завширшки. Їх вирощують впритул один до одного, що дуже зручно для невеликих ділянок. Сорт подвійного призначення. Його можна вирощувати навесні на молоде салатне листя або наприкінці літа на осінній урожай повнорозмірних качанів. Ця капуста високо цінується кухарями за чудовий зовнішній вигляд, смак та текстуру. Ідеально підходить для салатів, смаження та маринування (кімчі), а також для будь-яких азіатських страв.
23.

Палла ді Неве - 6,00 грн
Ранній сорт порційної цвітної міні капусти. Від висаджування розсади до першого збору близько 50 днів. Розетка листя вертикальна, компактно зібрана. Листя невелике, вузьке, світло-зелене. Головка кругла, повністю укрита, щільна, чисто білого кольору масою 0,5-1 кг, залежно від термінів збору. Сорт швидкозростаючий, відрізняється дружнім зав'язуванням та дозріванням суцвіть в умовах спекотного літа і чудово росте у ранньо-весняний та осінній періоди. Може бути вирощений, як дитяча цвітна капуста або залишений рости до повнорозмірних голів.
24.

Наполетано Дженнарезе - 6,00 грн
Ранній сорт. Від висаджування 30-денної розсади до першого збору близько 65 днів. Розетка піднята, листя середнього розміру, яскраво-зелене, з сильним восковим нальотом, хвилясте по краю, що повністю вкриває суцвіття. Головка щільна, яскраво-білого кольору, масою 1,5-1,8 кг. Італійський сорт основного сезону, який збирають протягом усього літа. Середні за розміром, але важкі голови, міцні та дуже гарної якості навіть у спекотний літній період із особливим, м'яким ароматним смаком.
МОРКВА
1.


Морква рання Манго – 12,0 грн.
Відмінний ранній сорт, плоди якого можна прибирати вже на 60-70 день від перших сходів. Ця велика морква у формі конуса прекрасно зберігається в землі, не розтріскується і не переростає. Володіє хорошими смаковими якостями і високою стійкістю до тривалого зберігання. Заготовивши Манго на зиму, Ви навіть ранньою весною можете вживати в їжу моркву, яка нітрохи не відрізняється за смаком і товарним виглядом від початкової. Розмір моркви - до 15см, середня маса - 150-200 гр. Період повного дозрівання наступає на 80 - 92й день. Манго висівають на початку і в середині весни (для ранньої моркви), а для того, щоб заготовити плоди на зиму використовують більш пізній посів - середина або кінець липня, для заготівлі моркви на зиму рекомендується протримати Манго в ґрунті до 2,5-3 місяців, прибираючи перед самими морозами. Великі коренеплоди красивою конічної форми з тупим кінчиком повністю занурені в ґрунт, легко висмикуються. Їх шкірка щільна, рівна, пофарбована в насичений червоно-помаранчевий колір.
Дуже солодка і соковита
2.


Морква пізня Вікинг – 9,50 грн.
Середньо-пізній сорт типу Шантене. Коренеплоди темно-оранжевого забарвлення, довжиною 12-16 см, конічної форми, вирівняні, з високим вмістом сухих речовин і каротину, відмінного смаку. Вікінг дуже стійкий до розтріскування і руйнування. Чудово підходить для переробки.
3.


Морква пізня Калина – 12,00 грн.
Тип Флакке. Пізній високоврожайний сорт з високою лежкістю, спеціально створений для тривалого зберігання. Коренеплоди вирівняні, дуже великі (до 28 см), яскравого червоно-оранжевого кольору, вагою 250-350 г. Не дивлячись на свої великі розміри, цей сорт утворює високоякісну моркву практично без серцевини, однорідну, дуже соковиту, з високим вмістом цукрів. Дозрівання через 130 днів. Ідеально зберігається в зимово-весняний період. Не розтріскується в полі і не ламається при збиранні. Рекомендується посів в кінці травня - початку червня, для отримання більш пружних хрустких коренеплодів, які прибирають до настання морозів.
4.


Морква пізня Ланге Ротє Штумпфе – 12,0 грн. Залишок (висіяти до 11.2023 року) - 7,00 грн - 6 шт
Старовинний німецький сорт Lange Rothe Stumpfe ohne Herz, що славиться винятковими смаковими якостями і здатністю до тривалого зберігання. Пізній сорт столової моркви. Вегетаційний період до технічної стиглості - 130 днів. Коренеплід довгий, широко-циліндричний з тупим кінчиком, довжиною 25-30 см, діаметром 5-6 см, червоно-оранжевого кольору, гладкий, вагою до 1 кг. М'якоть дуже солодка, хрустка, соковита, без серцевини, з високим вмістом каротину і сухої речовини. Рекомендується для споживання в свіжому вигляді, переробки і тривалого зберігання. Високоврожайний сорт.
5.


Морква пізня Мускат – 12,00 грн
Старовинний невибагливий сорт з відмінною стійкістю до спеки, він до цих пір широко вирощується в Північній Африці. Добре переносить погані, бідні і важкі ґрунти. Оригінальна морква з короткою трикутною формою, яскраво-помаранчевим серцем і приємним мускатним смаком. Конічні апельсинові коренеплоди з тупими кінчиками виростають в довжину від 16 до 20 см за 110-120 днів. З маленькою серцевиною і хорошою хрусткою текстурою, наповненою винятковим смаком. Коренеплоди добре зберігаються, не втрачаючи свою соковитість і солодкість.
6.


Морква пізня Роте Різен – 12,00 грн Залишок (висіяти до 11.2023 року) - 7,00 грн - 7 шт
Старий німецький сорт Rothe Riezen, перевірений часом. Це велика, соковита, солодка морква - ось вона мрія городника! На легких, родючих ґрунтах виростає завдовжки не менше 30 см і масою 1 кг! Поверхня яскрава, червоно-помаранчева, гладка, серцевина невелика. Незважаючи на значні розміри, м'якоть коренеплоду ніжна, смакові якості не розчарують найвибагливішого гурмана. Ця величезна морква - еталонний сорт для тривалого зберігання. Дозріває через 120 130 днів після сходів, не переростає і не втрачає своїх якостей при ранньо весняному посіві. Для досягнення коренеплодами максимальних розмірів необхідно своєчасне проріджування, достатній полив і розпушування. Не допускати перезволоження грунту в кінці вегетації.
7.


Морква Гіганти Кольмара – 12,00 грн
Повільно зростаючий сорт (120-130 днів) спеціально створений в Англії для тривалого зберігання. Формує сильну, в висоту близько 40 см, здорову розетку з темно-зеленими листям. Корнеплоди дуже великі, вирівняні, формуються протягом усього літа, набираючи максимальну кількість цукрів. Довгастої форми (довжиною 25-30 см), однорідні, з гладкою шкіркою, загострені і з невеликого розміру серцевиною плоди мають насичений червоно-помаранчевий відтінок як всередині, так і зовні. М'якоть дуже соковита і солодка, щільна з великою концентрацією сухих речовин і каротину, завдяки цьому ідеально підходить для виготовлення соків. Сорт має високі смакові якості і не схильний до розтріскування і захворювань. Виявляє відмінну лежкість при літніх посівах (травень-червень). Висока стійкість до ламкості, що дозволяє виробляти збір без втрати якості врожаю. Посів потрібно робити в дуже вологий грунт і уникати загущення.
8.


Морква Медовянка – 9,50 грн
Ранньостиглий, високоврожайний сорт, призначений для тривалого зберігання. Коренеплоди конічні, довжиною до 20 см. М'якоть яскраво-помаранчева, дуже соковита, високих смакових якостей. Лежкість відмінна. Сорт підходить для підзимого посіву. За 10 днів до настання стійких заморозків.
9.


Роделіка Ідеальний Сік – 12,00 грн
В Європі Роделіку вирощують спеціально для морквяного соку. Один укус, і Ви зрозумієте, чому-вона наповнена соковитим, солодким, справжнім морквяним смаком. Довжиною 6-8 дюймів (15- 20 см) з трохи широкими плечима, що звужуються до округленого кінчика, з яскравим червоно-помаранчевим забарвленням. Добре справляється з важким грунтом. Дозрівання починається через 70-75 днів після сходів. Хороша велика, гладка морква для зберігання, сильний, солодкий аромат якої посилюється при готуванні. При посіві в березні-квітні будьте готові робити сік з липня і до пізньої осені, а для зберігання сорт сіють в травні-червні.
10.


Кольмар з червоним серцем 2 – 12,00 грн
Одна з кращих морквин для зимового зберігання, але це також відмінний вибір для врожаю протягом усього морквяного сезону. Кольмар має довге конічні коріння з глибоким червоно-оранжевим кольором, які виростають на 11 -12 дюймів (28-30 см.) в довжину і стійкі до розтріскування, чекаючи, коли їх викопають. Здоровенні, довгі і широкі коренеплоди солодкі і смачні. Це одна з найбільших морквин! Цей старовинний сорт не вимогливий до умов вирощування, легко адаптується до тяжких і глинистих грунтів. Відмінно зберігається всю зиму. Високо цінується за солодкий і соковитий смак.
11.


Дитячі цукерки Халле – 12,00 грн
Halle готова до збирання, коли її довжина становить близько 6 дюймів (15см), хоча вона збільшиться ще на дюйм, або більш, якщо вам доведеться відкласти збір врожаю. Дозріває через 75-85 днів після сходів. Ця морква соковита, пряма і дуже однорідна, це хороший вибір для консервування, бо всі коренеплоди практично однакові за розміром і формою. Але ця морква настільки смачна, що може не потрапити в банку! Дитячі цукерки традиційно вирощуються саме для дитячого харчування, використовуються в свіжому, консервованому або замороженому вигляді. Цей сорт дозріває швидше, ніж інші повнорозмірні сорти, утворюючи прямі, тупокінцевими морквини яскраво оранжевого мандаринового кольору, майже без серцевини, дуже солодкого смаку.