ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Вишивання, в'язання, картини, подарунки, прикраси виготовлені власноруч, hand made та інше.

Повідомлення скорпіонка » 14 липня 2017, 14:53

дівчата скільки часу може стояти зварений маринад в холодильнику?
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re: ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Повідомлення Афіна2018 » 14 липня 2017, 16:26

Salomon написав:Все не має часу писати, але закривала в минулому році дуже смачне абрикосове варення. В цьому році теж зробила. Беремо 2 кг цукру+2 ст води варимо сироп, щоб закипіло. Відразу у киплячий сироп всипаємо 2 кг абрикосів вже без камінців, І відразу вимикаємо вогонь, тобто абрикоси не варяться. Даємо, щоб все це разом схололо. Коли охолоне шумівкою виймаємо абрикоси в якусь посудину (можна миску пластикову, емальовану, каструльку, не має значення). Сироп без абрикосів знову кипятимо. І знову туди абрикоси. Відразу вимикаємо. Охододжуємо. Ту посудину, в яку абрикоси збираю я й не мию.
Цю процедуру повторюємо 6-7 разів. Останній раз додаємо 1 чл лимонної кислоти (обидва рази робила без неї, забувалася). Гарячим розиваємо в стерильні банки і закручуємо. Я роблю цю процедуру зранку і ввечері. Тобто за 3 дні. Минулого року робила 8 разів, то останній раз сироп вже не стікав через шумівку.
Виходить прозора ніби карамель і цілі дольки абрикосів. Серед всіх варень це мій фаворит. Багато писанини, але насправді все швидко робиться. Спробуйте! :D

Дуже класні абрикоси виходять. Робила минулого року по вашому рецепту. Зимою діставала баночку і додавала в торти. Всі думали що то з курагою. Зараз буду знов робити.
Афіна2018
 
Повідомлень: 12529
З нами з: 22 березня 2010, 17:11
Репутация: 203

Повідомлення скорпіонка » 20 липня 2017, 00:19

дівчата хтось робить якісь наливки чи лікери з абрикосів,щоб був перевірений рецепт, бо в неті купа рецептів є, але чи вони добрі
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re:

Повідомлення OLGA60 » 20 липня 2017, 09:14

скорпіонка написав:дівчата хтось робить якісь наливки чи лікери з абрикосів,щоб був перевірений рецепт, бо в неті купа рецептів є, але чи вони добрі

Делала пару раз, но из абрикосов вкусные наливки не получаются. Разве что, смешать с чем нибудь. Просто сладко и все, неинтересно
получается.
Аватар користувача
OLGA60
 
Повідомлень: 2545
З нами з: 23 грудня 2010, 13:44
Репутация: 321

Re: Re:

Повідомлення 1220 » 20 липня 2017, 09:24

OLGA60 написав:
скорпіонка написав:дівчата хтось робить якісь наливки чи лікери з абрикосів,щоб був перевірений рецепт, бо в неті купа рецептів є, але чи вони добрі

Делала пару раз, но из абрикосов вкусные наливки не получаются. Разве что, смешать с чем нибудь. Просто сладко и все, неинтересно
получается.

+1. Я тоже любитель поэкспериментировать. Из абрикос не понравилось. Делала даже из арбуза- тоже не понравилось. Не хватает мне в них"изюминки".
Аватар користувача
1220
 
Повідомлень: 3448
З нами з: 29 березня 2011, 16:16
Звідки: Наташа
Репутация: 206

Повідомлення скорпіонка » 20 липня 2017, 09:32

я робила свою наливку з абрикосів, вона досить непогана, але треба гратись ціле літо з нею.але я робила з абрикосів без кісточки.
думаю можливо якщо робити з кісточкою, то буде якась ізюмінка в смаку)
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re:

Повідомлення OLGA60 » 20 липня 2017, 09:44

скорпіонка написав:я робила свою наливку з абрикосів, вона досить непогана, але треба гратись ціле літо з нею.але я робила з абрикосів без кісточки.
думаю можливо якщо робити з кісточкою, то буде якась ізюмінка в смаку)

Если есть сушилка, сделайте пастилу. Я все время делаю из клубники, абрикос, малины и т. д. Храню в морозилке в зип-пакетиках.
Если интересно, то процесс опишу подробно.
Аватар користувача
OLGA60
 
Повідомлень: 2545
З нами з: 23 грудня 2010, 13:44
Репутация: 321

Повідомлення МуленРуж » 20 липня 2017, 10:09

Інтересно.
Аватар користувача
МуленРуж
 
Повідомлень: 10506
З нами з: 23 лютого 2009, 17:24
Звідки: Північний (Арсен),Наталка
Репутация: 267

Повідомлення скорпіонка » 20 липня 2017, 10:23

ні сушилки нема, тому варіант відпадає
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re: Re:

Повідомлення 1220 » 20 липня 2017, 10:50

OLGA60 написав:
скорпіонка написав:я робила свою наливку з абрикосів, вона досить непогана, але треба гратись ціле літо з нею.але я робила з абрикосів без кісточки.
думаю можливо якщо робити з кісточкою, то буде якась ізюмінка в смаку)

Если есть сушилка, сделайте пастилу. Я все время делаю из клубники, абрикос, малины и т. д. Храню в морозилке в зип-пакетиках.
Если интересно, то процесс опишу подробно.

ох, ёлки. Как я в детстве любила пастилу!.
Настойку делала на самих косточках- очень классная выходит. Вкус миндальный.
Аватар користувача
1220
 
Повідомлень: 3448
З нами з: 29 березня 2011, 16:16
Звідки: Наташа
Репутация: 206

Повідомлення скорпіонка » 20 липня 2017, 10:54

от напевно я на самих кісточках і зроблю
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re:

Повідомлення alena1002 » 20 липня 2017, 11:23

скорпіонка написав:от напевно я на самих кісточках і зроблю

ПРивіт! А де знайти цей рецепт?* Дякую!
alena1002
 
Повідомлень: 8418
З нами з: 20 лютого 2013, 10:06
Звідки: 0976014175 район автовокзал
Репутация: 744

Повідомлення скорпіонка » 20 липня 2017, 11:27

Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Повідомлення svd » 20 липня 2017, 11:41

підкажіть що доброго можна приготувати з аличі
Аватар користувача
svd
 
Повідомлень: 2907
З нами з: 05 квітня 2013, 13:54
Звідки: т.09687два009два- Світлана
Репутация: 314

Re:

Повідомлення Lamana » 20 липня 2017, 11:42

скорпіонка написав:http://dom-samogon.ru/page/nastoyka-na-abrikosovyih-kostochkah.html

ох, йолкі, цей пункт тебе не лякає?
"Абрикосовые косточки надо разделить и достать из них ядра. Настаиваться самогон будет именно на них."
Аватар користувача
Lamana
 
Повідомлень: 51463
З нами з: 13 січня 2009, 13:26
Репутация: 2329

Re: Re:

Повідомлення MiraKatya » 20 липня 2017, 12:04

Lamana написав:
скорпіонка написав:http://dom-samogon.ru/page/nastoyka-na-abrikosovyih-kostochkah.html

ох, йолкі, цей пункт тебе не лякає?
"Абрикосовые косточки надо разделить и достать из них ядра. Настаиваться самогон будет именно на них."

В мене в тітки в Одесі з абрикос авжди кісточки діставалися, сушилися і їх можна було їсти. Вони дуже смачні. Нам навіть передавали пакети з тими кісточками. Але від сорту абрикос залежить.
Аватар користувача
MiraKatya
 
Повідомлень: 26521
З нами з: 14 жовтня 2011, 22:25
Репутация: 776

Re: Re:

Повідомлення Lamana » 20 липня 2017, 12:16

MiraKatya написав:
Lamana написав:
скорпіонка написав:http://dom-samogon.ru/page/nastoyka-na-abrikosovyih-kostochkah.html

ох, йолкі, цей пункт тебе не лякає?
"Абрикосовые косточки надо разделить и достать из них ядра. Настаиваться самогон будет именно на них."

В мене в тітки в Одесі з абрикос авжди кісточки діставалися, сушилися і їх можна було їсти. Вони дуже смачні. Нам навіть передавали пакети з тими кісточками. Але від сорту абрикос залежить.

тож вони ціанід містять, їх не можна пакетами їсти
Аватар користувача
Lamana
 
Повідомлень: 51463
З нами з: 13 січня 2009, 13:26
Репутация: 2329

Повідомлення скорпіонка » 20 липня 2017, 12:17

Я просто зкинула рецепт, в неті їх повно, не було коли шукати, де кісточки цілі кладуть я. Але взагалі мене нічого не лякає, я ці ядра обожнювала їсти сирими :D
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re:

Повідомлення 1220 » 20 липня 2017, 13:47

скорпіонка написав:http://dom-samogon.ru/page/nastoyka-na-abrikosovyih-kostochkah.html

я уже года три приблизительно(загуглила и вижучто похожий, но не совсем) по такому рецепту готовлю. Не могу найти в закладках после переустановки точный рецепт.
Но миндальные не давала косточки, а все абрикосовые в моей настойке.Тот,что в этой статье первый рецепт приблизительно похож, так как пробовала разные специи, то не все понравилось. Бадьян, анис в настойках что то мне не очень. Но кофе не растворимый помню что по моему рецепту заваривала. Короче, если найду полностью-напишу тогда
https://therumdiary.ru/napitki/likery/a ... viyax.html
Аватар користувача
1220
 
Повідомлень: 3448
З нами з: 29 березня 2011, 16:16
Звідки: Наташа
Репутация: 206

Re: Re:

Повідомлення 1220 » 20 липня 2017, 13:54

:D :D :D
Востаннє редагувалось 1220 в 20 липня 2017, 19:26, всього редагувалось 3 разів.
Аватар користувача
1220
 
Повідомлень: 3448
З нами з: 29 березня 2011, 16:16
Звідки: Наташа
Репутация: 206

Re: Re:

Повідомлення MiraKatya » 20 липня 2017, 13:59

Lamana написав:тож вони ціанід містять, їх не можна пакетами їсти

Кісточки з персиків певних сортів теж продають, їх в кулінарії використовують.
В наших абрикосів домашніх вони не смачні, а ті на смак були як горішки.
Я їх з дитинства там як була то їла, в нас вдома не такий сорт тому їх їсти не можливо.
Аватар користувача
MiraKatya
 
Повідомлень: 26521
З нами з: 14 жовтня 2011, 22:25
Репутация: 776

Re:

Повідомлення OLGA60 » 20 липня 2017, 18:29

МуленРуж написав:Інтересно.

Я называю это конфетами, детям такие можно сколько хочешь. Делаю лет 5.
Сначала блендером из очень спелых фруктов делаю пюре. Добавляю сахар по вкусу. Режу на кусочки ( приблизительно 7х7 )
бумагу для выпечки, обязательно силиконизированную, иначе может все прилипнуть насмерть. Раскладываю кусочки бумаги на круге сушилки, потом столовой ложкой разливаю пюре с сахаром на бумагу. И так по очереди на все кружки от сушилки.
Сушу. Тут главное снять этот блинчик с бумаги вовремя. Если липнет сильно к пальцу - не готов, готовый достаточно легко снимается с бумаги. Пока он горячий я его скручиваю в руках в трубочку ,потом трубочки обваливаю в тарелке с сахарной пудрой и в морозильник.
Можно в принципе и оставить в виде блинчиков. Хорошо сворачивается в трубочку только горячий блинчик, поэтому снимаю с сушилки
штук по 5. Самые вкусные конфеты из клубники, клубника + банан, абрикосы. Делаю из порички+клубника+банан, из малины, короче,
ваша фантазия. Но конечно в малине, поричке, ч. смородине чувствуется косточка. Не смертельно. Вот конечный продукт:
ЗображенняЗображення
Бумажные кусочки использую пару раз.
Аватар користувача
OLGA60
 
Повідомлень: 2545
З нами з: 23 грудня 2010, 13:44
Репутация: 321

Re: Re:

Повідомлення vika22 » 20 липня 2017, 19:06

MiraKatya написав:
Lamana написав:
скорпіонка написав:http://dom-samogon.ru/page/nastoyka-na-abrikosovyih-kostochkah.html

ох, йолкі, цей пункт тебе не лякає?
"Абрикосовые косточки надо разделить и достать из них ядра. Настаиваться самогон будет именно на них."

В мене в тітки в Одесі з абрикос авжди кісточки діставалися, сушилися і їх можна було їсти. Вони дуже смачні. Нам навіть передавали пакети з тими кісточками. Але від сорту абрикос залежить.

В мене бабуся теж із Одеси. зернятка із кісточок ложила в абрикосове варення то було дуже смачно. Ми виідали ці горішки. Але то із справжніх абрикосів смак мигдалю а із жердельок вони гіркі. Я завжди розбиваю косточки у пошуках такого смаку. Інколи попадаються .
До речі, можливо в кого є абрикоси по адекватній ціні - пишіть в ПП. Буду вдячна
Аватар користувача
vika22
 
Повідомлень: 5524
З нами з: 06 січня 2011, 12:23
Репутация: 502

Повідомлення Виктори » 20 липня 2017, 23:23

Нічого нового з кабачків не придумали?бо вже хочеться чогось другого(крім ікри з майонезом, тещиного язика,ананасів,кружечками в сацебелі і просто маринованих))) може хто який салатик робить?
Аватар користувача
Виктори
 
Повідомлень: 2780
З нами з: 29 жовтня 2011, 20:31
Звідки: Чайка , Текстильник , Струтинської 0961612996
Репутация: 237

Re:

Повідомлення скорпіонка » 20 липня 2017, 23:27

Виктори написав:Нічого нового з кабачків не придумали?бо вже хочеться чогось другого(крім ікри з майонезом, тещиного язика,ананасів,кружечками в сацебелі і просто маринованих))) може хто який салатик робить?

а кабачки по корейські не підходять?))
це салат
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Повідомлення Виктори » 20 липня 2017, 23:30

Це ж ті,що і тещин язик,і з сацебелі, я такі вже зробила)))
Аватар користувача
Виктори
 
Повідомлень: 2780
З нами з: 29 жовтня 2011, 20:31
Звідки: Чайка , Текстильник , Струтинської 0961612996
Репутация: 237

Повідомлення Виктори » 20 липня 2017, 23:31

Це ж з морквочкою? І том.соусом?
Аватар користувача
Виктори
 
Повідомлень: 2780
З нами з: 29 жовтня 2011, 20:31
Звідки: Чайка , Текстильник , Струтинської 0961612996
Репутация: 237

Re:

Повідомлення скорпіонка » 20 липня 2017, 23:31

Виктори написав:Це ж ті,що і тещин язик,і з сацебелі, я такі вже зробила)))

аааа ну значить нічого нового немає, марципанів з кабачків поки не придумали :lol:
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re:

Повідомлення скорпіонка » 20 липня 2017, 23:32

Виктори написав:Це ж з морквочкою? І том.соусом?

нєа
viewtopic.php?f=124&t=336263&p=7768711&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8#p7768711
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39754
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Повідомлення Виктори » 20 липня 2017, 23:34

О,такого не робила)) дякую,Людочка)))
Аватар користувача
Виктори
 
Повідомлень: 2780
З нами з: 29 жовтня 2011, 20:31
Звідки: Чайка , Текстильник , Струтинської 0961612996
Репутация: 237

Далі

Повернутись до Наші хоббі