Печемо ПАСОЧКУ- рецепти, поради, фотозвіт

Вишивання, в'язання, картини, подарунки, прикраси виготовлені власноруч, hand made та інше.

Re: Re:

Повідомлення Lamana » 26 березня 2018, 20:08

idavors написав:
Lamana написав:Дівчата, то ви ще спец.муку на пасочки купуєте?

я купую на панетоне і коломби, там де треба "волокнистість", хоча практично всі рецепти потребують хорошої муки, просто у нас її важко купити і дорога вона. Хоча можна купити суху клейковину і додати до звичайної нашої муки, пошукати пропорції

дякую, Іра.
Аватар користувача
Lamana
 
Повідомлень: 51463
З нами з: 13 січня 2009, 13:26
Репутация: 2329

Повідомлення скрипка » 26 березня 2018, 20:15

Ну а з мукою про яку Ви пишите можна випікати наші звичайні паски?
Аватар користувача
скрипка
Модератор
 
Повідомлень: 10207
З нами з: 29 жовтня 2010, 14:36
Звідки: Хочеш щось змінити - почни з себе!
Репутация: 490

Re:

Повідомлення idavors » 26 березня 2018, 20:34

скрипка написав:Ну а з мукою про яку Ви пишите можна випікати наші звичайні паски?

я поки тільки вивчаю це питання, в плані сорта муки і кількість клейковини. Але наскільки зрозуміла, суть муки (сильної) хорошої з високим вмістом клейковини у тому що вона вбирає в себе багато вологи і потребує довшого визрівання готового виробу, але в готових виробах є так звана "волокнистість". Майже всі рецепти італ. випічки і подібної передбачають холодну ферментацію тіста, тобто коли готове тісто ставлять в холод на 15-24 години. Крім того, такі рецепти відрізняються і високим вмістом вологи (рідини). Часто тісто рідкувате коли місиш, тому на простій муці воно не так гарно вдається.
Наші рецепти пасок думаю адаптовані під нашу муку, якщо взяти сильну муку, то тісто може потребувати більше вологи, і відповідно, буде більше "плотне".
А ще важлива технологія замісу, у нас вона відрізняється. На дня пекла бріош, то там взагалі спочатку з муки, яєць, молока, солі - вимішується тісто до появи глютеновго віконця (коли тісто розтягується в тонку плівку, що означає що клейковина розвинулась), а лише після цього додається масло і в кінці дріджді. Тобто абсолютно інша технологія замісу тіста.
тут гарно написано http://www.ellamartino.ru/ru/products/o ... ano-tenero
Аватар користувача
idavors
 
Повідомлень: 10691
З нами з: 07 липня 2009, 11:57
Звідки: Іра 0979240сім51 вул. Буковинська
Репутация: 487

Повідомлення скрипка » 26 березня 2018, 21:17

Іра, я бачила твій фотозвіт
Зображення
Круто .!
Аватар користувача
скрипка
Модератор
 
Повідомлень: 10207
З нами з: 29 жовтня 2010, 14:36
Звідки: Хочеш щось змінити - почни з себе!
Репутация: 490

Повідомлення Jarina » 26 березня 2018, 21:39

На 2-й сторінці є чудовий рецепт від Злийбабай, то там радять додати в борошно склянку змеленої на кавомолці манки , для підвищення вмісту глютену. Я так робила , мені сподобалось.
Аватар користувача
Jarina
 
Повідомлень: 21597
З нами з: 07 грудня 2009, 11:17
Звідки: Рівне, ,до мене на "ти") 067*67*553*78
Репутация: 936

Re: Re:

Повідомлення Aprelka » 26 березня 2018, 22:27

snasa написав:
Aprelka написав:Відгук по пасці на кефірі:
offtopic "Пекла саме на кефірі ( брала жирний), яєць давала 8 штук великих, цукру 6 стаканів. Дріжді давала пресовані 150гр "Духм"яна хата".
Рецепт легкий, працювати з нею не клопітно.В мене тісто підходило тільки раз, не бачила сенсу приминати і ще раз вичікувати повторного підняття в тазу ( як по рецепту), бо росло тісто дуже швидко і дуже гарно. Тому, в тазу виросло раз, у формах росли другий раз.
Паска вийшла дуже пухка, солодка, смачна. АЛЕ один нюанс- есенція Дюшес. Або давати пів порції вказаного в рецепі, або й зовсім не давати, а замінити на ванілін та інші спеції. Бо таке враженння, що не паску їсиш, а цукерку дюшес. Мені то не подобається. Хоча, паска така добра, що на це не звертаю уваги.
Саме цей рецепт беру в свою копілку і щороку тепер пектиму цю паску разом з тією своєю розсипчстою. Переваги паски на кефірі: не дорога, не потрібно багато мороки біля неї, росте гарно, смак і консистенція відмінні."

Аля, підкажіть, ви цей рецепт брали?
https://forum.say7.info/topic41888-100.html


ВОНА)) ;)
ось ще раз покажу фотки з відгуків з того сайту
ЗображенняЗображення
Зображення
Аватар користувача
Aprelka
 
Повідомлень: 6848
З нами з: 20 січня 2012, 15:01
Звідки: 06вісім7631386 Моя доброта заканчивается там, где ваша наглость переступает границу.
Репутация: 259

Повідомлення Snasa » 26 березня 2018, 22:40

Aprelka, я теж пекла її в минулому році і в мене аналогічне враження - мені та есенція там геть все псує. А саме тісто мені сподобалося, смачне. Хочу спробувати зовсім без есенції, але не знаю, що додати для того, щоб була запашна. Цедру, коньяку трішки, бадьян, ванілька? І скільки його на цю порцію?
Аватар користувача
Snasa
 
Повідомлень: 7474
З нами з: 30 серпня 2010, 10:21
Звідки: Замовлення корейської косметики! дзвоніть/пишіть у Viber, Telegram, WhatsApp:  ✆ +38 (098) 7-333-912
Репутация: 668

Re:

Повідомлення Aprelka » 26 березня 2018, 23:06

snasa написав:Aprelka, я теж пекла її в минулому році і в мене аналогічне враження - мені та есенція там геть все псує. А саме тісто мені сподобалося, смачне. Хочу спробувати зовсім без есенції, але не знаю, що додати для того, щоб була запашна. Цедру, коньяку трішки, бадьян, ванілька? І скільки його на цю порцію?


Мені в тісті подобаєтья аромат мигдалевої есенсції. А я ще хочу давати в паску цукати кумкват, то має гарно поєднатись смак тіста з цукатами та аромати кумквата та мигдалю.
Але то всі під настрій, можливо, щось зміниться, захочеться чогось іншого. :roll:
Аватар користувача
Aprelka
 
Повідомлень: 6848
З нами з: 20 січня 2012, 15:01
Звідки: 06вісім7631386 Моя доброта заканчивается там, где ваша наглость переступает границу.
Репутация: 259

Повідомлення malva » 27 березня 2018, 13:17

Дівчата, вирішила спекти панеттоне, але ні одна ссилка з першої сторінки не відкривається(((
Оце нормальний рецепт чи ні???
https://lime.energy/italyanskiy-pashaln ... ostoyanno/
Аватар користувача
malva
 
Повідомлень: 18449
З нами з: 23 квітня 2010, 13:27
Звідки: Ювілейний,О98 84О 6О 42, дзвонити після 18.00
Репутация: 555

Re:

Повідомлення Aprelka » 27 березня 2018, 13:30

malva написав:Дівчата, вирішила спекти панеттоне, але ні одна ссилка з першої сторінки не відкривається(((
Оце нормальний рецепт чи ні???
https://lime.energy/italyanskiy-pashaln ... ostoyanno/



Іра, ось виправила ссилочку https://verifica.wordpress.com/2009/12/ ... ille-zoia/
фото звіт останній пост на 38 сторінці і перший пост на 39ст

А чому саме Панетоне (Різдвяний кекс) на Паску? Чому не Коломбу?
Аватар користувача
Aprelka
 
Повідомлень: 6848
З нами з: 20 січня 2012, 15:01
Звідки: 06вісім7631386 Моя доброта заканчивается там, где ваша наглость переступает границу.
Репутация: 259

Повідомлення SvetLanaK » 27 березня 2018, 13:37

Печу Панетоне на заквасці (готовій, беру в нас в сп), не люблю возитись і готувати сама( На смак мені такий, як передавали з Іспанії, тільки більш натуральний і смачний)
Аватар користувача
SvetLanaK
 
Повідомлень: 6354
З нами з: 12 березня 2012, 12:17
Звідки: 0977042164 ІВХ-відновлення,зміцнення та захист натуральних нігтів!
Репутация: 623

Повідомлення malva » 27 березня 2018, 13:41

Дякую! Та я не знаю, чому саме панеттоне... завжди пекла класичні паски, а тут щось іншого захотілося спробувати
Аватар користувача
malva
 
Повідомлень: 18449
З нами з: 23 квітня 2010, 13:27
Звідки: Ювілейний,О98 84О 6О 42, дзвонити після 18.00
Репутация: 555

Re:

Повідомлення malva » 27 березня 2018, 13:41

SvetLanaK написав:Печу Панетоне на заквасці (готовій, беру в нас в сп), не люблю возитись і готувати сама( На смак мені такий, як передавали з Іспанії, тільки більш натуральний і смачний)

А можна ссилку на СП?
Аватар користувача
malva
 
Повідомлень: 18449
З нами з: 23 квітня 2010, 13:27
Звідки: Ювілейний,О98 84О 6О 42, дзвонити після 18.00
Репутация: 555

Повідомлення SvetLanaK » 27 березня 2018, 13:42

Хіба Панетоне не на Пасху печуть?
Знаю на різдво різні кекси, штолени і тд
Аватар користувача
SvetLanaK
 
Повідомлень: 6354
З нами з: 12 березня 2012, 12:17
Звідки: 0977042164 ІВХ-відновлення,зміцнення та захист натуральних нігтів!
Репутация: 623

Повідомлення SvetLanaK » 27 березня 2018, 13:44

viewtopic.php?f=114&t=366265 тут беру закваски
Аватар користувача
SvetLanaK
 
Повідомлень: 6354
З нами з: 12 березня 2012, 12:17
Звідки: 0977042164 ІВХ-відновлення,зміцнення та захист натуральних нігтів!
Репутация: 623

Re:

Повідомлення Aprelka » 27 березня 2018, 13:45

SvetLanaK написав:Хіба Панетоне не на Пасху печуть?
Знаю на різдво різні кекси, штолени і тд


Панетоне- Різдвяний кекс, а Пасхальний- це інший рецепт- Коломба ( у формі голуба) . Голуб в католицькій релігії являєтся представником Святого Духа, надії и спасіння
offtopic "Моя рідна сестричка в Італію заміж вийшла багато років тому. То я в курсі таких нюансів))"
http://italia-ru.com/page/paskhalnyi-go ... sti-italii
Рецепти Коломби також є на 1 сторінці
Аватар користувача
Aprelka
 
Повідомлень: 6848
З нами з: 20 січня 2012, 15:01
Звідки: 06вісім7631386 Моя доброта заканчивается там, где ваша наглость переступает границу.
Репутация: 259

Re: Re:

Повідомлення SvetLanaK » 27 березня 2018, 19:06

Aprelka написав:
SvetLanaK написав:Хіба Панетоне не на Пасху печуть?
Знаю на різдво різні кекси, штолени і тд


Панетоне- Різдвяний кекс, а Пасхальний- це інший рецепт- Коломба ( у формі голуба) . Голуб в католицькій релігії являєтся представником Святого Духа, надії и спасіння
offtopic "Моя рідна сестричка в Італію заміж вийшла багато років тому. То я в курсі таких нюансів))"
http://italia-ru.com/page/paskhalnyi-go ... sti-italii
Рецепти Коломби також є на 1 сторінці

Дякую за роз'яснення, але всеодно буду пекти Панетоне, можливо і коломбу, ще не вирішила)
Аватар користувача
SvetLanaK
 
Повідомлень: 6354
З нами з: 12 березня 2012, 12:17
Звідки: 0977042164 ІВХ-відновлення,зміцнення та захист натуральних нігтів!
Репутация: 623

Re: Re:

Повідомлення КсеніяNSP » 27 березня 2018, 19:23

SvetLanaK написав:Дякую за роз'яснення, але всеодно буду пекти Панетоне, можливо і коломбу, ще не вирішила)

я думаю, не прогадаєш у будь-якому випадку)) все одно раніше воно все пеклося по одному рецепту, різниця була тільки у формі самого хліба і прикрашанні верху, це вже зараз тисячі рецептів, то тіпа ділять на панетоне і коломбу. А враховуючи, що ні одне, ні друге не має ніякого відношення до класичної української паски, то не думаю, що їх треба так прив"язувати суто до якогось конкретного свята, чи то Великодня, чи то Різдва, а можна спекти будь-коли, коли є бажання.
Аватар користувача
КсеніяNSP
 
Повідомлень: 28939
З нами з: 07 лютого 2011, 13:22
Звідки: т.097-47-89-330 Торт- как время, его всегда мало)
Репутация: 594

Re: Re:

Повідомлення Lamana » 27 березня 2018, 19:24

Aprelka написав:
SvetLanaK написав:Хіба Панетоне не на Пасху печуть?
Знаю на різдво різні кекси, штолени і тд


Панетоне- Різдвяний кекс, а Пасхальний- це інший рецепт- Коломба ( у формі голуба) . Голуб в католицькій релігії являєтся представником Святого Духа, надії и спасіння
offtopic "Моя рідна сестричка в Італію заміж вийшла багато років тому. То я в курсі таких нюансів))"
http://italia-ru.com/page/paskhalnyi-go ... sti-italii
Рецепти Коломби також є на 1 сторінці

Дякую дуже, почерпнула для себе цікаву інформацію ;)
Аватар користувача
Lamana
 
Повідомлень: 51463
З нами з: 13 січня 2009, 13:26
Репутация: 2329

Повідомлення natali3001 » 27 березня 2018, 19:32

http://fakty.ua/180390-valeriu-petku-ch ... oj-duhovke знайшла легкий рецепт панеттоне. Таку випічку можна не тільки на Пасху пекти.
Аватар користувача
natali3001
 
Повідомлень: 5796
З нами з: 20 вересня 2011, 13:53
Звідки: Грабник
Репутация: 486

Повідомлення malva » 27 березня 2018, 19:33

Прочитала я той рецепт і зрозуміла.... нема у мене стільки часу.... на жаль...
Аватар користувача
malva
 
Повідомлень: 18449
З нами з: 23 квітня 2010, 13:27
Звідки: Ювілейний,О98 84О 6О 42, дзвонити після 18.00
Репутация: 555

Повідомлення natali3001 » 27 березня 2018, 19:41

З вечора на ніч можна поставить.
Аватар користувача
natali3001
 
Повідомлень: 5796
З нами з: 20 вересня 2011, 13:53
Звідки: Грабник
Репутация: 486

Re:

Повідомлення malva » 27 березня 2018, 19:59

natali3001 написав:З вечора на ніч можна поставить.

воно то можна звичайно... в скільки годин мені тоді встати, щоб встигнути на роботу? хоча, я так розумію, що треба таки витримати той інтервал 12 годин, значить якщо я зроблю до 8 вечора все, то наступного ранку у 8 ранку мені треба почати другий заміс. Але в 8 ранку я вже маю бути на роботі... а щоб туди попасти на 8, то я маю вийти з дому десь в 7 ранку...
Аватар користувача
malva
 
Повідомлень: 18449
З нами з: 23 квітня 2010, 13:27
Звідки: Ювілейний,О98 84О 6О 42, дзвонити після 18.00
Репутация: 555

Повідомлення Basalkevych » 27 березня 2018, 20:01

Знаю що панеттоне печуть високим, вистигає на спицях підвішеним. А от Коломбо низька і широка.але як на мене рецепти там схожі.
Востаннє редагувалось Basalkevych в 27 березня 2018, 20:04, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
Basalkevych
 
Повідомлень: 10222
З нами з: 17 березня 2010, 16:05
Репутация: 671

Повідомлення Basalkevych » 27 березня 2018, 20:04

Доречі + 1 за закваску з сп. Мені панеттоне смачний дуже. Печу на 0.5 порції 2 яйця. Випікають в каструлі 3 х літровій.
Аватар користувача
Basalkevych
 
Повідомлень: 10222
З нами з: 17 березня 2010, 16:05
Репутация: 671

Повідомлення 1220 » 27 березня 2018, 20:29

Коломбо пекла понравилось очень.
Расскажите мне зачем закваску для него нужно покупать, что поменяется во вкусе или процессе замеса в таком случае(на закваске имею ввиду)
Аватар користувача
1220
 
Повідомлень: 3448
З нами з: 29 березня 2011, 16:16
Звідки: Наташа
Репутация: 206

Повідомлення SvetLanaK » 27 березня 2018, 20:38

Мені на заквасці Панетоне має свій специфічний присмак, от схожий на той, який передавали родичі, його не зрівняти з Коломбо на дріжджах, хоча Коломбо теж дууууже смачно)))
Аватар користувача
SvetLanaK
 
Повідомлень: 6354
З нами з: 12 березня 2012, 12:17
Звідки: 0977042164 ІВХ-відновлення,зміцнення та захист натуральних нігтів!
Репутация: 623

Повідомлення 1220 » 27 березня 2018, 22:19

Всё, я поняла: закваску только для Панетоне берут.
Для Коломбо-не нужно(ее и в перечне в том СП нет).
Спокойно значит пеку как пекла и не будут терзать сомнения "а вдруг еще вкуснее могло бы быть" :lol:
Аватар користувача
1220
 
Повідомлень: 3448
З нами з: 29 березня 2011, 16:16
Звідки: Наташа
Репутация: 206

Повідомлення Lamana » 28 березня 2018, 15:38

Дівчата, а Макфа (мука) піде на паску?
Аватар користувача
Lamana
 
Повідомлень: 51463
З нами з: 13 січня 2009, 13:26
Репутация: 2329

Re:

Повідомлення dimaannet » 28 березня 2018, 21:21

SvetLanaK написав:Мені на заквасці Панетоне має свій специфічний присмак, от схожий на той, який передавали родичі, його не зрівняти з Коломбо на дріжджах, хоча Коломбо теж дууууже смачно)))

Рецепт підскажіть, будь ласка, :oops:
dimaannet
 
Повідомлень: 2926
З нами з: 16 травня 2011, 10:48
Репутация: 291

Поперед.Далі

Повернутись до Наші хоббі



cron