vika22 написав:Не пам'ятаю чи писала рецепт в темі "помідори по амераканські" - мені він найсмачніший із усіх мною випробуваних. Виходять гостро-солодкі.
На 4 л. води:
750 гр. цукру
150 гр солі
500 гр оцту
По 15 шт лавр. листа, перцю горошком і духмяного.
Закип'ятити.
Помідоро помити, скласти у велику каструлю і залити крутим кип'ятком. Витримати хвилин 10-15. Злити воду. Помідори розкласти по стерильним банкам і залити киплячим маринадом. Відразу закатувати. Вкутати в одіяло.
Нехай смакує!
vika22 написав:Соус до м'яса
2кг помідорів зняти шкірку, розрізати на 4 дольки і пополам
1 головку часнику на часникодавку
2 середніх цибулини дрібно порізати
3 ст. л. ізюму помитт.
Все варити 1 годину а потім додати:
2 ч. л. солі
160 гр цукру
0.5 ч. л. перцю меленого
1 ч. л. паприки
1ч. л. Каррі
50 гр оцту
Варити ще годину. Закрутити.
malva написав:А де тут зміст тепер?
Хоу знайти соус томатний чи то кетчуп, там де 4 кг помідор, 1 кг яблук і 0,5 кг цибулі, але не можу(((
скорпіонка написав:malva написав:А де тут зміст тепер?
Хоу знайти соус томатний чи то кетчуп, там де 4 кг помідор, 1 кг яблук і 0,5 кг цибулі, але не можу(((
справа не в змісті, сторінки відсутні з рецептами.
malva написав:А де тут зміст тепер?
Хоу знайти соус томатний чи то кетчуп, там де 4 кг помідор, 1 кг яблук і 0,5 кг цибулі, але не можу(((
ладушка написав:malva написав:А де тут зміст тепер?
Хоу знайти соус томатний чи то кетчуп, там де 4 кг помідор, 1 кг яблук і 0,5 кг цибулі, але не можу(((
Пам"ятаю писали про цей рецепт що він з Закарпаття. маю запис рецепту такий:
4кг помідорів
1 кг яблук
0,5 кг цибулі
3 ст. л солі
100гр оцет
20 шт чорного перцюгорошком
8шт лаврового листа
2 ст.л тмину
5 шт гвоздика
5 шт духмяного перцю горошком
Все ріжу скибками, яблука не чищу від шкірки. Варити в закритій кастрюлі 40-50хв. Я особисто , даю більше яблук , а скільки готувати дивлюсь в процесі. Бо пмідори різні і яблука теж. Потім блендерю , не стерелізую. Оцет даю останнім, після того як блендерю.
Вікторія написав:Тут колись був рецепт лінивої капусти, скиньте ще
Раз
Olenchikkk написав:Привіт. Напишіть, будь ласочка, перевірений рецепт маринованого перчику чилі. Такий, щоб до м'яска смакував. Нічого не можу знайти.
vika22 написав:Дякую, на здоров'я!
Ще хочу поділитися рецептами кабачків. Вони не моі, я іх нарила в інтернеті,. Але випробувала на вихідних ( бо мені перепали кабачки - переростки. Шкода щоб пропали. Так ось... як то кажуть, екомендую і вам спробувати:
Кабачки з кількою (консервою)
4 кг кабачків без насіння
1.5 кг. Цибулі
1.5.кг Моркви
Все потерти. В каструлі підігріти. 300гр оліі і поступово вкидати цибулю, моркву і кабачки. Протушити хвилин 10 і додати 250 томатноі пасти ( я дала 350 кутчупу торчин лагідний)
100 гр цукру
3 банки кільки в томаті (я брала дорожчу десь до 20 грн)
Тушити під кришкою 1.5 год. Закрутити і вкутати.
Це базовий рецепт.
Я робила на пробу 1/3 порціі (на 1 банку консерви). В кінці за своім смаком ще добавляла сіль і цукор. На чудо, вийшло смачно, бо до такого рецепту я віднеслася скептично. Риби не видно, але смак є рибний.
Як буде зберігатися - побачу.
Aleksor написав:Робила подібний рецепт,але із сардиною, то на 1,5 кг кабачків треба додоти 50 мл оцету і все таки томатну пасту не замінювати кетчупом . Стояло у підвалі ,кришки не зривало
Valja написав:Olenchikkk написав:Привіт. Напишіть, будь ласочка, перевірений рецепт маринованого перчику чилі. Такий, щоб до м'яска смакував. Нічого не можу знайти.
Перець помити. Нарізати кільцями, насіння не чистити. Залити кип'ятком. Стоїть 5 хвилин. Воду злити, вилити. Вона вже не потрібна.
Перець скласти в баночки. Я беру невеличкі, з закрутками. Засипати цукром до верху. Щоб цукор заповнив всі порожнини. Залити оцтом доверху (використовую яблучний).
Закрутить кришками. Зберігати в холодному місці.
Їсти можна десь через тижнів 2.
Смачного!
Рецепт перевірений. Готую так вже декілька років.