скорпіонка написав:я дещо стереалізую, а дещо ні
от наприклад компоти, які просто заливаються кип*ятком, не стеріалізую, стоять добре,ттт
салати які варяться в окремому посуді - ці банки стереалізую
салати які варяться в банках - ці банки не стереалізую
а от сьогодні викинула огірки 3 банки, не знаю чого постріляли, банки не простереалізувала, рецепт перевірений роками, що не так не знаю, але шкода праці(((
скорпіонка написав:Наташ по перше у мене немає банок під такі кришки, я вже багато років користуюсь тільки закручующими.
і так як вони не зриваються, то просто починають жутко смердіти.
я вчора пришла , то була така вонь, що нічого я переварювати не хотіла, вилилу цей розсіл з піною і все викинула. так і буде.
завтра куплю огірків і закручу.
Iskra написав:скорпіонка написав:Наташ по перше у мене немає банок під такі кришки, я вже багато років користуюсь тільки закручующими.
і так як вони не зриваються, то просто починають жутко смердіти.
я вчора пришла , то була така вонь, що нічого я переварювати не хотіла, вилилу цей розсіл з піною і все викинула. так і буде.
завтра куплю огірків і закручу.
В мене якогось року з огірками банку розірвало, під кришкою твіст, то зараз огірки закриваю лише кришками, які закатуються
КсеніяNSP написав:Tetiana написав:А для чого стерилізують банку? Щоб вбити живі мікроорганізми, які там будуть розмножуватися. Чи ні? Я так собі думаю.
Тобто поки ви дістали стерил.банку, наклали в неї салат чи що там, взяли кришку, закатали- то в цей час мікроби в банку не залазять? Знають, що вона ж стерилізована.
квіточка67 написав:alena1002 написав:olichka911 написав:дівчатка.
дайте простий .провірений салат з огірків
чоловік хоче класичний " ніженський"
І я такий хочу)) привіт всім !)
Оце мої улюблені салати:http://home-restaurant.ru/zagotovki-na-zimu/salat-na-zimu-iz-ogurtsov-zimnyaya-skazka-iz-tomatny-h-ogurchikov/ - и еще одна нямка - Салат из огурцов с морковкой по-корейски-:Огурцы - 2 кг
Морковь - 500 гр
Сахар - 0,5 стакана
Соль - 50 гр
Масло растительное - 0,5 стакана
Уксус - 9 % - 0,5 стакана
Приправа для корейской моркови - пол пачки (15 - 20 гр)
Она бывает "гостра и "лагідна". Я всегда беру острую, кто не любит острое - возьмите понежнее.
Чеснок - 1 ст. ложка, пропущенного через пресс.
Приготовление:
Морковь мою, чищу и натираю на терке для корейской моркови. Огурцы мою и режу на кружочки. Добавляю огурцы к моркови. Кладу в овощи сахар и соль. Наливаю масло и уксус. Приправляю приправой для корейской морковки. Выдавливаю чищенный чеснок через пресс. Все хорошо перемешиваю, закрываю крышкой и оставляю на четыре часа. Периодически мешаю. По истечении времени перекладываю салат в банки, плотно утрамбовываю и заливаю оставшимся соком. Стерилизую банки с салатом. Пол литровые банки - 15 минут с момента закипания в кипящей воде. Сразу закрываю банки крышками и укутываю.
romahska написав:Дівчата, порадьте перевірений рецепт асорті, щоб була капуста в складі. Дякую
скорпіонка написав:АДЖИКА СИРА
2,5 кг помідор
1,5 кг болгарського перцю(бажано червоного щоб аджика мала гарний колір)
300 г хрону
1 ст. цукру
1 ст. часнику
1 ст. оцту
2 ст.л.солі( з горкою)
1 стручок гіркого перцю
Все перекрутити на м*ясорубку,зберігати в холодильнику. Дуже смачна і не гостра.
Lamana написав:о, дякую, Люда, теж спробую) Твої рецепти уходять у нас на ура)
скорпіонка написав:у нас всі полюбляють таку аджику, але вона сира,її треба зберігатии в холодильнику, уходить швидко))скорпіонка написав:АДЖИКА СИРА
2,5 кг помідор
1,5 кг болгарського перцю(бажано червоного щоб аджика мала гарний колір)
300 г хрону
1 ст. цукру
1 ст. часнику
1 ст. оцту
2 ст.л.солі( з горкою)
1 стручок гіркого перцю
Все перекрутити на м*ясорубку,зберігати в холодильнику. Дуже смачна і не гостра.
romahska написав:Дівчата, минулого року хтось писав рецепт томатного соусу чи кетчупу з орегано (якщо не помиляюся). Дуже добрий був, зараз не можу знайти. Мені здається, що довго вариться
Lusa написав:Salomon написав:Basalkevych написав:Дівчата хочу зробити кетчуп
Виктори написав:
соус -просто бомба, роблю по три порції , і весь сезон не маю клопоту з покупкою соусу томатного, за смаком один в один з краснодарським : 4 кг помідор ,1 кг яблук ,0,5 кг цибулі- на 4 частини . 3 ст.л солі ,0,5 кг цукру ,100 гр оцту ,20 горошин чорного перцю ,8 лавр.листя , 5 шт.гвоздики ,2 ст.л. кмину (від себе додаю ще 1 ч.л черв.перцю і 0,5 ч.л кориці) . Все в кастрюлю ,варити 4 години , збити блендером ,перетерти через сито . тоді закип'ятити і в сухі стереліз.банки . Якщо зарідкий (бувають соковиті помідори)- можна додати 1 ст.л . крохмалю. Рекомендую ,не пошкодуєте ))).
Дуже сподобався рецепт-робила першу порцыю добавила 50 гр оцту,а в другу порцыю дала менше цукру ы видавила 1,5 лайма получився ныжныший буде для малого до макароныв,хочу ще порцыы 2 зробити