ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Вишивання, в'язання, картини, подарунки, прикраси виготовлені власноруч, hand made та інше.

Повідомлення Iskra » 06 серпня 2017, 18:33

Не стріляє, бо проходить додаткову стерилізацію в повних банках. Якщо пустими не стерилізувати, тоді так, обов'язково кипятити все знову з банками.
Мені напр. набагато простіше, поки вариться салат, одночасно банки стерилізуються , зварився салат- відразу закатала і все, ніж потім знов все це разом варити у воді з банками. Хто як звик
Аватар користувача
Iskra
 
Повідомлень: 5667
З нами з: 03 вересня 2014, 12:46
Звідки: Здолбунів .
Репутация: 403

Повідомлення скорпіонка » 06 серпня 2017, 19:29

я дещо стереалізую, а дещо ні
от наприклад компоти, які просто заливаються кип*ятком, не стеріалізую, стоять добре,ттт
салати які варяться в окремому посуді - ці банки стереалізую
салати які варяться в банках - ці банки не стереалізую

а от сьогодні викинула огірки 3 банки, не знаю чого постріляли, банки не простереалізувала, рецепт перевірений роками, що не так не знаю, але шкода праці(((
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re:

Повідомлення 1220 » 06 серпня 2017, 19:48

скорпіонка написав:я дещо стереалізую, а дещо ні
от наприклад компоти, які просто заливаються кип*ятком, не стеріалізую, стоять добре,ттт
салати які варяться в окремому посуді - ці банки стереалізую
салати які варяться в банках - ці банки не стереалізую

а от сьогодні викинула огірки 3 банки, не знаю чого постріляли, банки не простереалізувала, рецепт перевірений роками, що не так не знаю, але шкода праці(((

Может не стоило выкидывать? Им мржно было дать второй шанс:промыть, новые специи горчицу . Предъидущий маринад закипятить и залить им огурцы. Только закрывать уже крышкой,которая распаривается
Аватар користувача
1220
 
Повідомлень: 3448
З нами з: 29 березня 2011, 16:16
Звідки: Наташа
Репутация: 206

Повідомлення скорпіонка » 06 серпня 2017, 19:53

Наташ по перше у мене немає банок під такі кришки, я вже багато років користуюсь тільки закручующими.
і так як вони не зриваються, то просто починають жутко смердіти.
я вчора пришла , то була така вонь, що нічого я переварювати не хотіла, вилилу цей розсіл з піною і все викинула. так і буде.
завтра куплю огірків і закручу.
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re:

Повідомлення Iskra » 06 серпня 2017, 20:47

скорпіонка написав:Наташ по перше у мене немає банок під такі кришки, я вже багато років користуюсь тільки закручующими.
і так як вони не зриваються, то просто починають жутко смердіти.
я вчора пришла , то була така вонь, що нічого я переварювати не хотіла, вилилу цей розсіл з піною і все викинула. так і буде.
завтра куплю огірків і закручу.

В мене якогось року з огірками банку розірвало, під кришкою твіст, то зараз огірки закриваю лише кришками, які закатуються
Аватар користувача
Iskra
 
Повідомлень: 5667
З нами з: 03 вересня 2014, 12:46
Звідки: Здолбунів .
Репутация: 403

Re: Re:

Повідомлення 1220 » 06 серпня 2017, 21:14

Iskra написав:
скорпіонка написав:Наташ по перше у мене немає банок під такі кришки, я вже багато років користуюсь тільки закручующими.
і так як вони не зриваються, то просто починають жутко смердіти.
я вчора пришла , то була така вонь, що нічого я переварювати не хотіла, вилилу цей розсіл з піною і все викинула. так і буде.
завтра куплю огірків і закручу.

В мене якогось року з огірками банку розірвало, під кришкою твіст, то зараз огірки закриваю лише кришками, які закатуються

Люда: если запах , то конечно выкмнуть и не рисковать здоровьем.
Iskra, вы мой интерес удовлетворили: всегда думала если вдруг что то не так будет с содержимым, то как я узнать смогу про это :roll: про такой конечный вариант даже не подумала бы :?
Аватар користувача
1220
 
Повідомлень: 3448
З нами з: 29 березня 2011, 16:16
Звідки: Наташа
Репутация: 206

Re: Re:

Повідомлення Афіна2018 » 07 серпня 2017, 09:27

КсеніяNSP написав:
Tetiana написав:А для чого стерилізують банку? Щоб вбити живі мікроорганізми, які там будуть розмножуватися. Чи ні? Я так собі думаю.

Тобто поки ви дістали стерил.банку, наклали в неї салат чи що там, взяли кришку, закатали- то в цей час мікроби в банку не залазять? Знають, що вона ж стерилізована.

Так, бо вона гаряча, більшість із них не виживе.
Афіна2018
 
Повідомлень: 12529
З нами з: 22 березня 2010, 17:11
Репутация: 203

Повідомлення NBOYAR » 09 серпня 2017, 14:33

Привіт,підскажіть будь ласка хто маринує чи закриває часник,бачила що на базарі головками продають,а як його зробити уви....
NBOYAR
 
Повідомлень: 1533
З нами з: 11 травня 2014, 22:42
Репутация: 177

Re: Re:

Повідомлення olga1977 » 11 серпня 2017, 16:54

квіточка67 написав:
alena1002 написав:
olichka911 написав:дівчатка.
дайте простий .провірений салат з огірків

чоловік хоче класичний " ніженський"

І я такий хочу)) привіт всім !)

Оце мої улюблені салати:http://home-restaurant.ru/zagotovki-na-zimu/salat-na-zimu-iz-ogurtsov-zimnyaya-skazka-iz-tomatny-h-ogurchikov/ - и еще одна нямка - Салат из огурцов с морковкой по-корейски-:Огурцы - 2 кг
Морковь - 500 гр
Сахар - 0,5 стакана
Соль - 50 гр
Масло растительное - 0,5 стакана
Уксус - 9 % - 0,5 стакана
Приправа для корейской моркови - пол пачки (15 - 20 гр)
Она бывает "гостра и "лагідна". Я всегда беру острую, кто не любит острое - возьмите понежнее.
Чеснок - 1 ст. ложка, пропущенного через пресс.

Приготовление:

Морковь мою, чищу и натираю на терке для корейской моркови. Огурцы мою и режу на кружочки. Добавляю огурцы к моркови. Кладу в овощи сахар и соль. Наливаю масло и уксус. Приправляю приправой для корейской морковки. Выдавливаю чищенный чеснок через пресс. Все хорошо перемешиваю, закрываю крышкой и оставляю на четыре часа. Периодически мешаю. По истечении времени перекладываю салат в банки, плотно утрамбовываю и заливаю оставшимся соком. Стерилизую банки с салатом. Пол литровые банки - 15 минут с момента закипания в кипящей воде. Сразу закрываю банки крышками и укутываю.

Роблю вже другу порцію,дуже сподобався.дякую за рецептик
Аватар користувача
olga1977
 
Повідомлень: 12681
З нами з: 22 грудня 2013, 19:49
Звідки: карантин 0680227484
Репутация: 1086

Повідомлення romahska » 11 серпня 2017, 18:48

Дівчата, порадьте перевірений рецепт асорті, щоб була капуста в складі. Дякую
romahska
 
Повідомлень: 1057
З нами з: 18 червня 2012, 21:42
Репутация: 63

Re: Re:

Повідомлення квіточка67 » 12 серпня 2017, 22:57

Роблю вже другу порцію,дуже сподобався.дякую за рецептик
Смакуйте здорові!Рада,що сподобався. ;)
Востаннє редагувалось квіточка67 в 12 серпня 2017, 23:04, всього редагувалось 1 раз.
квіточка67
 
Повідомлень: 716
З нами з: 14 березня 2014, 23:18
Репутация: 83

Re:

Повідомлення квіточка67 » 12 серпня 2017, 22:59

romahska написав:Дівчата, порадьте перевірений рецепт асорті, щоб була капуста в складі. Дякую

Оце смачний салат:http://pizhonka.ru/kulinariya/salat-iz-kapusty-oxotnichij-na-zimu-recept-bez-sterilizacii.html.Сьогодні консервувала кабачкову ікру:Кабачки - 3 кг
Томатна паста - 350 гр
Сахар - 1 ст. ложка
Сіль - 1 ст. ложка
Оцет- 80 гр (можна без нього, але зберігати в холодному місці)
Перець мелений чорний - 0,5 ч. ложки
Часник - 7 зубчиків
Цибуля - 4 шт
Морква - 4 шт
Олія - 150 гр
Мука - 3 ст. ложки.

Вихід готової ікри - 3 літри.

Кабачки порізати кубиками 1/1 см
Цибулю - кубиками
Моркву - на крупній тертці
Часник мілко посікти ножем
Муку прожарити на сухій сковорідці до золотистого кольору.

Положити в казанок: олію, цибулю і моркву. Тушити на середньому вогні 5 - 7 хв. Добавити кабачки і томатну пасту,пережарену муку, перемішати. Тушити на середньому вогні 45 хв.і в кінці добавить оцет. Готову масу збити блендером. Розложити ікру по стерильних банках, прикрити банки стерильними кришками та стерилізувати 40 хв з моменту закіпання.Хто полюбляє гостріше можна добавити перець мелений червоний за смаком.Ікра дуже смачна!
квіточка67
 
Повідомлень: 716
З нами з: 14 березня 2014, 23:18
Репутация: 83

Повідомлення Ольга7 » 13 серпня 2017, 14:21

Дівчата,напишіть пару рецептиків смачних баклажанів на зиму
Ольга7
 
Повідомлень: 1730
З нами з: 28 вересня 2016, 12:54
Репутация: 104

Повідомлення Shander » 13 серпня 2017, 15:08

А АДЖИКУ вкусну підскажіть - але перевірену !
бо минулого року зробила 3порції по різних рецептах то ні одна не була така як би хотілось ((((
Аватар користувача
Shander
 
Повідомлень: 7716
З нами з: 01 лютого 2011, 17:46
Звідки: Вікторія я з Ювілейного 096 218 71 81 з 11 до 18год
Репутация: 752

Повідомлення скорпіонка » 13 серпня 2017, 18:22

у нас всі полюбляють таку аджику, але вона сира,її треба зберігатии в холодильнику, уходить швидко))
скорпіонка написав:АДЖИКА СИРА
2,5 кг помідор
1,5 кг болгарського перцю(бажано червоного щоб аджика мала гарний колір)
300 г хрону
1 ст. цукру
1 ст. часнику
1 ст. оцту
2 ст.л.солі( з горкою)
1 стручок гіркого перцю
Все перекрутити на м*ясорубку,зберігати в холодильнику. Дуже смачна і не гостра.
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Повідомлення Lamana » 13 серпня 2017, 18:53

о, дякую, Люда, теж спробую) Твої рецепти уходять у нас на ура)
Аватар користувача
Lamana
 
Повідомлень: 51463
З нами з: 13 січня 2009, 13:26
Репутация: 2329

Re:

Повідомлення скорпіонка » 13 серпня 2017, 18:56

Lamana написав:о, дякую, Люда, теж спробую) Твої рецепти уходять у нас на ура)

:oops: :oops:
да? мені здається що я тут дуже мало лишаю рецептів :oops:
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re: Re:

Повідомлення Lamana » 13 серпня 2017, 18:59

скорпіонка написав:
Lamana написав:о, дякую, Люда, теж спробую) Твої рецепти уходять у нас на ура)

:oops: :oops:
да? мені здається що я тут дуже мало лишаю рецептів :oops:

:D :D не знаю, в мене що не рецепт (вдалий маю на увазі) - то твій)
Аватар користувача
Lamana
 
Повідомлень: 51463
З нами з: 13 січня 2009, 13:26
Репутация: 2329

Повідомлення скорпіонка » 13 серпня 2017, 19:03

дякую)))
пишу тільки перевірене, точніше раджу :D
Аватар користувача
скорпіонка
 
Повідомлень: 39755
З нами з: 17 квітня 2012, 13:59
Звідки: Життя дуже коротке ,щоб витрачати його на дієти...
Репутация: 5728

Re:

Повідомлення OLGA60 » 13 серпня 2017, 22:06

скорпіонка написав:у нас всі полюбляють таку аджику, але вона сира,її треба зберігатии в холодильнику, уходить швидко))
скорпіонка написав:АДЖИКА СИРА
2,5 кг помідор
1,5 кг болгарського перцю(бажано червоного щоб аджика мала гарний колір)
300 г хрону
1 ст. цукру
1 ст. часнику
1 ст. оцту
2 ст.л.солі( з горкою)
1 стручок гіркого перцю
Все перекрутити на м*ясорубку,зберігати в холодильнику. Дуже смачна і не гостра.

Делаю похоже. Но перекрученные помидоры варю минут 30-40, чтобы выпарить воду и аджика была гуще, когда сок остынет
добавляю молотые чеснок, болг. перец, хрен по желанию, можно и без него, уксус никогда не использую, соль и сахар
по вкусу. Т. е. реально стою над кастрюлей и ем :lol: . А вот перца горького кладу штук 8. Для меня аджика должна быть как огонь.
Ну такой у меня вкус ;)
Неплохо добавить молотый кориандр, для тех, кто его любит.
Аватар користувача
OLGA60
 
Повідомлень: 2554
З нами з: 23 грудня 2010, 13:44
Репутация: 321

Re: Re:

Повідомлення Gellazxc » 13 серпня 2017, 23:04

offtopic "
OLGA60 написав:
скорпіонка написав:у нас всі полюбляють таку аджику, але вона сира,її треба зберігатии в холодильнику, уходить швидко))
скорпіонка написав:АДЖИКА СИРА
2,5 кг помідор
1,5 кг болгарського перцю(бажано червоного щоб аджика мала гарний колір)
300 г хрону
1 ст. цукру
1 ст. часнику
1 ст. оцту
2 ст.л.солі( з горкою)
1 стручок гіркого перцю
Все перекрутити на м*ясорубку,зберігати в холодильнику. Дуже смачна і не гостра.

Делаю похоже. Но перекрученные помидоры варю минут 30-40, чтобы выпарить воду и аджика была гуще, когда сок остынет
добавляю молотые чеснок, болг. перец, хрен по желанию, можно и без него, уксус никогда не использую, соль и сахар
по вкусу. Т. е. реально стою над кастрюлей и ем :lol: . А вот перца горького кладу штук 8. Для меня аджика должна быть как огонь.
Ну такой у меня вкус ;)
Неплохо добавить молотый кориандр, для тех, кто его любит.
"

У нас в семье похожий рецепт называется Огонек. Только делаем все "на глаз"(точнее на вкус). Сырые помидоры, перец, острый перец, чеснок. Соль. Хрен редко когда. Но уксус никогда не добавляли. Может из за уксуса дольше сберегаться будет ?
Аватар користувача
Gellazxc
 
Повідомлень: 2140
З нами з: 04 липня 2009, 22:08
Репутация: 135

Re: ЛІТО в банці - Заготовки\закрутки - ЗМІСТ!

Повідомлення OLGA60 » 14 серпня 2017, 08:21

Стоит банка с аджикой без уксуса второй год в холодильнике, как то не съели. Банки стерилизую.
Аватар користувача
OLGA60
 
Повідомлень: 2554
З нами з: 23 грудня 2010, 13:44
Репутация: 321

Повідомлення Lenusik » 14 серпня 2017, 11:20

Може вже писали рецепт, дуже смачний мені такий салат-асорті
2 кг капусти
по 1 кг огірків, помідор, моркви, цибулі
Все порізати, моркву натерти (але не в комбайні, виходить не такий) і додати
150 грам оцту
1 стакан пережареної олії
1 стакан цукру
1 стопка (100 гр) солі
Стоїть 45 хв, періодично перемішувати.
Потім розкласти в банки і стерилізувати 1л банки 40 хв, 0.5л - 35 хв.
Але це велика норма, виходить 11-12 півлітрових баночок, то роблю наполовину.
Lenusik
 
Повідомлень: 2899
З нами з: 19 жовтня 2010, 09:32
Репутация: 434

Повідомлення olga1977 » 14 серпня 2017, 14:31

А яка виходить капуста,,?
Аватар користувача
olga1977
 
Повідомлень: 12681
З нами з: 22 грудня 2013, 19:49
Звідки: карантин 0680227484
Репутация: 1086

Повідомлення romahska » 14 серпня 2017, 16:19

Дівчата, дякую за рецепти. Я мала на увазі асорті овочів маринованих " цілячком"
romahska
 
Повідомлень: 1057
З нами з: 18 червня 2012, 21:42
Репутация: 63

Повідомлення TigrOlya » 17 серпня 2017, 09:37

***
Аватар користувача
TigrOlya
 
Повідомлень: 3260
З нами з: 03 серпня 2011, 11:40
Звідки: Живу Мототрек/ Ставлю + за +
Репутация: 414

Повідомлення romahska » 17 серпня 2017, 22:03

Дівчата, минулого року хтось писав рецепт томатного соусу чи кетчупу з орегано (якщо не помиляюся). Дуже добрий був, зараз не можу знайти. Мені здається, що довго вариться
romahska
 
Повідомлень: 1057
З нами з: 18 червня 2012, 21:42
Репутация: 63

Re:

Повідомлення Lamana » 17 серпня 2017, 22:25

romahska написав:Дівчата, минулого року хтось писав рецепт томатного соусу чи кетчупу з орегано (якщо не помиляюся). Дуже добрий був, зараз не можу знайти. Мені здається, що довго вариться

Може, цей?
Lusa написав:
Salomon написав:
Basalkevych написав:Дівчата хочу зробити кетчуп
Виктори написав:
соус -просто бомба, роблю по три порції , і весь сезон не маю клопоту з покупкою соусу томатного, за смаком один в один з краснодарським : 4 кг помідор ,1 кг яблук ,0,5 кг цибулі- на 4 частини . 3 ст.л солі ,0,5 кг цукру ,100 гр оцту ,20 горошин чорного перцю ,8 лавр.листя , 5 шт.гвоздики ,2 ст.л. кмину (від себе додаю ще 1 ч.л черв.перцю і 0,5 ч.л кориці) . Все в кастрюлю ,варити 4 години , збити блендером ,перетерти через сито . тоді закип'ятити і в сухі стереліз.банки . Якщо зарідкий (бувають соковиті помідори)- можна додати 1 ст.л . крохмалю. Рекомендую ,не пошкодуєте ))).

Дуже сподобався рецепт-робила першу порцыю добавила 50 гр оцту,а в другу порцыю дала менше цукру ы видавила 1,5 лайма получився ныжныший буде для малого до макароныв,хочу ще порцыы 2 зробити
Аватар користувача
Lamana
 
Повідомлень: 51463
З нами з: 13 січня 2009, 13:26
Репутация: 2329

Повідомлення Lanochka » 17 серпня 2017, 22:37

Може не з орегано, а з базиліком?
Аватар користувача
Lanochka
Модератор
 
Повідомлень: 40407
З нами з: 11 січня 2011, 21:20
Звідки: Рівне. Північний.
Репутация: 4222

Re:

Повідомлення romahska » 17 серпня 2017, 23:31

Lanochka написав:Може не з орегано, а з базиліком?

Може й так, я пам' ятаю, що добавляла сухі трави. Дуже смачна піца була з цим соусом
romahska
 
Повідомлень: 1057
З нами з: 18 червня 2012, 21:42
Репутация: 63

Поперед.Далі

Повернутись до Наші хоббі



cron