idavors написав:Дівчата, скажіть як доглядати за полуницею зараз. прочитала що треба повністю зрізати листя, підживити, це правда??? тобто все під чисту секатором тра зрізати? бо я зараз в мами живу і тут та полуниця ужасно вся якась заросша
ttanita написав:Як дієво боротися з фітофторою. Капець,ця болячка влізла в теплицю, хоч кропила постійно і пеплом і мильними горіхами. Вже пообривала листя і вчора мусила кропити фунгіцидом Консенто. Сьогодні знову обривала листя, вже і пару плодів викинула. Як спасти урожай
ttanita написав:Як дієво боротися з фітофторою. Капець,ця болячка влізла в теплицю, хоч кропила постійно і пеплом і мильними горіхами. Вже пообривала листя і вчора мусила кропити фунгіцидом Консенто. Сьогодні знову обривала листя, вже і пару плодів викинула. Як спасти урожай
HellWomen написав:ttanita написав:Як дієво боротися з фітофторою. Капець,ця болячка влізла в теплицю, хоч кропила постійно і пеплом і мильними горіхами. Вже пообривала листя і вчора мусила кропити фунгіцидом Консенто. Сьогодні знову обривала листя, вже і пару плодів викинула. Як спасти урожай
Якщо вже хвороба з'явилася, то побороти досить складно, але пробуйте: 2 ст.л зеленки і 2 ст. л. солі на 5 літрів води - із солі утвориться на листі плівка, яка не даватиме перекидатися на плоди. Або аптечний препарат Метронідазол 10 таблеток на 10 л. води+таблетка Інтавір. Успіхів!
yaroslavsw написав:н-да, зайшла в тему , мовчати вже якось і не виходить ))))
що по-вашому міститься в мильних горіхах що вони "миляться" ? - сапоніни, природній антисептик , те ж саме міститься і в солодці , якою кашель лікують і ще величезна купа сапонінів є природнього походження в рослинах, якими ми успішно користуємось. Грибок вбивають кислоти , що утворюються від дії тих же сапонінів , чи приміром в молочній сироватці теж міститься молочна кислота, тому це принаймні той же фітофтороз знищить, а як мають працювати дріжджі , якщо це теж грибок , про які бактерії ви говорите ?
Хит этого года - пачка дрожжей на ведро воды(типа тоже бактерии, может быть убьют грибок).
HellWomen написав:Хочу сказати на рахунок дріжджів. Правда я ними помідори ще не кропила, але підливала перець, який був дуууже слабенький, і чоловік казав, що якщо на ньому вродить перець, то він не повірить. І що? Я два рази підлила оцим підживленням із дріжджів і якби ви тепер побачили мої кущі перцю. А ще підлила мої петунії, які чомусь перестали цвісти, хоча постійно підживлювала, і не повірила очам, коли через два дні після дріжджів вони дружно зацвіли. От вам і сарказм.
malva написав:ttanita написав:Напишіть пропорції, попідливаю і свої пітунії і калачики
і мені напишіть, пліз, бо броколі якась така вже миршавенька, а вдруг поможе))
dinamovka написав:Дівчата, може хто направить чи підскаже як правильно і де купити газонну траву щоб не влетіти в ту велику копійку яку за неї хочуть. Колись дід купляв на базарі і сіяв лужайку перед домом, може і зараз десь продають. Бо за одну назву "газонна" в мене вже страх за свій гаманець..
HellWomen написав:malva написав:ttanita написав:Напишіть пропорції, попідливаю і свої пітунії і калачики
і мені напишіть, пліз, бо броколі якась така вже миршавенька, а вдруг поможе))
100 г дріжджів + 3 літри теплої води + півстакана цукру +1 стак. деревного попелу (можна і без нього), це перебродить годин шість і розводити цю суміш ) 0,5 літра на відро води. Або: 3 літри теплої води + пачечка сухих дріжджів + 3 ст. ложки цукру - бродить ніч, а тоді розводити з водою 1:5.