Фрея написав:Смачний БІЛКОВИЙ КРЕМ,такий як у дитинстві на "Корзинці"))))
На 4 білки
1 стакан цукру
1ч.л. лимонного соку
Збиваемо у легку піну білки з лим.соком.Добавляемо цукор ставимо на водяну баню і збиваемо хвилин10,до "піків".Далі знімаемо з бані і збиваемо ще хвилинки 2.
Основна умова!:баня мае бути "правильна",тобто вода що кіпить не мае торкатись дна каструльки з білками.
Цього року доні пекла кекси у школу на ДН .Прикрасила цим кремом ,то були дуже класні ,всі думали що куповані
МуленРуж написав:Фрея написав:Смачний БІЛКОВИЙ КРЕМ,такий як у дитинстві на "Корзинці"))))
На 4 білки
1 стакан цукру
1ч.л. лимонного соку
Збиваемо у легку піну білки з лим.соком.Добавляемо цукор ставимо на водяну баню і збиваемо хвилин10,до "піків".Далі знімаемо з бані і збиваемо ще хвилинки 2.
Основна умова!:баня мае бути "правильна",тобто вода що кіпить не мае торкатись дна каструльки з білками.
Цього року доні пекла кекси у школу на ДН .Прикрасила цим кремом ,то були дуже класні ,всі думали що куповані
Дінамовка, о. Крутяцький крем.
Дякую,Фрея.
Багато, завжди виходить.
Я його на кекси зверху викладаю.
Але якщо що то і в профітролі піде
Перлін написав:який штолен будете пекти? згубила свій минулорічний рецепт, дайте будь ласка, хтось перевірений рецептик
Фрея написав:А підскажіть но мені які традиційні страви Нашого Регіону подають на святвечір і на Різдво?? Кутя, узвар, пироги і юшка грибна вже записані, а ще що?!
Тетянка написав:Готувала на день народження малого таке суфле http://www.say7.info/cook/recipe/790-Sufle-semgi.html Швидко, легко, корисно, святково та дуже смачно. Планую і на новий рік. Формочкі брала силіконові сердечка та мафіни
Єдине, хочу трішки змінити рецепт, що б додати гостроти (замість вершків сметану і прикрашати не вершковим сиром а сметаною або майонезом, полити лимонним соком)
dinamovka написав:Тетянка написав:Готувала на день народження малого таке суфле http://www.say7.info/cook/recipe/790-Sufle-semgi.html Швидко, легко, корисно, святково та дуже смачно. Планую і на новий рік. Формочкі брала силіконові сердечка та мафіни
Єдине, хочу трішки змінити рецепт, що б додати гостроти (замість вершків сметану і прикрашати не вершковим сиром а сметаною або майонезом, полити лимонним соком)
Хочу зробити таке,але з горбуші все ж таки
Лазулька написав:Тетянка написав:Зараз акція в Велмарті: ціла форель, патрана по 157 гр(точно не пам'ятаю). Одна риба виходить 200грн. Брала, то свіжа
А яка форель, р¡чкова, чи морська?
Jarina написав:Я печу часто цей бісквіт. Коржі трошки просочи сиропом.Крем сметанний піде, звичайно. З самих вершків не роби, буде нудний і надто повітряний. Чорнослив дасть кислинку і потреби в ківі не буде. Сметану на крем збивай з пудрою і дай трохи лимонного соку, якщо нема кислинки , нуднуватий на смак. Якщо сметана сепараторна - збивати обережно, спочатку трохи розвести рідкими вершками(тим же щедриком) і міксером на малих оборотах, щоб не збити в масло.
dinamovka написав:Підскажіть мені, якщо до бісквіту на горячому молоці по цьому рецепту https://forum.say7.info/topic58382.html
Я зроблю сметанний крем з чорносливом, буде добре? Є в мене і вершки щедрик, що його краще?
А ще підскажіть, якщо лише чорнослив додати між коржів, чи не буде приторним ? Крім чорносливу маю ще ківі, та сумніваюсь в такому поєднанні...