ЮляФармасі написав:Дівчатка,поділіться добрим рецептом баклажан , а то баклажани купила,а як закрити не знаю
робила такий салат,дужееее добрий)))
з поріції вийшло 8*0,5 банок
Салат із баклажанів з печерицями на зиму
1 кг печериць, 1 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 0,5 кг перцю, 5 цибулин, 0,5 кг моркви (вага овочів в очищеному вигляді), 1 скл. олії без запаху, 1,5 ст. ложки солі, 150 г цукру, 100 г оцту.
Усе порізати, скласти у каструлю (крім оцту), довести до кипіння, варити 40 хв, додати оцет, варити ще 5 хв, розкласти у гарячі стерильні банки, закрутити, вкутати до охолодження.
Помідори можна ошпарити окропом і зняти шкірку. я не ошпарювала і не знімала)
Баклажани,печериці і цибулю попередньо трохи обжарила.
Баклажани різала великими кусками(повздовж на 4 частини,і по сантиметрів 5-7 розрізала),цибулю напів кільцями,гриби пластинками.